IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Tова с въглищата и особено с газа направо не е християнско.
    Днес петрола направи пробив нагоре, очаквах го след 3-5 седмици.... останах с доста кеш и единственото което ми привлича вниманието е PBR. Какво мислиш по въпроса?

Коментар

Пипбела продал типсовете, хвърля путове, пита за техника... очаквам другата седмица да се похвали как е разкарал псевдозлатото и е вкарал всичко в газ и въглища, че сме насред хиперинфлация.

майтапът настрана, уважавам любопитството и хора, които нямат чугун вместо мозък.
      Скучно му е сигурно, та оттам тоя нездрав интерес.

Коментар

• Tова с въглищата и особено с газа направо не е християнско.

Коментар

• Пипбела продал типсовете, хвърля путове, пита за техника... очаквам другата седмица да се похвали как е разкарал псевдозлатото и е вкарал всичко в газ и въглища, че сме насред хиперинфлация.

майтапът настрана, уважавам любопитството и хора, които нямат чугун вместо мозък.

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение

и докато снимам картината на дртугата патформа импулсче донесло 70-80 пипса пак късо
            Toва е толкова далеко от мене...ама ти си дерзай, щом си се специализирал.
            Откога го правиш ?
            И има ли достатъчно хляб в тия пипсове ?

ПС Само да можеше да станеш ас и и в малко по дългосрочните периоди...поне да ни предупреждаваш овреме

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Ето ти един потомствен счетоводител да се консултираш, идеите ви изглеждат сходни https://www.youtube.com/watch?v=1beAp1d7OLk
              Наа, този и думичка не газа за газа.

...

Байдъвей... яка дивергенция между цената на синьото, европейските хартии и американските такива. От една страна газът все някога трябва да катери толкова стръвно. От друга обаче, мощностите продължават да са обиколки зад търсенето и няма изгледи нещо да се промени. Не е въпросът в СП2.
              Last edited by terziеv; 14.09.2021, 22:44.

Коментар

• и така биткойна стига вчерашният връх по 4 часа за които писах и отново върха дава отпор ...все пак низходящият trend е валиден и опс захлебваме с 200 усд ...можело е и повече ама айде ...само една попдробност това е демо ...и демо пари... а аз само пробвам дали ТА работи на биткоин ..щот нали не работел никъде .. аз да пробвам
                Click image for larger version

Name:	BTCUSDM1.png
Views:	1
Size:	29.6 КБ
ID:	3803929
                Pip master

Коментар

• и една сделка отпреди час в духа на тренда
                  Click image for larger version

Name:	trend.png
Size:	26.4 КБ
ID:	3803923

Last edited by trade; 14.09.2021, 22:24.
                  Pip master

Коментар

• Click image for larger version

Name:	US30M1impuls.png
Size:	27.3 КБ
ID:	3803921

и докато снимам картината на дртугата патформа импулсче донесло 70-80 пипса пак късо
                    Pip master

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Opera Моментна снимка_2021-09-14_170200_clientportal.transactfutures.com.png
Size:	5.1 КБ
ID:	3803917

и така да видим ...след спада на по големите графики... na 30 мин започва корекция нагоре .. цената стига върха 34980 там е низходящата трендлиния прокарана по върховете на 4 часа графика две позиции като втората е за много кратко време а индекса се озовава с ново дъно
                      https://ibb.co/WKmwG00
                      Pip master

Коментар

Иначе напълно споделям намаляване на експозицията към американския пазар, но моята причина е изключително високия политически риск в С. Америка. За жалост търговията от България с неамерикански компании и валути извън долар/евро ми е трудна и данъците са голям кор. Иначе щях да го играя предимно в Москва и Буенос Айрес. Като си помисля какви такси ми взеха за Газпрома или данъка дивидент на Фортум и се оказва, че далеч по-скапани компании ми носят повече нетен доход.
                        Ето ти един потомствен счетоводител да се консултираш, идеите ви изглеждат сходни https://www.youtube.com/watch?v=1beAp1d7OLk

Коментар

• бе що никoй не пише в темата ...да не би да е заради индекса че е в червено
                          Pip master

Коментар

• Kупих Rio Tinto Group (RIO) - 9,36 дивидент..Суровините поскъпват..

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Как ритейл спестява пари купувайки пут?
                              DOTM пут го виждам като защита на притежавани акции - гарантиран стоп лос.
                              Кой би купил нещо което се очаква да се занули ако нямат акции?
                              Ритейл би трябвало да са алчни, а не предпазливи.
                              Путове се купуват по 2 главни причини - щото си мече или да защитиш портфейл. Има и други - разни спредове и т.н. ама да не се разпростираме.
                              Обикновено дребните мечета са неуверени и предпочитат отм ( по малък залог-по малък риск), докато големите с информацията от кухнята са итм.
                              И при портфейлите е така, ритейл с 40-50 ябълки като иска да ги хеджира и евтин отм пут му върши работа, ама чичко паричко с по много пъти х такива .... Не е ли логично ?
                              Last edited by pipbel; 14.09.2021, 10:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

Само петрола крепи пазара, може и да си прав, но продължавам да разчитам тези дни на лоши новини, които да бутнат брутално надценения американски пазар. Освен WLL и малко APA нямам нито една друга американска акция.
                                Суровините като цяло. Виж уранът какво прави. Малко (доста) ме е яд, защото толкова пъти държах и играх CCJ и LEU, а изпуснаха големия скок. Въглищата какво направиха този месец, стоманата... Абсолютно не съм съгласен, че е надценен пазарът. Има отделни много груби балони, но като цяло пазарът е даже подценен. Доларът е брутално надценен. Добивните колко по-ниско искаш да слязат?

Иначе напълно споделям намаляване на експозицията към американския пазар, но моята причина е изключително високия политически риск в С. Америка. За жалост търговията от България с неамерикански компании и валути извън долар/евро ми е трудна и данъците са голям кор. Иначе щях да го играя предимно в Москва и Буенос Айрес. Като си помисля какви такси ми взеха за Газпрома или данъка дивидент на Фортум и се оказва, че далеч по-скапани компании ми носят повече нетен доход.

... с други думи Антеро под 12, CLF или HCC под 15 (бая скоро беше) тази година няма да видим, а спад при фигни като Епъл не ме интересува.

===

написах го и видях някакво заглавие, че реддит са вдигнали урановите добивачи. Не е точно така разбира се, защото не е само на борсите в САЩ, но ясно доказва тезата, че всяка акция е потенциално меме.
                                Last edited by terziеv; 14.09.2021, 00:52.

Коментар

Working...
                                X