If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пандата вчера е написал цяла статия по темата. С тайминга и изобщо борсовите му решения рядко съм съгласен, но пише умно и ги разбира нещата, свързани с бизнеса.
Гледам тази седмица пързалката е при петрола кой е наред другата седмица...
При петрола с едната ръка трябва да си на buy ,с другата на sell и през това време ако ти се доходи по малка нужда да си държиш едно легенче до себе си
Той беше последният мохикан. Накачат ли се много маймуни на клона, така става, а нека говорят за структурен недостиг. Всичко се срина, хайде време е за последно изпразване и да тръгват нагоре
Не е "структурен недостиг", а проста аритметика. Рекорд след рекорд на консумацията насред намаляващ добив. стронг буй - в случая малко Екопетрол
Гледам тази седмица пързалката е при петрола кой е наред другата седмица...
Той беше последният мохикан. Накачат ли се много маймуни на клона, така става, а нека говорят за структурен недостиг. Всичко се срина, хайде време е за последно изпразване и да тръгват нагоре
Ай, да метна един бисер на закъснелите. Global Atomic. Ясно е защо изостава в цената, но все пак Канада си е малкото братче на САЩ. Едва ли ще посмеят.
Не знам дали е преглеждал форума, но Пандата вчера е написал цяла статия по темата. С тайминга и изобщо борсовите му решения рядко съм съгласен, но пише умно и ги разбира нещата, свързани с бизнеса.
После да няма въпроси дали, кога и колко процента е лапнал лошия човек.
Нафтата беше оферта 2020 година при цена 20 долара барела и цена на акция от 10 -12 долара на oxxy ,я сметни колко процента са това ?-Към то 500%-600%,тогава купи ли нафта ?
ДА! Представи си да имаше форум 2020 година и да се пазеха мненията от тогава. Да можеше да видиш някой на какви нива е пазарил Ексон, Антеро, тръбите. Що мислиш постоянно ти обяснявам, че с твоите псевдо-бюфетови идеи е най-добре да си в кеш. To естествено няма как да се учиш от миналото, кога от години се въртиш като пумпал у форума, а не помниш дори най-основните теми.
Сега очаквам да питаш и дали някой се е възползвал от Gamestop.
Сядаш събота и неделя и ми изчиташ постовете от 2019 досега. Още са безплатни.
Нафтата беше оферта 2020 година при цена 20 долара барела и цена на акция от 10 -12 долара на oxxy ,я сметни колко процента са това ?-Към то 500%-600%,тогава купи ли нафта ?
Таргета от два процента може да бъде достигнат примерно след 2 години по време на краш на пазара на акции и някакви дефлациони настроения дори и за кратко.
Кой ще издържи 2г на тея лихви?
Краша ще е много по-скоро,да не кажа и съвсем скоро.
Съмнява ме. Нямам идея какво ще се случи, но долара прави серия от 12 седмици на покачване. Цели, 12 седмици. И ако връзката петрол-долар е още жива, това значи, че имаме крещящ недостиг на петрол/долари... Япония, за да крепи йената, разпродава всякакви ДЦК, злато и каквото има въобще. Няма как да имаме спад до 2% на US10Y при положение, че Япония и Китай разпродават. Саудитите и те се канят. Отделно Щатите правят 1.5 трн. долара дефицит. Ще ми е интерестно, кой ще го изкупи този дълг, че да падне до 2%? Кой въобще има толкова пари, че да изкупи толкова облигации?
Сентименнта които се заформя при облигациите изглежда като край на цикъла и образуване на връх при лихвите всъщност дъно при цената на облигациите.
Така че очаквам още негативни новини следващите седмици.
Не съм казал ще ходят директно на 2 процента. Таргета от два процента може да бъде достигнат примерно след 2 години по време на краш на пазара на акции и някакви дефлациони настроения дори и за кратко.
Но както писах за 2024 чакам бум рисковите активи.
Съмнява ме. Нямам идея какво ще се случи, но долара прави серия от 12 седмици на покачване. Цели, 12 седмици. И ако връзката петрол-долар е още жива, това значи, че имаме крещящ недостиг на петрол/долари... Япония, за да крепи йената, разпродава всякакви ДЦК, злато и каквото има въобще. Няма как да имаме спад до 2% на US10Y при положение, че Япония и Китай разпродават. Саудитите и те се канят. Отделно Щатите правят 1.5 трн. долара дефицит. Ще ми е интерестно, кой ще го изкупи този дълг, че да падне до 2%? Кой въобще има толкова пари, че да изкупи толкова облигации?
ФЕД. Ако нещата загрубеят следва YCC. Тогава всички real assets + крипто литват в небесата
П.С Връзката долар-петрол като че ли вече не е валидна понеже Щатите са нетен износител
Коментар