Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПипбела продал типсовете, хвърля путове, пита за техника... очаквам другата седмица да се похвали как е разкарал псевдозлатото и е вкарал всичко в газ и въглища, че сме насред хиперинфлация.
майтапът настрана, уважавам любопитството и хора, които нямат чугун вместо мозък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
и докато снимам картината на дртугата патформа импулсче донесло 70-80 пипса пак късо
Откога го правиш ?
И има ли достатъчно хляб в тия пипсове ?
ПС Само да можеше да станеш ас и и в малко по дългосрочните периоди...поне да ни предупреждаваш овреме
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Ето ти един потомствен счетоводител да се консултираш, идеите ви изглеждат сходни https://www.youtube.com/watch?v=1beAp1d7OLk
...
Байдъвей... яка дивергенция между цената на синьото, европейските хартии и американските такива. От една страна газът все някога трябва да катери толкова стръвно. От друга обаче, мощностите продължават да са обиколки зад търсенето и няма изгледи нещо да се промени. Не е въпросът в СП2.Last edited by terziеv; 14.09.2021, 22:44.
- 1 like
Коментар
-
и така биткойна стига вчерашният връх по 4 часа за които писах и отново върха дава отпор ...все пак низходящият trend е валиден и опс захлебваме с 200 усд ...можело е и повече ама айде ...само една попдробност това е демо ...и демо пари... а аз само пробвам дали ТА работи на биткоин ..щот нали не работел никъде .. аз да пробвамPip master
- 1 like
Коментар
-
и така да видим ...след спада на по големите графики... na 30 мин започва корекция нагоре .. цената стига върха 34980 там е низходящата трендлиния прокарана по върховете на 4 часа графика две позиции като втората е за много кратко време а индекса се озовава с ново дъно
https://ibb.co/WKmwG00Pip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИначе напълно споделям намаляване на експозицията към американския пазар, но моята причина е изключително високия политически риск в С. Америка. За жалост търговията от България с неамерикански компании и валути извън долар/евро ми е трудна и данъците са голям кор. Иначе щях да го играя предимно в Москва и Буенос Айрес. Като си помисля какви такси ми взеха за Газпрома или данъка дивидент на Фортум и се оказва, че далеч по-скапани компании ми носят повече нетен доход.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Как ритейл спестява пари купувайки пут?
DOTM пут го виждам като защита на притежавани акции - гарантиран стоп лос.
Кой би купил нещо което се очаква да се занули ако нямат акции?
Ритейл би трябвало да са алчни, а не предпазливи.
Обикновено дребните мечета са неуверени и предпочитат отм ( по малък залог-по малък риск), докато големите с информацията от кухнята са итм.
И при портфейлите е така, ритейл с 40-50 ябълки като иска да ги хеджира и евтин отм пут му върши работа, ама чичко паричко с по много пъти х такива .... Не е ли логично ?Last edited by pipbel; 14.09.2021, 10:33.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
Само петрола крепи пазара, може и да си прав, но продължавам да разчитам тези дни на лоши новини, които да бутнат брутално надценения американски пазар. Освен WLL и малко APA нямам нито една друга американска акция.
Иначе напълно споделям намаляване на експозицията към американския пазар, но моята причина е изключително високия политически риск в С. Америка. За жалост търговията от България с неамерикански компании и валути извън долар/евро ми е трудна и данъците са голям кор. Иначе щях да го играя предимно в Москва и Буенос Айрес. Като си помисля какви такси ми взеха за Газпрома или данъка дивидент на Фортум и се оказва, че далеч по-скапани компании ми носят повече нетен доход.
... с други думи Антеро под 12, CLF или HCC под 15 (бая скоро беше) тази година няма да видим, а спад при фигни като Епъл не ме интересува.
===
написах го и видях някакво заглавие, че реддит са вдигнали урановите добивачи. Не е точно така разбира се, защото не е само на борсите в САЩ, но ясно доказва тезата, че всяка акция е потенциално меме.Last edited by terziеv; 14.09.2021, 00:52.
Коментар
Коментар