IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Хмм... и кат' си говорим за гущера - май ше има йош едан пут: Юдри, бай Джероме!

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...vat-ikonomisti
    Мъск щял да намалява цените на консервите си още ,виж за ел колите ценовите войни са на масата но за Айфони от как са създадени за намаление на цени и промоции не съм чувал нито виждал .
    Още веднъж се доказва колко е нестабилна тази компания Тесла и акциите и

https://www.investor.bg/a/554-lifest...cheta-na-tesla

Коментар

• Хмм... и кат' си говорим за гущера - май ше има йош едан пут: Юдри, бай Джероме!

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...vat-ikonomisti

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Той също ги предпочита, но е решил да играе шах с големи батковци,защото от 5г. държане на депозит, си е изчислил чудовищната загуба на стойност на кеша. Това няма да доведе до нищо, което да го удовлетвори. Като знам, колко го е шубе от загуби, NYSE, му е най-голямата греда, която би могъл да избере..аз там имам само една позиция, но на принципа,купих и забравих за години.
        Плана е друг .

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
          Колега, кажи за гущера, ще пада ли, продаде ли, да купуваме ли,
          знам че ти е слабост,
          ама краварите са се навели и руснака (БРИКС) идва със разкопчани гащи ....
          Говорим за хоризонт от 12 месеца.
          Амчи той е кат' на коча мъдете бре, мУнче младо-голобрадо! - Клати се, ама не пада.

Ти усредняваш ли? https://www.24chasa.bg/biznes/article/14933362

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Еми ето де уж математиката е точна наука само че при средния метод губя от печалбата си защото просто при средна цена ми се качва цената на първата акция а аз не съм платил толкова за нея .Дори сега не мога да видя платената цена за първата цяла акция на Гугъл защото тя просто вече е усреднена ,не знам ако сменя метода дали ще се промени и цената .
            При теб виждаш ли да кажем купил си 5 акции на 100 долара после 5 на 150 долара след като няма усредняване как се визуализират на един ред 5 броя с цена 100 долара и на втори ред 5 броя на цена 150 долара или по друг начин ?
            Реално при средния метод се качва цената на продобитите вече акции на по ниска цена ,ако има купени на по висока .Така маржа пада + наново трябва да наваксваш.Така е реално.Коректно е печалбите на акциите на по ниска цена да не се пипат,новите акции купени на по висока цена те са си отделна инвестиция с друга дата и т н.Така смятам аз по пътя на логиката
            Гугъл падна малко, защо не добавиш, а си обременяваш главата с ненужни терзания?

Коментар

Еми ето де уж математиката е точна наука само че при средния метод губя от печалбата си защото просто при средна цена ми се качва цената на първата акция а аз не съм платил толкова за нея .Дори сега не мога да видя платената цена за първата цяла акция на Гугъл защото тя просто вече е усреднена ,не знам ако сменя метода дали ще се промени и цената .
              Математиката е точна наука и нищо не губиш заради нея. Ако нямаш продажби, размерът на печалбата няма връзка с метода на изчисляване. Нереализираната печалба е равна на евентуалната продажна цена, умножена по броя акции, и намалена със сумата на покупките (с отчитане на комисионите).
              Дали сумирането се прави "сделка1 + сделка2 + ..." или се смята среднопретеглена цена, която после се умножава по общия брой акции, е все тая.
              Като толкова искаш да си видиш отделните покупки на каква цена са станали, пусни си едно извлечение (account statement) за съответния период и ще ти даде всички сделки, барабар с комисионите.

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              Реално при средния метод се качва цената на продобитите вече акции на по ниска цена ,ако има купени на по висока .
              Обръщал си внимание какво се случва с акциите, купени на цена по-висока от средната?

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              Така маржа пада + наново трябва да наваксваш.Така е реално.Коректно е печалбите на акциите на по ниска цена да не се пипат,новите акции купени на по висока цена те са си отделна инвестиция с друга дата и т н.Така смятам аз по пътя на логиката
              Опитваш се да измислиш някакви нови финанси и някаква нова математика. Нищо де, като направиш 500-600 сделки, ще разбереш защо нещата се правят по начина, по който се правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение

знам че ти е слабост,
                +1

Коментар

Ако си купил 1 акция за 100$
                  знам че ти е слабост,
                  Last edited by Бедният брoкер; 21.07.2023, 00:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Дирижабъл е "балон" пълен с "въздух" всъщност водород и хелий което го прави много взриво опасно - прочети за Хинденбург в уикито

До оня ден те беше яд че си ги купил сега те е яд че си купил малко

На тоя огън ще е печеш на всеки няколко месеца и ще осъзнаеш защо много хора предпочитат имотите
                    Той също ги предпочита, но е решил да играе шах с големи батковци,защото от 5г. държане на депозит, си е изчислил чудовищната загуба на стойност на кеша. Това няма да доведе до нищо, което да го удовлетвори. Като знам, колко го е шубе от загуби, NYSE, му е най-голямата греда, която би могъл да избере..аз там имам само една позиция, но на принципа,купих и забравих за години.
                    Last edited by Bailor; 21.07.2023, 00:45.

Коментар

Ако си купил 1 акция за 100$ и после още 0.2 акции за 60$ имаш сумарно 1.2 акции за 160$
                      така средната цена на акция ти се качва на 133$
                      ако си на Фифо и продадеш 1 акция -> ще я извади на 100$ защото втората покупка не играе.
                      ако си на Среден и разкараш 1 акция -> ще я изпише на 133$ защото я усреднява с втората покупка.

т.е. ако си я продал тая 1 акция за 150$ при Фифо ще имаш печалба от 50$ и данък 5$
                      при средния метод печалбата ще ти е 17$ и 1.7$ данък. това е

при фифо ще ти остане налична 0.2 акция на себестойност 60$,
                      а при средния метод ще имаш налични 0.2 акции на себестойност 27$
                      При теб виждаш ли да кажем купил си 5 акции на 100 долара после 5 на 150 долара след като няма усредняване как се визуализират на един ред 5 броя с цена 100 долара и на втори ред 5 броя на цена 150 долара или по друг начин ?
                      Реално при средния метод се качва цената на продобитите вече акции на по ниска цена ,ако има купени на по висока .Така маржа пада + наново трябва да наваксваш.Така е реално.Коректно е печалбите на акциите на по ниска цена да не се пипат,новите акции купени на по висока цена те са си отделна инвестиция с друга дата и т н.Така смятам аз по пътя на логиката

Коментар

Добре де при твоя метод ,който спомена ,ако имаш х акции купени на една цена ако купиш още как се добавят отделно от старите виждаш цената на едните и цената на придобиване на другите или как технически влизат в платформата .Ето аз пак давам пример нарочно купих дял от акция и реално сега ми показва само средната цена на акцията Гугъл 1.1 на цена малко по висока от първата даже в момента с точност не се сещам каква беше цената на цялата акция къде може да се види това?
                        Ако продам сега цялата акция на каква цена се смята на цената на продобиване или на средната слвд като съм купил частта от акцията
                        Ако си купил 1 акция за 100$ и после още 0.2 акции за 60$ имаш сумарно 1.2 акции за 160$
                        така средната цена на акция ти се качва на 133$
                        ако си на Фифо и продадеш 1 акция -> ще я извади на 100$ защото втората покупка не играе.
                        ако си на Среден и разкараш 1 акция -> ще я изпише на 133$ защото я усреднява с втората покупка.

т.е. ако си я продал тая 1 акция за 150$ при Фифо ще имаш печалба от 50$ и данък 5$
                        при средния метод печалбата ще ти е 17$ и 1.7$ данък. това е

при фифо ще ти остане налична 0.2 акция на себестойност 60$,
                        а при средния метод ще имаш налични 0.2 акции на себестойност 27$

Коментар

Добре де при твоя метод ,който спомена ,ако имаш х акции купени на една цена ако купиш още как се добавят отделно от старите виждаш цената на едните и цената на придобиване на другите или как технически влизат в платформата .Ето аз пак давам пример нарочно купих дял от акция и реално сега ми показва само средната цена на акцията Гугъл 1.1 на цена малко по висока от първата даже в момента с точност не се сещам каква беше цената на цялата акция къде може да се види това?
                          Ако продам сега цялата акция на каква цена се смята на цената на продобиване или на средната слвд като съм купил частта от акцията
                          Направо се чудя как ги мислиш тези схеми
                          Едва ли тези дялове са оказали голямо влияние при цената плюс комисионни разходи

Коментар

Да, ама в литературата може!

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                              Това нали се сещаш, че математически няма как да се получи?
                              Да, ама в литературата може!

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Зелени сме, щото бяхме реди за нафтата.
                                какво и е на нафтата, от десет месеца е 85-65 ?

Коментар

Working...
                                X