IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG

Подпис: Румбата СПецов!
    Ниво Комисия финансов надзор плюс НАП ,не съм казал че трябва да си извън закона или да не си попълваш декларациите ,споделих само какво е дереджето .

Коментар

• Даже за 3мин да си пусне едни обикновени плъзгащи средни цацата ще разбере ,че трябва да купува когато цената мине НАД тях,а не когато е ПОД
      Отделно със задаващата се голяма корекция в СП500,тайминга му е "перфектен"
      Губещи играчи,но с голямо самочувствие

https://invst.ly/10kzj-

Last edited by petrg5s; 06.07.2023, 08:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
        Купих малкo TSN
        И на тоя губещ играч да му покажа "багажа", че нещо много се взимат присърце рибите 80% му са губещи позициите и много зле отиграни,но тази прави впечатление

Човека купува пробив на 7 годишна подкрепа !!??!!!
        Колко трябва да ти е инвеститорския капацитет за да го правиш това?
        Ай неориентиран си,но самата структура е меча
        Отделно Risk/Reward е много зле,но рибите като видят,че нещо пада и веднага го купуват.И винаги по това се различават слабите играчи !
        Къде се намира акцията в голямата картина,нямат идея.И после що носели с месеци губещи позиции

https://invst.ly/10kzhs

Last edited by petrg5s; 06.07.2023, 08:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

24 месеца на щатския пазар е много време
          Зависи много от вижданията, при компании с дълъг хоризонт голям кеш и иновации ,тези цени в един момент остават в миналото.Най важното в момента е в какви бизнеси и компании си струва да вложим сега за бъдещите 10 години?Мисля че потребителските компании ,компаниите за потребителскинстоки след войната ще се изстрелят в космоса,дайте предположения и за други ?

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
            Какво мислиш за китайците LI и XPENG? За момента са ми 10% от портфолиото общо. За момента много сила показват, аз търгувам предимно технически, но ми е интересен твоя поглед?
            XPENG е добър.Стои ли над предишния месец върха $13.50,има зелена светлина за корекция на този голям спад през 2022
            Падне ли обаче под него ,не е добре.

Ето това е много подобна.но и съвсем различна ситуация от на ватенката шитните
            И тук имаме падащ нож (-80% за 2022) ,но е паднал и над 13.50 може да се вземе в ръце вече
            Докато Ганъо (ако изобщо има такава позиция) ги лови още във въздуха и после носи с години на загуба
            Малка разлика,но тя определя кой ще е печеливш и кой губещ.
            Last edited by petrg5s; 06.07.2023, 13:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              SBSW
              За жалост входът ми е бая по-нагоре. Според мен на сегашните цени е много добро съотношението риск/печалба.
              Добре са финансово, подценени са, дивидент ще има и занапред... нямам намерение да добавям.
              Зимата когато ви проверявах с оня палячо, фалиралия няколко акунта 6000,същата работа
              Носите някви гредореди който са по -70% последните 2-3г, и ги носите на загуба с години и все ги чакате и чакате да растат
              Изобщо печеливши играчи ли сте?
              Тогава те учих, не се ли научи вече? Падащ нож не се лови с голи ръце

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

https://www.facebook.com/reel/813104...?s=yWDuG2&fs=e

В това кратко клипче може да си отговориш на въороса за китайските ел колици..
                Откъде разбра каква е колата , според коментарите volkswagen atlas. И на кой въпрос за китайските коли трябва да отговори.

Коментар

Ако падне на 150 да бих купил още толкова защото ще ми се усредни цената .140 е долната граница ,само че за един период до 24 месеца цената на акцията ще е вече около 300 долара .
                  24 месеца на щатския пазар е много време

Коментар

Какво мислиш за китайците LI и XPENG? За момента са ми 10% от портфолиото общо. За момента много сила показват, аз търгувам предимно технически, но ми е интересен твоя поглед?
                    https://www.facebook.com/reel/813104...?s=yWDuG2&fs=e

В това кратко клипче може да си отговориш на въороса за китайските ел колици..

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Сериозно, не е майтап, ако имаш 4-5 позиции които затвориш на -15 - 20% от акаунта ти няма да се възстанови, затова помисли преди да се хвърляш да купуваш нещо. Какво ще направиш ако ябълката падне на 150, ще купиш ли още?
                      Ако падне на 150 да бих купил още толкова защото ще ми се усредни цената .140 е долната граница ,само че за един период до 24 месеца цената на акцията ще е вече около 300 долара .

Коментар

И двете компании за мен не са излезли от определението стартъп и са доста рискови. Не си спомням точно, но мисля, че са на по 8-9 годишна възраст, като все още горят кеш и завършват годината с отрицателен net income, като компенсират с привличане на капитал от инвеститори. Ако не излязат до година - две в позиция, при която да имат поне минимален положителен марджин на продаден автомобил, трудно ще оцелеят. Те са горе-долу в позицията на Тесла, когато аз влагах пари, но разликата е, че Тесла бяха пионери, а Li и XPENG са на пазар с брутална конкуренция. Големият риск тук е, че оперират само на китайския пазар, а там е много кърваво за стартъпи и поне според мен оцеляването в този сектор е много трудно. XPENG според мен направиха грешка с проекта си P7 от 2020, защото се опитват да се позиционират при executive sedan, а това е ниша, където вероятността да губиш пари е голяма / горе долу същата ситуация с щатската Lucid Motors и луксозния им седан /. LI Auto пък според мен още повече грешат, защото всичките им модели атакуват crossover сегмента, при това луксозния такъв. Не знам, трудно ми е да преценя дали да ги оставиш, но за мен са много рискови вложения. Li Auto са надценени, ако правим паралел с XPENG.

Коментар

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
                          BYD вероятно ще доведат до фалит повечето китайски производители на електромобили. Основният им плюс са производството на батерии, в което са лидер и изключително силното им присъствие на китайския автомобилен пазар, който е най-големия в света. Но имат и сериозен проблем и той е невъзможността да пробият в САЩ и ЕС към настоящия момент, където продажбите им са нищожни и са напълно непознати. Другото предизвикателство за тях ще е бъдещия бюджетен автомобил на Тесла, който вероятно ще бъде анонсиран следващата година, а през 2025г. ще влезе в производство. И това е така, защото значителна част от продажбите на BYD са автомобили с ниска цена, т.е. така наречените бюджетни. Предстои да видим дали ще успеят да се наложат в САЩ и ЕС, както го направиха Киа и Хюндай

Коментар

Получих данни от НАП че нямали ама абсолютно никакъв механизъм по който да следят кой е на печалба от акции и кой не нищо,нещичко като път,инструмент и похвати
                            Пъпеш, пука им за твоите акции. Имат данни за движението на средства и наличностите!!! Стегни се малко, 11-годишният ми ги знае тия неща.

Коментар

Получих данни от НАП че нямали ама абсолютно никакъв механизъм по който да следят кой е на печалба от акции и кой не нищо,нещичко като път,инструмент и похвати
                              Ти направи пебалба, пък поссле ще го мислиш

Коментар

Според мен най голямата греда ще са акциите на AI,там още нямаме сериозна основа .Има само мания без резултати и стойност.Който има нерви да държи и да излиза овреме.
                                Ако AI се срине, приключва и Епъл. Споко - манията едва започва

Коментар

Working...
                                X