Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Според мен ~0%. Писах го и по-долу, ще направят ВСИЧКО, за да успокоят ситуацията. Цената няма значение, ще му "мислят" после.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Точно защото погледнах че си писал за това, но не си разбрал схемите, по които става пуснах поста към теб. Нещата не са така както си мислиш, много по-незаконни са
Номерата на банкерите са детска градина в сравнение тия на прайм брокерите и ДТСС. Нямам думи, онемях....
П.С. Собствениците на ФЕД и ДТСС са едни и същи май
П.П.С. Коментарите ми от днес за шортването на над 100% от капитала на дадена компания, и как борсата и депозитара трябва да го знаят и ограничават, губят всякакъв смисъл след прочетеното. Наистина повярвах, че Америка е страната на неограничените възможности. Във всякакъв смисъл, очевидно.Last edited by Kildirim_Bei; 01.02.2021, 13:45.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Ако тези схеми наистина са били широко разпространени и сега се измъкват каква е вероятността това да потопи пазарите? Сериозен въпрос, без ирония или реторика.
===
За фалшивите... признавам, че далеч не всичко ми е ясно. Предполагам, че го схващам ~50%. Духът на закона определено е погазен, но чисто процедурно има такива възможности. Включително амнистията за фалшивите акции... това специално ме потресе. Представям си при ETF-ите какъв мазьоч е.... и пичът от Overstock е руски агент, разбираш ли.Last edited by terziеv; 01.02.2021, 13:00.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Ако тези схеми наистина са били широко разпространени и сега се измъкват каква е вероятността това да потопи пазарите? Сериозен въпрос, без ирония или реторика.
Е в такъв случай може да видиш как реагира пазара след фалита на Енрон
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениемежду другото сериозното разпространение на подобни схеми е възможната причина и да пада пазара миналата седмица. Ако сега са се спекли че една камара милиардери ще си правят компания в някой луксозен затвор ще гледат да покрият колкото се може повече от подобни манипулации. А това става само с развързване на позиции, което често си води и до сривове. Вече навсякъде се говори за фалшифициране на акции, което поне според това проучване се наказва като фалшифициране на пари.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеravnovеsie , знам, че ти не си "цаца", "ритейл" и "стадо", ама поне за целите на дискусията е хубаво да поглеждаш какво се пише във форума. Ако и да съм тъп ритейл.
- 1 like
Коментар
-
ravnovеsie , знам, че ти не си "цаца", "ритейл" и "стадо", ама поне за целите на дискусията е хубаво да поглеждаш какво се пише във форума. Ако и да съм тъп ритейл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПочти съм сигурен че ще има хедж фонд директори в затвора след това.
http://counterfeitingstock.com/CS2.0...tingStock.html
Коментар
-
Всъщност се оказва, че може и дори не и съвсем незаконно. Уж не е разрешено, ама има начин да се направи, без да е съвсем незаконно. Нарочно са направени вратички. Много неща научих покрай сагата. Направо са безумни. Нямах идея, че можеш да покриеш къса позиция в акции, като купиш колове. Как късите позиции се хеджирали с облигации на същата компания... врътки да иска човек. Какво ли няма да измислят, сакън да не трябва да работят.
А това, че е правена амнистия за фалшиви акции, съвсем ме утепа. Ами с дивидентите в такива случаи какво става... лудница.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Ако се шортне над 100% от капитала на дадена фирма вече е ясно, че има naked shorts. И всички са в далаверата тогава, а най-лошото е, че и борса и депозитар са вътре с двата крака. Под 100% ако е шорта, могат леко да се прикриват зулумите.
Коментар
-
Всъщност се оказва, че може и дори не и съвсем незаконно. Уж не е разрешено, ама има начин да се направи, без да е съвсем незаконно. Нарочно са направени вратички. Много неща научих покрай сагата. Направо са безумни. Нямах идея, че можеш да покриеш къса позиция в акции, като купиш колове. Как късите позиции се хеджирали с облигации на същата компания... врътки да иска човек. Какво ли няма да измислят, сакън да не трябва да работят.
А това, че е правена амнистия за фалшиви акции, съвсем ме утепа. Ами с дивидентите в такива случаи какво става... лудница.
Под 100% ако е шорта, могат леко да се прикриват зулумите и не би било чак толкова очевАдно.Last edited by Kildirim_Bei; 01.02.2021, 12:16.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеТвърде много се инвестира в очаквания, ама огромни очаквания, надвишени 1000 пъти. Винаги е било така, но в разумни размери, благодарение на това че се водеше стриктна(строга) парична политика от централните банки, а сега се печата на поразия и всеки е с усещането че пари ще има и няма проблеми с финансирането, а фалитите се спасяват от Фед и другите подобни. Капитала загуби тежест.
т.е. преди зад шумата стоеше някакво производство. Сега - бездна.Last edited by terziеv; 01.02.2021, 11:59.
- 1 like
Коментар
-
Твърде много се инвестира в очаквания, ама огромни очаквания, надвишени 1000 пъти. Винаги е било така, но в разумни размери, благодарение на това че се водеше стриктна(строга) парична политика от централните банки, а сега се печата на поразия и всеки е с усещането че пари ще има и няма проблеми с финансирането, а фалитите се спасяват от Фед и другите подобни. Капитала загуби тежест.
- 1 like
Коментар
Коментар