Първоначално изпратено от 6000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
То в момента всичко е толкова противоречиво, че е най-добре да се пасува. Нито нивата са подходящи за вход, нито ситуацията е ясна.
Иначе FTSE-то се задъха доста, та се чудя дали не му дойде момента да го изтърбушат.
Вероятно тия дни някой шип ще я затвори но не ми се набива повече по добре да я затворят и с останалите пари да почна пак дей трейдинг от колкото да наливам нови да спасявам тази позиция
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнениеНабива ми се на очи от новините нагнетяване не обстановката със страх от следващо покачване с 0.5% което ме навежда на мисълта че искат да водят стадата на юг
Иначе FTSE-то се задъха доста, та се чудя дали не му дойде момента да го изтърбушат.
Коментар
-
Всичко е възможно, но стигнем ли до там означава, че биковете отслабват - т.е. ще продължи още надолу.
В момента, ако погледнеш седмичната графика сме на върха на триъгълник. А повечето акции на големи компании граничат с нивата на подкрепа. Това ме кара да смятам, че отскока ще е нагоре без да слиза под тренд линията(около 33300). Лично мнение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнение
доста стопове има под 33100 мисля че щеги ударят първо и после нагоре
В момента, ако погледнеш седмичната графика сме на върха на триъгълник. А повечето акции на големи компании граничат с нивата на подкрепа. Това ме кара да смятам, че отскока ще е нагоре без да слиза под тренд линията(около 33300). Лично мнение.
Коментар
-
При обраната ликвидност в близките седмици в интервала 33300-34300, силно препоръчвам да не си играете с огъня. В такива ситуации често пазарите излизат от рейнджа със силен шип, който ако си задържи тренда ще отиде на 35000. Но в никакъв случай не бих пускал дълги от текущите нива, заради риска от разпродажби. За колегите които са успели да издебнат нива около 33500 си струва донякъде да рискуват печалбата.
А къси от средата на рейндж с бичи сентимент(както се явява текущия момент), дори мечок като мен няма топки да пусне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнениеИдеи за дау джонс за утре,нагоре , надолу?
А къси от средата на рейндж с бичи сентимент(както се явява текущия момент), дори мечок като мен няма топки да пусне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнениеИдеи за дау джонс за утре,нагоре , надолу?
Рецесия се задава, виж кратките бондове са по-скъпи от дългосрочните.
Много съм любопитен, коя отрова ще изберат сега.
И не, този път няма да е различно.
Last edited by Бедният брoкер; 19.02.2023, 21:15.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Пффф, уникална монета.
Иначе наистина изместихме темата, но златото е инструмент търгуван на борсата, така, че си е част от антуража на NYSE. В другата тема са хората притежатели на физическо такова, където аз нямам работа с моето скромно кюлче
Коментар
-
Каврък, хубав пост си написал, но като цяло вчера с Юлката точно това коментирахме. В случая при мен не става въпрос за физическо злато от което мога да се възползвам навсякъде по света. А за финансов инструмент, с който хеджирах последните месеци и ми донесе добри печалби. Сега имаме дълбока корекция и дискусията беше именно за това, дали в краткосрочен хоризонт дискаунта не е добра възможност за вход, и то за нови върхове.
Затова споменах бизнес модел, защото всеки затворен лев, който не ми носи пари, реално ми генерира пропуснати ползи. И докато загубите има методи с които да бъдат ограничени в движение, то върху скоростта на пазара нямаме никакво влияние. А търговията е надпревара с времето и инфлацията и ако не можеш да ги биеш, бизнес модела е обречен. Ти си в подобен сектор, макар и не на борсата, знаеш много добре защо се слагат таргети за обороти. Като в твоя случай най-вероятно се работи със заложена надценка.
Иначе както казваш, не само златото, а и парите са свобода и спокойствие. Не е случайна приказката, че качеството на парите се измерва в тяхното количество
- 1 like
Коментар
Коментар