If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Гледам, вторачили сте се във графики и цифри на компа, а не виждате приближаващата буря през прозореца на стаята ....
Да, за Близкият Изток говоря.
При едно изстрелване на петрола за месец-два, следва яка рецесия (и спад на петрола).
Военните компании затова са скъпи, а не разпродадени и са със запълнени поръчки занапред.
И... кое е първото нещо, което ще се случи, след като отмине бурята?
Гледам, вторачили сте се във графики и цифри на компа, а не виждате приближаващата буря през прозореца на стаята ....
При едно изстрелване на петрола за месец-два, следва яка рецесия (и спад на петрола).
Военните компании затова са скъпи, а не разпродадени и са със запълнени поръчки занапред.
Войната не може да спре акциите, пък даже и световна. Война=инфлация
1. Военните компании са по-близко до дъното отколкото до най-високата си цена. NOC, RTX, LHX...
2. Войната е необходима за избягване на рецесия.
... апропо, представи си, че има вариант да се печели добре от едно напълно неочаквано покачване на нафтата. или въглищата, или железото...
Изглежда че лихвите по облигациите обръщат.
Технически възможено и още един връхче. Да видим златото какво ще прави , вероятно след тази конслодация , отново спайк на горе и после постепенно потапяне заедно със петрола.
Меко кацане +високи лихви за по дългоо...взаимно се изключват тия две неща..Моята прогноза е че до Декември преко сили ще има импулс после Януари зверски разпродажби..а може и малко по рано
Терзиев защо не видиш някой застраховател? Много сладък бизнес /живото и общото/ и далеч по малка Кутия на Пандора. Март 2020 имах топки само за покупки в АКСА. От Щатите за мен са интересни Чъб - нюанс са че са едни от малкото който още застраховат въглища и направиха и ще направят сума ти пари от това.
Не са ми много ясни и нямам енергия да се ограмотявам. Като знам колко време ми отне докато почна да разбирам глупостите и подводните камъни на ипотечното финансиране; направо съжалих че започнах. За европейски пък съвсем нямам нерви. Там е чиста (гео)политика. Иначе мерси, ценна информация за тези Чъб.
В момента нямам ресурс да купя кюмюр, нафта и прочие, колкото заслужава и си умирам от яд. Ако почна да се чудя къде да сложа излишните чипове, може да тръгна да гледам и застраховките.
Изглежда че лихвите по облигациите обръщат.
Технически възможено и още един връхче. Да видим златото какво ще прави , вероятно след тази конслодация , отново спайк на горе и после постепенно потапяне заедно със петрола.
Не съм сигурен дали имаш предвид финовете като борсови компании или като прогнози от финансови институции. Ако е второто, изобщо не бих обръщал внимание.
Самите финансови компании са силно подценени, но си носят риска. Аз съм избрал Сити и WASH в сектора.
Иначе да уцелиш точното дъно е трудно, но едно 5-10% отклонение е прекрасен резултат. Аз март 2020 го пропуснах, но пазаруването април май, че и цялото лято също докара невероятни печалби.
... и отново подчертавам, че купуване на широк индекс е малоумен хазарт, който трудно ще даде добър резултат. За сектори говорим.
И аз я имам WASH плюс CMA. Така ги бяха разпродали, че днес вървят с 2 - 2.5 пъти по - бързо темпо от SP 500. Следим мача.
Терзиев защо не видиш някой застраховател? Много сладък бизнес /живото и общото/ и далеч по малка Кутия на Пандора. Март 2020 имах топки само за покупки в АКСА. От Щатите за мен са интересни Чъб - нюанс са че са едни от малкото който още застраховат въглища и направиха и ще направят сума ти пари от това.
Колега, предполагам в AXA си дългосрочно и заради отличния дивидент. Аз освен тях имам и Алианц. Европейските банки също са добра инвестиция с добри дивиденти, както и някои управляващи компании.
Коментар