IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Добре оценка на ситуацията.

Нещата за мене са прости - трябва да се стои далече от подобни ситуации. Не е първата, не е и последната. Щом не е ясно къде ще ходят цикличните значи е спекула. Ако те кефи спекулата пък се пробвай.

Че е спекула, спекула е, признавам си.
    Но нямаше как да предвидя две-три събития с произход Китай.
    Първо освободиха резерва си от метали и натиснаха цената с 5-10%.
    После дойде и срута в строителния сектор, който е значителен дял от БВП и цените паднаха с още 5-10%
    Това доведе до тази ситуация.
    Изборът ми е или ставам дългосрочен и чакам цикъла, или продавам 70-80% от позициите и да чакам в кризата по-добър вход.

П.П.
    И аз държах BABA и TSM в началото на годината, но при първите сътресения в Китай се отървах от тях и се оказа много добро решение.

Коментар

• В криза сме. Че и по-зле ще става. Това е и основната причина за борсовите рекорди. Точно затова BHP и особено VALE са добър избор.

Коментар

• Тоя въпрос с много по-голямо основание бих го задал на един друг... човек-отворко и знайко . На него BABA-тата му е една от най-големите позиции вече доста месеци подред...

Пазарите са чудовищни. Но и психичните проблеми някои човеци също са чудовищни... Пази Боже!

Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
        Държиш ли още бабата ? На 100 ще взема и аз да купя

Коментар

• Добре оценка на ситуацията.

Нещата за мене са прости - трябва да се стои далече от подобни ситуации. Не е първата, не е и последната. Щом не е ясно къде ще ходят цикличните значи е спекула. Ако те кефи спекулата пък се пробвай.

Първоначално изпратено от BigGun Разгледай мнение
          Ушил съм се здраво в добивни компании, главно метали - желязо, мед, цинк, никел, злато и малко въглища. Всичките са с отлични показатели на хартия и са добре диверсифицирани. Търгуват се около едногодишно дъно. Последните седмици паднаха с 10-20% и си задавам въпроса има ли още надолу. Попадам на разнопосочни мнения - едни казват, че суровините ще катерят, други, че ще падат още заради кризата в Китай. От една страна ЕС и САЩ са планирали сериозни разходи следващата година за инфраструктура и зелени проекти, а затова трябват суровини. От друга страна Китай може да предизвика световна рецесия с техните проблеми и цените на ресурсите да паднат.
          Как ги виждате нещата с металите - нагоре или още надолу?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

BHP (само през BBL обаче) ми е една идея скъпо, но VALE не смятам, че има къде да ходи надолу. Спокойно може да върне на 20 октомври-ноември.
            И аз се надявам да върнат, но докато чакаме дали няма да се разпространи криза - САЩ имат пак проблеми с тавана на дълга, Китай е в киреча. Освен това растящи цени на енергоносителите и инфлация.
            Двете най-големи икономики могат да предизвикат сериозен срив на пазарите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigGun Разгледай мнение

Въглища дирекно нямам, но BHP и VALE имат coal segment, освен другото
              BHP (само през BBL обаче) ми е една идея скъпо, но VALE не смятам, че има къде да ходи надолу. Спокойно може да върне на 20 октомври-ноември.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

Интересно какво ще стане ако почне и в САЩ да спират тока.... Трейдърчетата ще изперкат ако нямат интернет...
                Oooo, в САЩ не е толкова рядко да спре тока. Мрежата на много места е бая по-зле от нашата. Но се стараят хората:
                California Seeks to Avert Blackouts by Burning More Gas

By
                Mark Chediak
                and
                Naureen S Malik
                September 9, 2021, 1:08 PM EDT Updated on September 9, 2021, 4:51 PM EDT
                ===

Всички пътища водят към Газпром. - древна немска поговорка
                Last edited by terziеv; 24.09.2021, 20:12.

Коментар

Не знам вече. Ще получа инфаркт от тези постоянни изненади.
                  Интересно какво ще стане ако почне и в САЩ да спират тока.... Трейдърчетата ще изперкат ако нямат интернет...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

To това ясно. Като му мине сертификацията и ще ни дави с него.
                    Проблема е че не е само до газа...

https://cdn.ihsmarkit.com/www/blog/4...102810_1.0.PNG
                    https://cdn.ihsmarkit.com/www/blog/4...102811_1.0.PNG
                    Държиш ли още бабата ? На 100 ще взема и аз да купя

Коментар

Има още натиск за надолу, особено за цветните метали и златото, но ще направиш чутовна глупост, ако продадеш сега. А от въглищата ми е интересно кои държиш. Трябва да си Мистър Сенко, за да си назад от тях.
                      Въглища дирекно нямам, но BHP и VALE имат coal segment, освен другото

Коментар

• Първоначално изпратено от BigGun Разгледай мнение
                        Ушил съм се здраво в добивни компании, главно метали - желязо, мед, цинк, никел, злато и малко въглища. Всичките са с отлични показатели на хартия и са добре диверсифицирани. Търгуват се около едногодишно дъно. Последните седмици паднаха с 10-20% и си задавам въпроса има ли още надолу. Попадам на разнопосочни мнения - едни казват, че суровините ще катерят, други, че ще падат още заради кризата в Китай. От една страна ЕС и САЩ са планирали сериозни разходи следващата година за инфраструктура и зелени проекти, а затова трябват суровини. От друга страна Китай може да предизвика световна рецесия с техните проблеми и цените на ресурсите да паднат.
                        Има още натиск за надолу, особено за цветните метали и златото, но ще направиш чутовна глупост, ако продадеш сега. А от въглищата ми е интересно кои държиш. Трябва да си Мистър Сенко, за да си назад от тях.

Коментар

• Ушил съм се здраво в добивни компании, главно метали - желязо, мед, цинк, никел, злато и малко въглища. Всичките са с отлични показатели на хартия и са добре диверсифицирани. Търгуват се около едногодишно дъно. Последните седмици паднаха с 10-20% и си задавам въпроса има ли още надолу. Попадам на разнопосочни мнения - едни казват, че суровините ще катерят, други, че ще падат още заради кризата в Китай. От една страна ЕС и САЩ са планирали сериозни разходи следващата година за инфраструктура и зелени проекти, а затова трябват суровини. От друга страна Китай може да предизвика световна рецесия с техните проблеми и цените на ресурсите да паднат.

Коментар

• Значи Путин е еко-фашист... намалил е мощностите в сравнение с 2019, щото сега Газпрома помпа по-малко от тогава и му са слаби мощностите. Трагедия.

Ама се натиска за Северн поток без мощности

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Пивотът на Газпром не е поза, а реалност. За липсата на мощности даже инвесторчето писа.

И най-смешното е, че аз съм този с kold.

Коментар

• China’s Power Cuts Widen Amid Shortages and Climate Push
                              Не знам вече. Ще получа инфаркт от тези постоянни изненади.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

To това ясно. Като му мине сертификацията и ще ни дави с него.
                                Проблема е че не е само до газа...

https://cdn.ihsmarkit.com/www/blog/4...102810_1.0.PNG
                                https://cdn.ihsmarkit.com/www/blog/4...102811_1.0.PNG
                                Очевидро не е баш ясно. Продължава да не е. Три пъти ви подканвах тука да видите презентацията, вече миналата, на Газпром, барем стане малко по-ясно.

Пивотът на Газпром не е поза, а реалност. За липсата на мощности даже инвесторчето писа.

И най-смешното е, че аз съм този с kold.

Коментар

Working...
                                X