Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Това е един от капаните за инвеститори. Когато акцията постигне all time high - почват да се страхуват и да гледат П/Е. Напротив, когато е скъпа , тя ще става още по-скъпа. До лятото спокойно може да стигне 700. Затова е добре да се учи ТА - може да се усети, когато фондовете разпродават. А сега напротив - бутат се да влязат на 500, ама няма вече.
Поздрави за колегата с INO, не си спомням кой беше. Аз не посмях да купяКойто е купил INO, вече е на дабъл с парите, а тепърва има да расте. Одобрението на лекарството се очертава да е в Q3, а производството да започне 2025г. Миналата година дадох две прогнози, за INO (от $0.37) и за биткойна че ще стигне $42К (вчера надмина $46К), други прогнози не съм давал. На печелившите честито!
Last edited by Д.Петков; 09.01.2024, 22:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Като стигне 600 си припомни поговорката: Който го е страх от мечки - не ходи в гората!
Поздрави за колегата с INO, не си спомням кой беше. Аз не посмях да купя
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
nvidia вече е твърде скъпа, и рискова ,не става
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Възможно естествено, но много малко вероятно. Ще боли за офшорния добив, но за останалото няма толкова значение. По-голямата част от нафтата ми е на 0 цена на придобиване към момента.
Всичко опира до това дали купуваш евтино, нещо което струва скъпо. Другото е да разчиташ на бетата да те спаси от собствените глупости.
И пак проблемът не са бъдещите предвиждания, а капиталовите ограничения. Който купи нафта в момента със сигурност няма да съжалява средносрочно. Обаче примерно BATS не можах да купя на дъно, защото не ми дават от ibkr. Половината от руските акции удвоиха 2023 година, ама можеш ли се възползва. Дори дивидентите не можем си получи.
Китай наистина е евтино сега, но кой луд да купува, като утре могат да решат да ги изхвърлят от nyse. В Шанхай ли ще ги гониш после? В твърде ограничено поле играем, където макрото и геополитиката са с най-голяма тежест.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
Ами те "елхите" имат този навик така да правят
Терзиев знам че си обичаш петрола, но имам вътрешно усещане че може да стане нещо кърваво в петролния сектор - при все че няма да се върже в дългосрочен план с фундамента. И за разлика от златото което виси на ол тайм в пълна противоположност с копачите на злато, при петрола не виждам как едно потъване на петрола няма да върне Тотал на 40 евро.
Всичко опира до това дали купуваш евтино, нещо което струва скъпо. Другото е да разчиташ на бетата да те спаси от собствените глупости.
И пак проблемът не са бъдещите предвиждания, а капиталовите ограничения. Който купи нафта в момента със сигурност няма да съжалява средносрочно. Обаче примерно BATS не можах да купя на дъно, защото не ми дават от ibkr. Половината от руските акции удвоиха 2023 година, ама можеш ли се възползва. Дори дивидентите не можем си получи.
Китай наистина е евтино сега, но кой луд да купува, като утре могат да решат да ги изхвърлят от nyse. В Шанхай ли ще ги гониш после? В твърде ограничено поле играем, където макрото и геополитиката са с най-голяма тежест.
Last edited by terziеv; 09.01.2024, 09:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
Ами те "елхите" имат този навик така да правят
Терзиев знам че си обичаш петрола, но имам вътрешно усещане че може да стане нещо кърваво в петролния сектор - при все че няма да се върже в дългосрочен план с фундамента. И за разлика от златото което виси на ол тайм в пълна противоположност с копачите на злато, при петрола не виждам как едно потъване на петрола няма да върне Тотал на 40 евро.-Какво става когато печелиш петрол ?Имаш много пари
Какво става когато петрола стане зелен ?
Печелиш неприлично много пари
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеNVDA проби 500 много решително. До лятото очаквам 700. ФЕД заговори за спиране на QT. Моите имена ще работят тази година
nvidia вече е твърде скъпа, и рискова ,не става
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеNVDA проби 500 много решително. До лятото очаквам 700. ФЕД заговори за спиране на QT. Моите имена ще работят тази година
Терзиев знам че си обичаш петрола, но имам вътрешно усещане че може да стане нещо кърваво в петролния сектор - при все че няма да се върже в дългосрочен план с фундамента. И за разлика от златото което виси на ол тайм в пълна противоположност с копачите на злато, при петрола не виждам как едно потъване на петрола няма да върне Тотал на 40 евро.
Коментар
-
Коментар
-
Безплатно - трудна работа за пълно инфо, абонаментът за marketsmith e скъп. Но в Marketscreener може да видиш фондовете с най-големи позиции
https://www.nasdaq.com/market-activi...ional-holdings
пари не взимам все още
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Добре, сърдечно благодаря за съвета!
А би ли ми казал къде мога да намеря такава информация - кои фондове са инвестирали в компанията?. Но в Marketscreener може да видиш фондовете с най-големи позиции
Коментар
-
Съветвам те други неща да гледаш. Като например ръст на EPS последните години и тримесечия. Или няколкостотинте фонда накачулени в компанията, вкл и след последния отчет. Щото акцията не я движим ти или аз или инсайдърите. Да не вземе да удвои за година. Не е препоръка, всичко може да се случи.
А би ли ми казал къде мога да намеря такава информация - кои фондове са инвестирали в компанията?
Коментар
Коментар