IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И днес вероятността за червено изглежда малка.Поне към този час.
    Моето обяснение е че масово вижданията за следващата седмица са положителни данни за инфлация и увеличение с 0,5 от федералните.Не знам друго важно има ли ?
    Та вярвайки в написаното по-горе , масата вкарва кинти от сега ,вероятно за да не изтърве бруталното рали което ще отприщи тази блага вест.И това рали като нищо ще отиде до стойностите на Д.Петков.Дали ще спре и там,при този сценарий?Толкова много пари и алчност има , че нищо не изключвам.
    Даже и златото гледам как находчиво наднича от сега над 1800$.А мислех че това ще се случи следващата седмица и то при точно горният вариант.
    Сценарият ми със СИП около 3850 също става все по-малко вероятен.
    Ами може при това развитие на нещата влакът вече да потегля ,дами и господа ?Нищо чудно.
    Дайте вашите виждания и коментари по въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Както написах в предишният ми пост до момента имаше 5 поредни дни на червено което е рядко срещано ( не че не се случват и по 6 дни) и че няма начин да не запише поне един ден на залено е така за очи

От ония дни четох един много готин лаф
      - Никога преди не съм виждал толкова много инвеститори дето да са убедени че някой друг ще крепи пазара та да могат те да излезнат точно на време
      Крепенето е институционализирано - 401. Всеки месец милиарди се "инвестират". Повечето от "инвеститорите" даже нямат идея в какво са "инвестирали". Добави към това пълното американизиране на Европа и имаш още една камара такива "инвеститори".

Чисто семантически думата "инвестиция" не би трябвало да се използва на ангро.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение

Абсолютно съгласен.Този днешният оптимизъм въобще не ми се вързва.Верно,че сесията сега започна и нищо не се знае но аз чаках СИПа към то 3850 до края на седмицата, а той гледа към 4000.
        Както написах в предишният ми пост до момента имаше 5 поредни дни на червено което е рядко срещано ( не че не се случват и по 6 дни) и че няма начин да не запише поне един ден на залено е така за очи

От ония дни четох един много готин лаф
        - Никога преди не съм виждал толкова много инвеститори дето да са убедени че някой друг ще крепи пазара та да могат те да излезнат точно на време

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          Спадът на индексите е даже изненадващо минимален. Голямата изненада за мен са евраците. 1,05 $ е неадекватен курс.
          Абсолютно съгласен.Този днешният оптимизъм въобще не ми се вързва.Верно,че сесията сега започна и нищо не се знае но аз чаках СИПа към то 3850 до края на седмицата, а той гледа към 4000.

Коментар

• Спадът на индексите е даже изненадващо минимален. Голямата изненада за мен са евраците. 1,05 $ е неадекватен курс.

Коментар

• Днес FTSE-то тръгна надолу все не ми се вярва че може да се излумбари предколедно ама то кога всички разчитат на коледно рали може и да няма

ДОУ 5 дни на минус което се случва доста рядко, днес или най късно утре сигурно ще отскочи по малко
              Last edited by 6000; 08.12.2022, 02:27.

Коментар

• Газът. Мисля, че сега може и по-сериозно да играе човек.

===

добавка: натоварих самосвали с путове за Антеро и Комсток.
                Last edited by terziеv; 05.12.2022, 23:05.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot 2022-12-05 103340.jpg
Views:	1
Size:	43.9 КБ
ID:	3998255

Мдам, изтеглиха ми числата. Признавам си, че разкарах точно 2/3 от позицията малко предварително. Но и с 1/3 с лост x2 не е никак зле.

Потупваме се по гърба и продължаваме напред.

Коментар

Няма ластик ако трябва да се случи коледно рали,някакво.Прибира перките сега за да окрили инвеститорите коледно.Да кажем с варианта на Д.Петков.
                    И то в случай ,че Пауал не се изпусне.
                    За рали нагоре до 4200 са нужни значителни обеми, които после трудно ще намерят купувач. Идеята беше не за достигане на пикови нива, а принуждаване на мечки да купуват, на неизгодни за тях такива. За да могат да си пробутат обемите. Както се вижда имахме фалшиви пробиви с които успяха да пласират значителна част. Сега ще играят с консолидации за да могат друга част от инвеститорите да се накупят под върха, очаквайки нов пробив. Не, че е невъзможен, но вече не е интересен. Отгоре няма нищо, нито мечешки стопове, нито ордери за покупка.

Но това си е мое виждане и както обичаме да казваме - не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                      Доволно даде Сипа, но сега е момента за повишено внимание. За по къси трейдове от сорта на 30-40 фигури. Има вероятност да направи ластик обратно нагоре до 4050-60. Мечките да внимават.
                      Няма ластик ако трябва да се случи коледно рали,някакво.Прибира перките сега за да окрили инвеститорите коледно.Да кажем с варианта на Д.Петков.
                      И то в случай ,че Пауал не се изпусне.

Коментар

• Доволно даде Сипа, но сега е момента за повишено внимание. За по къси трейдове от сорта на 30-40 фигури. Има вероятност да направи ластик обратно нагоре до 4050-60. Мечките да внимават.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
                          . . .
                          А за S&P500 технически очаквам да направи фалшив пробив (нагоре) на 200-дневната МА до около 4'200 пункта, колкото да подлъже балъците да купуват и после пак да се забълбука надолу. 2023г я виждам силно меча, но се надявам да видим дъното най-накрая.
                          . . .
                          Продължавам да чакам 4'200 и ще го контря с опции (примерно).
                          Съответно и на златото му липсва (технически) още едно скокче нагоре и после трябва да коригира.

Коментар

• Признавам, че евро за 1,05 гущера не вярвах да видим. Според мен не е адекватна таз цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                              Това ми хареса:

Съвсем сериозно тука (почти навсякъде всъщност) се обсъждаше как ежемесечното купуване на широк индекс е удачна инвестиция... защото пазарите са винаги нагоре.
                              Терзо - в интерес на истината /емпирична такава/ подобна стратегия е печеливша за хоризонт от 25 години на всеки един мейджър пазар с капитализация над 2 трилиона.

В този ред на мисли истината е че докато имаме този модел на капитализъм това е най-простата стратегия която може да се следва от човек който няма желание, капацитет, време и нерви да се дзвери в графики и анализ на данни. Разбира се винаги има каунтър парти риск т.е. и това не е толкова лесна стратегия или пък безрискова - особено ако се нашиеш в нещо "синтетитчно".

За феновете на подобни стратегии бих препоръчал да имат поне 2 доставчика - в Европа бих заложил на Пиктет - стоят настрана от инвестиционно банкиране и се фокусират в чист уелт мениджмънт. В Щатите бих се спрял на Вангард.

Коментар

Много резон има в такова отиграване.Някак си идва в повече този безпочвен оптимизъм.Не знам само дали няма да сложат някаква черешка на тортата.За завършек.
                                И да сложат не е проблем, но до момента демонстрират фалшив пробив + напън над него който е чист подарък за вход на мечок като мен. Очаквам като отвори борсата в 16:30 да пробват над 4100, но не ми се рискува за 5-10 фигури да пропусна такива сладки нива.

Коментар

Working...
                                X