IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не съм сигурен дали те разбрах, но да опитам:

Опциите се упражняват автоматично, ако си в парите. Lapse е да откажеш такова изпълнение.

Ако не са в парите, няма да се изпълнят и просто си изтичат.

Exercise е ако искаш предварително да упражниш опциите. Например, ако искаш днес да ги купиш днес на 23 това натискаш. Независимо дали си вътре в парите или не.

Коментар

• Опцийте на Рубис изтичат тази седмица и исках да попитам по този начин ли да ги затворя или през самата позиция? Всъщност това долу дали е за да упражня опцията и да закупя акциите?
      Exercise/Lapse Options

The Exercise/Lapse Options tools allows investors to exercise options prior to their expiration date. To do so, please take the steps outlined below.
      1. Click the Trade tab followed by Exercise/Lapse Options.
        • Alternatively, click Menu in the top left corner > Trade > Exercise/Lapse Options.
      2. A list of long options positions will populate.
      3. Each option position will show a OTM or ITM tag
        • OTM: Out-of-the-money
        • ITM: In-the-money
      4. To exercise an option, select the options position from the list populating.
      5. Input the number of contracts to exercise.
      6. If the option is OTM, select Allow Exercise.
      7. Select Submit.

Коментар

• Увлякох се малко днес по DVN и прекалих. За всеки случай продадох октомврийски колци на 52,5; оставих едни 100 парчета да видим за по-нагоре.

Другото е зърното, ама не ги разбирам там. През WEAT много тромаво.

...

а май трябваше още rig и borr, ма пусто шубе от концентрация
        Last edited by terziеv; 11.09.2023, 22:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
          когато това ще се случи с WJG
          А тук потенциала е много по голям дали ще го реализират е съвсем друг въпрос
          Ще изчакам до края на месеца ако има септемврийски срив и паднат под 40р ще влезна и в двете компании
          Ето,мина,не мина 3-4 месеца от фалита и пак ги почна тея тухли

Тук си на ATL ,свободно падане и само балъците ловят падащи ножове с голи ръце.Интересно на каква база решаваш да купуваш.Нито е фундаментално,нито ТА.Вероятно броиш звездите или играеш Бинго и каквото стане

п.с. И това уж "невинно" вметване ,че ще купиш под 40,100% значи ,че вече си купил !.. и се презастраховаш.Колко пъти вече ги правиш тези номера .Наизуст ги начуихме
          Last edited by petrg5s; 11.09.2023, 21:20.

Коментар

Петърчо не се мъчи да се присламчваш към чужди разговори
            Разбирам че ти е вътрак че никой не иска да говори с теб но все пак хората си имат някакво санитарно хигиенно ниво дето ти си под него
            Знаеш ли как ме интересува балъшкия ви разговор на ултра ниско ниво ? Купуването на тухли и после носене с месеци по -50,-60%
            Това ми е целата.Да предупредя нови съфорумци !

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

не я знам конкретно компанията. Обаче...

Имотите в Англия няма как да отидат до 0, ако и да са набълбучени с кредити строителите. Имиграцията е просто невероятно количество. Представи си след като лейбърите дойдат на власт. ОК ще се превърне в другата Канада.

И сравни с едно производство. Нямаш енергия, нямаш работна ръка, нямаш пазари, защото Германия е умряла.

Отделно имам проблем, защото дългът ми е изцяло в gbp е вече усещам лихвите. Не ми се ще да натоварвам повече. Много се задържа долу долара, не очаквах да е 1,26. Накрая ще взема да покрия и на другия ден ще отиде на 1,06.
              Имотите няма как да отидат на 0 но строителите са ходили близо до нулата

Просто ти казвам че е голяма вероятноста тази компания да отиде нагоре приблизително по същото време когато това ще се случи с WJG

А тук потенциала е много по голям дали ще го реализират е съвсем друг въпрос

Ще изчакам до края на месеца ако има септемврийски срив и паднат под 40р ще влезна и в двете компании

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Не бъди много сигурен.И се пише Удавят
                На какво ниво влезе?
                Петърчо не се мъчи да се присламчваш към чужди разговори

Разбирам че ти е вътрак че никой не иска да говори с теб но все пак хората си имат някакво санитарно хигиенно ниво дето ти си под него

Коментар

Нищо по различно от WJG моментното състояние на икономиката и на лихвите ги натиска надолу

Те произвеждат доста неща които се ползват в строителството и когато строителството тръгне нагоре и те ще тръгнат нагоре

Само че тук потенциала е по голям от колкото при WJG
                  не я знам конкретно компанията. Обаче...

Имотите в Англия няма как да отидат до 0, ако и да са набълбучени с кредити строителите. Имиграцията е просто невероятно количество. Представи си след като лейбърите дойдат на власт. ОК ще се превърне в другата Канада.

И сравни с едно производство. Нямаш енергия, нямаш работна ръка, нямаш пазари, защото Германия е умряла.

Отделно имам проблем, защото дългът ми е изцяло в gbp е вече усещам лихвите. Не ми се ще да натоварвам повече. Много се задържа долу долара, не очаквах да е 1,26. Накрая ще взема да покрия и на другия ден ще отиде на 1,06.

Коментар

иначе имат стабилен оборот от над 2 милиарда на година и със сигурност няма да се одавят
                    Не бъди много сигурен.И се пише Удавят
                    На какво ниво влезе?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Мерси, обаче това съвсем луда спекула ми изглежда. С тия цени на тока и другата енергия... Ако имаше опции бих купил лотариен билет, ама така нъц.
                      Нищо по различно от WJG моментното състояние на икономиката и на лихвите ги натиска надолу

Те произвеждат доста неща които се ползват в строителството и когато строителството тръгне нагоре и те ще тръгнат нагоре

Само че тук потенциала е по голям от колкото при WJG

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

няма значение кое колко струва, а в крайна сметка какви са резултатите
                        Берти резултатите не са им супер лоши

Тая година ще я завършат на загуба защото лихвите по заема са им големи и ги вкарват на загуба

иначе имат стабилен оборот от над 2 милиарда на година и със сигурност няма да се одавят

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

За да има резултат, най-важното е кое колко струва.

Да гледаш на борсата като вариант на спестовен влог е ЛУДОСТ. Неслучайно етф-чиите във форума резко намаляха последната година.

Коментар

Терзо понеже харесваш сринати акции обърни внимание на SYNT

Компания която струваше 2 милиарда купи бизнес за 1 милиард с кредит и сега общо струва 300 милиона
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Терзо понеже харесваш сринати акции обърни внимание на SYNT
                              Компания която струваше 2 милиарда купи бизнес за 1 милиард с кредит и сега общо струва 300 милиона
                              Сигурно вече си я купил и търсиш морална подкрепа да оправдаеш покупката си.Прав ли съм?

Имаш горчив опит с предишни такива компании.Защо не внимаваш повече?
                              Last edited by petrg5s; 11.09.2023, 19:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Моля те не наричай притежаването на няколко акции експозиция, че щях да се задавя от смях

Представям си как проверяваш сайта на брокера през 1 час за да видиш расте ли богатството
                                за да извървиш път от 10 000 крачи трябва да направиш първата
                                начинът по който реагират хора като теб е показателен

кавръчето е почнал добре, чете рови и действа стъпка по стъпка без да се юрка
                                дружествата, които гледа са хубави акции със стойност и даже да са набалончени(според мен) това е едно добро начало стига да не си изпуска нервите в стил FOMO. В неговият случай (и не само) е добре да действа с колкото се може по-малки обеми разпределени във времето докато се ориентира кое как.

това, което той прави е да си формира бавно и постепенно портфейл, а това което ти правиш е да ходиш по темите след него да го дразниш... няма да давам определения, но всеки може да си направи изводите.
                                Last edited by bertram; 11.09.2023, 17:17.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X