IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Нафтата и първия сняг непредвидимо изненадват. Всеки път.

С твоята стратегия да купуваш скъпо, защо се дърпаш от гемиите? Нарисувано.
    Гемиите зависят от геополитиката. Предпочитам нещо по предвидимо за близките 1-2г. Засега COIN, UBER и CRWD ми вървят перфектно. Чакам да върнат повечко за да добавя

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n4139504[/ATTACH]

Предвид чудовищния шорт сквирт в края на гадината, единствената ми истинска греда остава еврото. Не мога да си обясня как се държи на тези нива.
      Имаш предвид EUR/USD да пада под 1.10 или да се качва нагоре? Не съм спец по форекс, но ми е интересно какво движи пазара и какво може да очакваме. Важно е кое е краткосрочно и кое не. Възможни причини са:
      1. Сантимента - стадото някакси е убедено, че отиваме на 1.15 и съответно се продават долари, докато не се промени посоката.
      2. Баланси някакви.
      2.1. Търговски
      2.2. Покупателна способност
      2.3. Парични маси - затягане/печатане
      3. Политически - държавите решават да си променят валутните резерви по някакви съображения.
      4. Лихвени диференциали.
      5. Инвестиране в пазари

Друго какво? Кое в случая е най-важно?

+ не става дума само за 2 валути, а за системата от всички валути, която почти не допуска арбитраж
      Last edited by petyob; 22.12.2023, 13:10.

Коментар

Предвид чудовищния шорт сквирт в края на гадината, единствената ми истинска греда остава еврото. Не мога да си обясня как се държи на тези нива.
        Архитекта ще му види сметката, не го мисли.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	GB8JlToXcAAg-xV.jpg
Views:	1
Size:	52.4 КБ
ID:	4139504

Коментар

• Вчера беше благ ден. Да видим какво ще ни сервира пазаря днес...
            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Нафтата и първия сняг непредвидимо изненадват. Всеки път.

С твоята стратегия да купуваш скъпо, защо се дърпаш от гемиите? Нарисувано.

Коментар

• Последните 2 седмици от декември и първите на януари, та комай целия са пълни с непредвидими флуктуации, поради много причини. Посъбрах кеш, и още ще събера, ако индексите не отскочат

Коментар

Има един пост, точно преди твоя. Може да го прогледнеш и да речеш на баба си Ванга, тенк ю.
                  хехе... , да видим днеска как ще е пазаря, добре, че него играя на дневна база и с ливъридж, че досега ще съм фалирал питнайси пъти...
                  Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                    Къф е тоя масакър дето се случи преди 5 минути?! Що така изведнъж всичко се сурна така грубо?
                    Има един пост, точно преди твоя. Може да го прогледнеш и да речеш на баба си Ванга, тенк ю.

Коментар

• мне....разпродадоха 20годишни бондове на по-ниска лихва

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                        Къф е тоя масакър дето се случи преди 5 минути?! Що така изведнъж всичко се сурна така грубо?
                        Разпродадоха да си материализират печалбите, като в същото време строшат и една торба стопове

Сега ще накупят набързо от ниското и пак така

все пак Коледа идва

Коментар

• Къф е тоя масакър дето се случи преди 5 минути?! Що така изведнъж всичко се сурна така грубо?

Коментар

• Ако така продължава до края на годината, някой фонд ще изгърми. Еле пък ако нафтата мине стабилно 80. Засега играе на границата, но много срамежливо гали осемдесетака.

...

добавка:

абсолютни луди луди жаби; Ще ме накарат да продам Гейпал и да вкарам всичко в Transocean и Vertex
                            Last edited by terziеv; 19.12.2023, 22:49.

Коментар

• То всичко без m7 направи почти по толкова. Еле пък вързаните за лихвите. И данните излязоха - отпушиха се ипотеките. Обаче свършиха най-лесните пари. Колкото и да го мразя тоз израз за "в цената", в момента има някакво основание.

Точно затова отбязвам RC. Новината му счупи движението, а реално не променя картинката.

Коментар

Тук имаше известен интерес към ипотеките. RC отново става за вход. Подрязването на дивидента не променя картинката.

Лично аз нямам капитал, защото все се надявам на по-сериозна експлозия при pypl и си позволих само леко да щипна.
                                Ако говорим за същия бранш - тия ми направиха +39% за няма и 20 дни!

(затова ми писна да ги чакам ония с танкерите)

Коментар

Working...
                                X