Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Спрете земята искам да сляза.....
кредитът е защита от инфлация, ако си взел ипотечен на 3% и си го вкарал дългосрочно в нещо като акции или земя или НИ, които вероятно ще бият инфлацията (не в някакви пени сток и пирамиди и НИ с умираща локация естествено). Реално с кредита ти увеличаваш риска на акаунта и потенциала за НУЛИРАНЕ, а не за печелене от инфлацията чрез кредити. Ако акаунта тръгне да се смалява трябва да намалиш и ливъриджа за да остане примерно Х процента. Вдигнеш ли ливъриджа много (когато твоите пари намалят) идва маржин кол и чао чао -> стоп акаунт.
казвам ти го най-приятелски да имаш едно наум
отношението между твоите пари и заемния капитал трябва да е едно и също, примерно 20% плюс минус максимум 2% тоест в диапазона 18-22%, минеш ли над 22% си продаваш на загуба и покриваш, защото продължи ли срещу теб акаунта изчезва
нагоре от ливъриджа печелиш, но КЕЛ ФАЙДА, КАТО НАДОЛУ ЩЕ НУЛИРАШ
Има и едно нещо наречено "емоционален стоп лос", казваш си загубя ли Х пари или У процента и затварям акаунта и ако иска да възстановява пазара, ако иска да пада, все ми е тази, аз съм аут
Също и нагоре е добре да има цел, при която се излиза или се ЗАКРИВА ливъриджа
при сегашните пазари на ол тайм хай, ливъриджа е малко опасен, за ливъридж беше в началото на цикъла, примерно 2010-2015-та
малко дифенсив сега няма да е лошо, да можеш да изпуснеш, но и намаляваш риска от тотален фалит или рязка загуба което е плюс, защото пазар ще има и след 20 години, но за теб не, ако изгърмиш патроните и някакво случайно събитие обърне пазарите
лично мнение, не е препоръка
като те чета, ме е страх, че някой те копира и ще се ливъриджне, защото човека с най-много постове в темата така направил, което няма как да не е правилно, защото щом е с най-много постове и навсякъде огрява като слънцето, то той знае и айдее...
направо се чудя защо се занимавам
всеки който е фалирал знае , че не е готино и не трябва да се допуска, защото да почнеш от 0-та е много много трудно. А за да фалираш ти трябва ЗАЕМЕН КАПИТАЛ и да продаваш опции (путове колове, все тая). Без заемен капитал и ако купуваш опции, е няма да фалираш, може да загубиш 50-60-70%, но чак да фалираш няма.
Коментар