IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Изчакай, септември вероятно ще падне малко. . След изборите ще е късно - когато се успокоят, че имат някакъв президент - пазарите обикновено хукват нагоре. Не знам каква е стратегията ти обаче, годишен DCA?
    Благодаря.

Месечен DCA (между 5 и 10 дяла на месец), но взех да се изкушавам да спекулирам...

Период: минимум 10 години.

Целта ми е само и единствено запазване на стойност срещу инфлацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
      SXR8 вече е на 540 евро, а до преди седмици Петърчо го събаряше на 430

Сега се чудя да продължавам ли по план (със следваща вноска) или да изчакам до изборите.

Някакви идеи?

Ако Петърчо каже че срива е зад ъгъла, веднага купувам още 10 дяла
      Изчакай, септември вероятно ще падне малко. . След изборите ще е късно - когато се успокоят, че имат някакъв президент - пазарите обикновено хукват нагоре. Не знам каква е стратегията ти обаче, годишен DCA?

Коментар

• SXR8 вече е на 540 евро, а до преди седмици Петърчо го събаряше на 430

Сега се чудя да продължавам ли по план (със следваща вноска) или да изчакам до изборите.

Някакви идеи?

Ако Петърчо каже че срива е зад ъгъла, веднага купувам още 10 дяла

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
          Попадна ми една компания обаче в сегмент който ми е доста чужд - стомана:

https://www.outokumpu.com/en/investors/materials/2024

Баланса ми харесва, не знам нормално ли за толкова капиталоемък бизнес да са с толкова малко дълг макар че всъщност е резултат от редуциране.

Тикер: OUT1V
          Прекалено ми е нишово и съответно не мога да го разбера.

Като цяло съм голям фен на желязото на тези цени. Добив и стомана. Въпреки това смята, че е по-вероятно още надолу да се слиза и някои по-дребни може да отидат у ряката. Войната си иска стомана.

Коментар

• Здравейте, колеги,

Някой инвестира ли в NFE?
            На база на всичко, което изчетох и анализирах за компанията, моята прогноза е, че акциите на компанията ще се утроят през следващите 24 месеца.
            В момента тази компания е с най-голям дял в портфейла ми. Обичам да хващам падащи ножове и това е и стратегията ми.
            Средната ми покупна цена е 13$

Не е препоръка за покупка на ценни книжа!

Коментар

• Click image for larger version

Name:	XAU_USDH4 ME4A DIWERGENCIA.png
Views:	2
Size:	11.1 КБ
ID:	4207851

ЗЛАТО

Click image for larger version

Name:	XAG_USDH4 ME4A DIVERGENCIQA.png
Views:	2
Size:	12.0 КБ
ID:	4208411

СРЕБРО

Вече четири месеца меча дивергенция между злато и сребро. Нови върхове при златото докато среброто все по - ниски върхове.

Какво би означавало това , вероятно ФЕД ще намали лихвите минимално с 0.25 или пак ще отложи намаляванването .
              Но може вече пазара на на ЦМ да е отиграл намаляването.
              Предполагам нов последен връх при златото около края на септември . И последващо изсипване при златото следващите месеци като мечият тренд вероятно ще остане и през 2025.
              Което ще натиска на долу и целият суровинен пазар , противно на очакванията, че сваляне на лихвите от ФЕД ще напомпи златото и суровинити , Ликвидноста през 2025 отново ще се насочи към рискови активи.

ПП Тези дивергенции при златото и среброто ги има често , но при ATH обикновено става въпрос за обръщане на тренда средносрочно или дългосрочно.
              Last edited by Майстора233; 06.09.2024, 10:10.

Коментар

Баланса ми харесва, не знам нормално ли за толкова капиталоемък бизнес да са с толкова малко дълг макар че всъщност е резултат от редуциране.

Да не съм Черна станция, ама строителство в Европа намалява, а в Щатите е настрани...

Коментар

Тези на печалба ли са?

Коментар

• Попадна ми една компания обаче в сегмент който ми е доста чужд - стомана:

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                      Някой има ли спомен дали през деветдесетте години в Бг е можело да се купуват акции на американски компании?
                      Моя първи акаунт в Саксо беше от 2001г , но беше директно с тях. Помня ,че договора ми го изпратиха на хартия. Със сигурност не съм бил първия

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Със сигурност е можело, но в никакъв случай не е било нито лесно, нито евтино. Аз лично не съм купувал (нямах пари за целта, пък и не знаех как да организирам процеса), но съм чел статии по темата в български вестници.

Два примера - Елана започват дейност в началото на 90те (не знам точната дата на началото на партньорството със Саксо обаче), а книгата "Живея в България, печеля в Ню Йорк" е от 2003 (т.е. натрупаният опит включва поне края на 90-те).
                        Те, Ивайло и Даниел, са търгували тогава cfd-та в Еврофинанс. Елана трейдъра е от по-късно. Някъде след 2007 май. Първи със Саксо започнаха Бенчмарк.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Със сигурност е можело, но в никакъв случай не е било нито лесно, нито евтино. Аз лично не съм купувал (нямах пари за целта, пък и не знаех как да организирам процеса), но съм чел статии по темата в български вестници.

Два примера - Елана започват дейност в началото на 90те (не знам точната дата на началото на партньорството със Саксо обаче), а книгата "Живея в България, печеля в Ню Йорк" е от 2003 (т.е. натрупаният опит включва поне края на 90-те).
                          По това време трудно се правиха сделки с български акции, а какво да говорим за чужди !

Коментар

Някой има ли спомен дали през деветдесетте години в Бг е можело да се купуват акции на американски компании?
                            Аз мисля, че не !

Коментар

Коментар

• Някой има ли спомен дали през деветдесетте години в Бг е можело да се купуват акции на американски компании?

Коментар

Working...
                                X