IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Но от друга страна...

Инвестирам от 2012 с дългосрочна стратегия. Когато дойде Ковид спиха през 2020 почти нищо не падна под нивата, на които съм купувал (с едно-две изключения). Повечето неща останаха на 2х, 3х, че и по-нагоре нагоре от нивата на вход дори когато бяхме на дъното на спада през март 2020.

Всеки сам може да си прави изводите.

Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение

Не само за Ивелина, ами и за всички дето инвестират само от 5-6 години, не инвестирайте пари които не може да си позволите да загубите и ви трябват за нещо друго ....крахът се случва веднъж на 10 години, всичко изглежда розаво и на другия ден е вече кърваво .. Нищо лично спрямо някого - всичко се свежда до простоватите "икономически цикли" ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Не съм написал, че ги харесах, щото бизнес модела им изглежда перспективен. Застраховката на колата е с базова месечна такса и после се плаща в зависимост от изминатите километри (мили де). Не караш = не плащаш. Много бизнеси минаха онлайн и работата от вкъщи става нещо нормално, пътуват по-малко, та мисля че все повече хора ще преценят че им е по-изгодно да минат на такива застраховки.
      Доколкото разбрах, на клиента се дава някакво устройство да се включва в колата да засича изминатите км и автоматично праща данните на застрахователя. После получават месечни фактури за дължимото. Ако това го имаше в БГ, бих се зарибил веднага на такава схема.
      Нямат дългове, агентите им постоянно се увеличават. Ако видя потвърждение за обръщане на тренда за нагоре, ще купувам още. Не е препоръка!
      Allstate го предлагат това от години, едва ли застраховател ще предложи нещо да си намали печалбата. Тези предлагат около 40 долара на месец плюс 5 сента на миля при добър record. На мен ми излиза двойно по-евтино на сегашната застраховка. Може таргета им да са големи градове с обществен транспорт. В rural Америка не виждам как ще са привлекат клиенти. Това всичко от гледна точка на потенциален клиент. Като инвестиция може и да са ОК.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Хе хе , съвсем сериозно си мисля, че зеленажите ще върнат парните влакове. Ще го обявят за зелена иновация и ще ги пълнят само с бързорастящ пресован бамбук.
        И 100 на 100 ще пишат статии, в които ще драскат колко е супер еко, а ще пропускат, да речем, колко вода използват или с какви химии го торят и заливат при отглеждането. Като със зеленото тенеке, чиято руда явно се кондензира като роса по зелените поляни.

Коментар

Не съм написал, че ги харесах, щото бизнес модела им изглежда перспективен. Застраховката на колата е с базова месечна такса и после се плаща в зависимост от изминатите километри (мили де). Не караш = не плащаш. Много бизнеси минаха онлайн и работата от вкъщи става нещо нормално, пътуват по-малко, та мисля че все повече хора ще преценят че им е по-изгодно да минат на такива застраховки.
          Доколкото разбрах, на клиента се дава някакво устройство да се включва в колата да засича изминатите км и автоматично праща данните на застрахователя. После получават месечни фактури за дължимото. Ако това го имаше в БГ, бих се зарибил веднага на такава схема.
          Нямат дългове, агентите им постоянно се увеличават. Ако видя потвърждение за обръщане на тренда за нагоре, ще купувам още. Не е препоръка!
          Само заради тебе се наших мощно тука. Даже малко прекалено, та мисли му. После два часа мислих къде да са стоповете.

Чак накрая четох какво що. Не ме кефи, че циганинът е вътре. Шмекер е. Иначе и аз бих се записал за такава застраховка. Като пишман шофер понякога карам колата нанякъде най-вече с идеята да заредя акумулатора.

колци в парите купих. Продадох веднага къси на 5.

==/
          една от критиките е, че точно хората с малко километри правят най-много щети. Точно вчера една патица ми обърса задната врата. Посред обяд, на абсолютно празен паркинг, сигурно 10 метра свободно място имаше.

как да е, надявам се да изкараме някой лев от това.
          Last edited by terziеv; 31.10.2021, 12:16.

Коментар

Не съм написал, че ги харесах, щото бизнес модела им изглежда перспективен....
            Добре звучи (едно на ръка че конкуренцията голяма ) ама поради що се сгърчило 7 пъти...?

Коментар

Ан тъй те искаме, бравос! Остави го Терзиев да си чака IPO за парни локомотиви да се включи.
              Хе хе , съвсем сериозно си мисля, че зеленажите ще върнат парните влакове. Ще го обявят за зелена иновация и ще ги пълнят само с бързорастящ пресован бамбук. Ще направят някакво приложение за смартфон, с което да се отварят вратите на тоалетните и ще е хай-тек, стейт от арт, супер адвансд.

Това, че светът е в изключителна технологична криза е факт, а не мнение. Връщането към остарели технологии и гримирането им като нови не е прогрес. 2021-ва година трябваше да има селища на Марс.

По горните причини не вярвам и в бъдещето на атомната енергия и възприемам урана само като спекулация.

~~~

Това не значи, че компании като Никола не могат да те направят богат.

Коментар

Иначе днеска купих 1000 варанта на MILE (Metromile), [автомобилни застраховки] по 72 цента от дънцето, вече изглежда че тренда трябва да обръща на север. Отдавна ги дебна, мисля че има много потенциал у тях. Спада беше заради високите разходи досега, искаха да стъпят във всички щати, време е посаденото вече да никне и върже, да видим...
                Други особени идеи нямам. DWAC го изпуснах дъ фак...Имам само един къс Put от $35 с падеж 19-ти ноември. Взех $300, ако не се сурне и ги задържа де.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Имам по 100 парчета Lucid и Arrival. Догодина, като станат по 1000$, ще ги продам и ще си купя един Rivian. А може и Волво със зелено тенеке . Жалко, че не може да им се тури газ, че знае ли се...
                  Ан тъй те искаме, бравос! Остави го Терзиев да си чака IPO за парни локомотиви да се включи.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                    Имам да връщам голяма сума другия месец и се чудя шитни на минус ли да продавам или да се разделя с част от Тесла. Принципно теслата не е за игра ама там за сега имам най-голям профит. Мислите ли че теслата е стигнала своебразен връх?
                    Не само за Ивелина, ами и за всички дето инвестират само от 5-6 години, не инвестирайте пари които не може да си позволите да загубите и ви трябват за нещо друго ....крахът се случва веднъж на 10 години, всичко изглежда розаво и на другия ден е вече кърваво .. Нищо лично спрямо някого - всичко се свежда до простоватите "икономически цикли" ...

Коментар

Форде, не се запъвай кат' магаре на мост, ами се включвай у "модерния" тренд и почвай да събираш у касичката за Rivian R1, проекта на FORD и Амазон за EV-та. https://rivian.com/
                      Аз си харесах новия Hummer-EV, ще се завъртат и задните колела до 10 градуса и ще може да върви и по диагонала. С 16 камери, гледаш около всяко колело и под колата 'ко стаа...Aма освен че гроздето е кисело, то за най-високия клас всички заявки са запълнени. https://www.gmc.com/electric/hummer-ev/suvs
                      Имам по 100 парчета Lucid и Arrival. Догодина, като станат по 1000$, ще ги продам и ще си купя един Rivian. А може и Волво със зелено тенеке . Жалко, че не може да им се тури газ, че знае ли се...

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                        Имам да връщам голяма сума другия месец и се чудя шитни на минус ли да продавам или да се разделя с част от Тесла. Принципно теслата не е за игра ама там за сега имам най-голям профит. Мислите ли че теслата е стигнала своебразен връх?
                        не

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          ...
                          Няма страшно Митак, волата голяма, ама ножа дървен, винаги може да се ролнат във времето ако се наложи.
                          Нямам проблем и да ме упражнят, по принцип тия SPAC-ове дето при първоначалното излитане подминават $30, съм забелязал че после след спада пак полека се връщат на същите нива и даже подминават последния връх с много. Тука ми мирише, че ще има и нови върхове, не падна (засега) под 62% Фибо, значи има добър бичи отпор.

Коментар

• Имам да връщам голяма сума другия месец и се чудя шитни на минус ли да продавам или да се разделя с част от Тесла. Принципно теслата не е за игра ама там за сега имам най-голям профит. Мислите ли че теслата е стигнала своебразен връх?

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Тия неща ми се виждат като реклама в духа модерния зелен екотренд. Не са чак такава иновация. Били са началото на 20-и век, когато швеците за пръв път използват водород за производство на специални висококачествени стомани. С ток открай време се добива стомана в електродъгови пещи, но за целта е необходим чугун, а за чугуна масово трябва кокс. Е, за някоя тренди кола може и от водородна пещ, в крайна сметка хипстърите ще платят.
                              Никъде не казват колко еко стомана са произвели и на каква цена. Също не се споменава рудата от мина ли са я копали или пчелички са я събирали.
                              Форде, не се запъвай кат' магаре на мост, ами се включвай у "модерния" тренд и почвай да събираш у касичката за Rivian R1, проекта на FORD и Амазон за EV-та. https://rivian.com/
                              Аз си харесах новия Hummer-EV, ще се завъртат и задните колела до 10 градуса и ще може да върви и по диагонала. С 16 камери, гледаш около всяко колело и под колата 'ко стаа...Aма освен че гроздето е кисело, то за най-високия клас всички заявки са запълнени. https://www.gmc.com/electric/hummer-ev/suvs

Last edited by Д.Петков; 30.10.2021, 23:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Иначе мен днес ме размазаха. Тежък съм нафта/газ/тръби, имотни, Китай+EM, цигари, метали/суровини и беше погром. В такива моменти човек оценява котвите в портфейла от сорта на комуналки и храни.
                                Нали купи KOLD, що ревеш?

Непрекъснато се убеждавам, че класиката FAANG си е най-печливша. С малко Тесла за цвет. Купуваш и заспиваш.

Коментар

Working...
                                X