If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Благодаря! Почнах да се притеснявам, че може да съм сбъркал.
100% грешен изход, гаранция и входа ти е грешен.Общо взето рибешко отигравяне,но едно от много рядките ти печеливши пък.
Мисловния процес ти е следния.Видиш ли,че нещо пада много, купуваш,то продължава да пада с месеци.Излезеш на плюс с триста зора,качи малко и продаваш.Кво да говорим Рибок
Типична риба..Тук трябва да държиш,не да продаваш.
Благодаря! Почнах да се притеснявам, че може да съм сбъркал.
...
байдъвей - днешният ден е обикновена ротация. Човек, ако е изпуснал голямото катерене, може да използва да влезе в някои хартии, напр. златарите, избрани нафтодобивни и прочие. Отскокът може и да не е мигновен, ама трябва да се почне отнякъде, че инак пак отдолу ще гледат някои.
Почвам да се влюбвам в тая хартия csiq. Още 1/3 замина на 12,13. Следващата продажба ще бъде чак на 16,69. Най-обичам спекула с хартия, дето не е 100% спекула. За такива като mstr не мога да се счупя.
----
Още мъничко продавам, че се прекали от момчето. Почти 11% нагоре за деня.
Типична риба..Тук трябва да държиш,не да продаваш.
Офшорките продължават да не могат да запълнят капацитета. Идеята ми беше не толкова цената на нафтата, колкото значително по-хлабавите регулации. С бай Тръмп това отпада.
Горното е оправданието ми да започна да се оглеждам за изход от част от RIG позицията, че е двойна. Валарис няма да пипам.
Почвам да се влюбвам в тая хартия csiq. Още 1/3 замина на 12,13. Следващата продажба ще бъде чак на 16,69. Най-обичам спекула с хартия, дето не е 100% спекула. За такива като mstr не мога да се счупя.
----
Още мъничко продавам, че се прекали от момчето. Почти 11% нагоре за деня.
Kingfisher KGF са поредните, които обявяват занижени очаквания за печалби. Влязох с 1% от портфейла на 258.00 пенита, с комисионната.
Трябва списък с английски компании, дето продават изключително навън. Лирата е умряла работа, цените в Лондон са ниски. Еле пък, ако уцелиш такава, която после се премести на nyse.
Примера от онзи ден с опциите на Тотал - как така един път контракта е 100 акции а следващия път 102 или 103 - и това тези от Интерактив твърдят че се случвало само с опции на европейски компании.
До Новозеландската борса няма достъп. А ЕС и Китай са в комунистически синхрон. Тръмп обаче е магнат, затова по-лесно ще се разбере с капиталистическа Русия отколкото с мракобесна Европа.
За такива като теб - чемодан, вокзал и Масква...
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
До Новозеландската борса няма достъп. А ЕС и Китай са в комунистически синхрон. Тръмп обаче е магнат, затова по-лесно ще се разбере с капиталистическа Русия отколкото с мракобесна Европа.
ми те и другите пазари са станали по-лесни за търговия. Чета, че инвестирате в Бразилия, Китай, Виетнам, Япония, Австралия. Дали преди е можело по цял свят да се търгува докато си лежиш на дивана? Въпрос на по-сложни изчисления е дали това е причината на такова съотношението и даже да е така, не означава, че капитала няма да се изтегли.
+ ставаше думи за имотите и инв.култура и регулаторна база, за което отговорих
Да де но точно факта че няма промяна в инвестиционната култура и регулаторната база е достатъчно за да се задълбочи изоставането. В Щатите например имаш една купчина варианти за инвестиции за децата с бесни данъчни бенефити. В Европа имаш детски спестовен влог???
Едно елементрано изравняване на данък дивидента в Европа за физически лица примерно на 5% за инвестиции в Европейски компании въведено преди 15 години - обаче не, ходи да инвестираш в Австрия, Франция или Дания - заколват те с данъци. Има някъкви наченки, но те са както винаги тежко лимитирани и трябва да се ровиш да стигнеш до тях. Примера от онзи ден с опциите на Тотал - как така един път контракта е 100 акции а следващия път 102 или 103 - и това тези от Интерактив твърдят че се случвало само с опции на европейски компании. Дори едни ЕТФ - виж какви са таксите на американските АМ спрямо европейските такива. Сипа е 2 пъти по евтин за държане от Евро Сток 600 или 50. За представянето няма да говорим.
Пример от тази седмица - Австрия - дамата с която говоря има сравнително прилична сума в банка. По някъкви неразбираеми за мен причини единствения начин да си премести парите от спестовната книжка в разплащателната сметка е да посети филиала на банката. Казвам филиал а не който и да е филиал защото се оказва че въпросното преместване може да стане само във въпросния филиал и само със спестовната кнжижка. Изобщо не се шегувам - искат спестовна книжка като онези от преди години в ДСК. А не говорим за коя да е банка а Ерсте Банк т.е. не някоя забутана тиролска банка.
Има някой неща който могат да се направят така че малко да живнат пазарите в Европа, като съм далеч от идеята че трябва да правим САЩ 2 - прости някой детайли могат да се пипнат и това да бъде в интерес на всички който живеят, работят, учат или правят бизнес в Европа.
Не четеш, защото го обяснихме няколко пъти. Никога достъпът до капиталовите пазари в САЩ не е бил толкова лесен.
По-активното инвестиране в България не помага на БФБ, а отива да бута щатските индекси.
Последните 10 години обемът на търговията в Лондон е назад от инфлацията дори. В същото време все повече англичани държат акции. Не купуват у Франкфурт, вервай ми.
ми те и другите пазари са станали по-лесни за търговия. Чета, че инвестирате в Бразилия, Китай, Виетнам, Япония, Австралия. Дали преди е можело по цял свят да се търгува докато си лежиш на дивана? Въпрос на по-сложни изчисления е дали това е причината на такова съотношението и даже да е така, не означава, че капитала няма да се изтегли.
+ ставаше думи за имотите и инв.култура и регулаторна база, за което отговорих
нито един от изброените фактори не се е влошил извън Америка така, че да виждаме такъв пик последните години - нито тук нито в Китай се е инвестирало повече в акции преди 20,30,40години, а сега да се хвърлили на имотите, нито регулаторните бази да са били по-добри ...
Не четеш, защото го обяснихме няколко пъти. Никога достъпът до капиталовите пазари в САЩ не е бил толкова лесен.
По-активното инвестиране в България не помага на БФБ, а отива да бута щатските индекси.
Последните 10 години обемът на търговията в Лондон е назад от инфлацията дори. В същото време все повече англичани държат акции. Не купуват у Франкфурт, вервай ми.
Коментар