If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
WJG
Уж си старо куче , пък новобрански работи.
Компанията в сериозен мечи тренд от февруари 2020. Индекси технологични и крипто сериозни нови върхове. Тук не може да пробиеме дори сме паднали на от 290 на 29. Може и да удвоиш при рали , но може и при една нова корекция покрай изборите да закара цената на 15.
Ако е сурвинна компания разбирам да пълниш и да чакаш нов цикъл при суровините, но тук още не е налазил мечия пазар и е мазало.
Кво кът всичко е наред на хартия и хима си бачка без проблем , а цената центове.
Ако на някого му е любопитно какво и що правя - те точно обратното на това. Още повече имотните и особено строителите СА по дефиниция циклични.
... и според мен сме далеч от върха на цикъла и затова слагам малък залог на lvs - Las Vegas Sands. Казина в Китай и Сингапур и разни имоти в САЩ.
И аз така разсъждавам за тази компания. Няма как да фалира и все по някое време ще видим поне двойни на сегашните цени. Може и няколко години да минат разбира се.... Предният път имахме късмет и стана бързо, дано и сега да стане така.Днес и аз се наредих да почвам да пълня пак лека-полека. То пък борсата им не работела.....
WJG
Уж си старо куче , пък новобрански работи.
Компанията в сериозен мечи тренд от февруари 2020. Индекси технологични и крипто сериозни нови върхове. Тук не може да пробиеме дори сме паднали на от 290 на 29. Може и да удвоиш при рали , но може и при една нова корекция покрай изборите да закара цената на 15.
Ако е сурвинна компания разбирам да пълниш и да чакаш нов цикъл при суровините, но тук още не е налазил мечия пазар и е мазало.
Кво кът всичко е наред на хартия и хима си бачка без проблем , а цената центове.
Под 30 може да почваш да пълниш торбата. Ако не друго, поне от фалит няма абсолютно никаква опасност. В момента пазарната оценка е точно колкото им е кеша. А колкото и да е без хич, общежитията струват някаква пара.
Ако направи един шип нагоре Водафон, ще завъртя половината тук във WJG.
И аз така разсъждавам за тази компания. Няма как да фалира и все по някое време ще видим поне двойни на сегашните цени. Може и няколко години да минат разбира се.... Предният път имахме късмет и стана бързо, дано и сега да стане така.Днес и аз се наредих да почвам да пълня пак лека-полека. То пък борсата им не работела.....
Подобно на гамбита с BMY и тук имаме още много мръвка по кокала, но предвид, че не мога да спя спокойно с толкова надут марджин, се налага да редуцирам. Който вземе под 14 изобщо няма да сбърка.
На мен ми изглежда като подходящо време за взлизане тук. Може би малко трябва да се изчака още....
Под 30 може да почваш да пълниш торбата. Ако не друго, поне от фалит няма абсолютно никаква опасност. В момента пазарната оценка е точно колкото им е кеша. А колкото и да е без хич, общежитията струват някаква пара.
Ако направи един шип нагоре Водафон, ще завъртя половината тук във WJG.
Нещо не е наред. Не може да държиш 80 млн. кеш при пазарна капитализация 90 млн., да си но дъно и да търсиш още капитал. Ако е заем, ще ти го дадат на >10%, ако са нови акции, ще си утепеш инвеститорите.
Лъжат и мажат нещо. Изключително лош сигнал тип mpw.
В днешно време инвеститорите не се интересуват от СК а търсят бизнес. Ако макрото продължава да е такова и WJG продължат да трупат загуби, този кеш може да свърши по някое време. Иначе как да си обясним, че е пълно с компании, които се тргуват на 1/3 от кеша си / например DQ/ Отчета им е доста неясно написан за мен. Касто отворя презентацията на GYC за 5 мин мога да добия ясна представа какво точно имат и правят, какви са им приходите от наем, падежите на облигациите и т.н. Имотите в баланса на WJG са само 20 мил. Тоест те не са адсиц а по-скоро строител, разчитащ на външно финансиране и продажби на готови проекти, което при настоящата макро обстановка явно притеснява инвеститорите. Продължава да ми е интересно с какви мотиви са били тук акционерите, за да се случва така че едно съобщение на страницата им, което не казва нищо ново в същината си да предизвика такъв срив и паника. За мен основният фактор да се разделя с тази позиция беше липсата на достатъчно ясна и точна информация какво точно правят тези хора , както и това че нямат опции и съответно никакъв вариант да защитя позицията си с дългосрочен пут.
Коментар