Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Last edited by Майстора233; 10.04.2025, 18:01.
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Това беше наратив, когато избраха Тръмп. Сега стана ясно, че Щатите ще се самоизолират. Виж какво се случи с британския паунд след Брексит. И най-вече пазарите на облигации не вярват много на обещанията за разумна фискална политика, вижда се къде скочи доходността по 10 годишните трежърита. Лека полека САЩ отиват към поведение на emerging market. Ще пада долара дългосрочно
..
байдъвей - аз продължавам да съм бик за двойката usd/eur. засега съм -3% Според мен ситуацията е нарисувана и нискорисковаLast edited by terziеv; 10.04.2025, 17:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
Нещо не се сещам доводи за обратната теза, освен че нещо е бил казал Бесен, но какво точно не знам? Защо ако е по-слаб доларът по-лесно ще се изплаща дълга?
.
Манипулацията сама се изманипулира, и никакви модели и прогнози не могат да се правят в Хаоса...
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениекакто бях писал, продал съм EUR и CHF и купил USD. За сега съм на загуба, но не се отказвам, нека поразсъждаваме! Ето причините:
- очертава се с митата търговският дефицит на САЩ да намалява, т.е. по-малко долари навън.
- инфлацията там да е по-висока в сравнение с ЕС и Швейцария -> по-високи лихви и по-висока доходност на долара.
- САЩ ще затягат финансите, ЕС(а и Шв., те имат нисък дълг и могат да си го ползволят) ще ги разпускат, повече харчове за стимулиране на икономика, на ръба на рецесия, и въоръжаване -> доларите намаляват, другите -увеличават.
- привличане на чужди инвестиции за изграждане на производства в САЩ за избягване на мита -> ще се търсят долари
Нещо не се сещам доводи за обратната теза, освен че нещо е бил казал Бесен, но какво точно не знам? Защо ако е по-слаб доларът по-лесно ще се изплаща дълга?
+ когато искаш да намаляваш инфлацията ще се стремиш към силна валута, за да няма привнесена от вън, като искаш да увеличиш инфлацията - обратното. Тук имам предвид чисти манипулации на централните банки.
Коментар
-
както бях писал, продал съм EUR и CHF и купил USD. За сега съм на загуба, но не се отказвам, нека поразсъждаваме! Ето причините:
- очертава се с митата търговският дефицит на САЩ да намалява, т.е. по-малко долари навън.
- инфлацията там да е по-висока в сравнение с ЕС и Швейцария -> по-високи лихви и по-висока доходност на долара.
- САЩ ще затягат финансите, ЕС(а и Шв., те имат нисък дълг и могат да си го ползволят) ще ги разпускат, повече харчове за стимулиране на икономика, на ръба на рецесия, и въоръжаване -> доларите намаляват, другите -увеличават.
- привличане на чужди инвестиции за изграждане на производства в САЩ за избягване на мита -> ще се търсят долари
+ когато искаш да намаляваш инфлацията ще се стремиш към силна валута, за да няма привнесена от вън, като искаш да увеличиш инфлацията - обратното. Тук имам предвид чисти манипулации на централните банки.Last edited by petyob; 10.04.2025, 14:41.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от lars Разгледай мнениеТова беше чиста пазарна манипулация, като Тръмп и сие със сигурност са направили милиони.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеКато митата за Китай остават, защо Епъл е нагоре с 15%?
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Тва, че си по-скоро шорт търм трейдър, не значи, че няма и други стратегии за печелене на борсата. Аз например имам позиции отворени преди 2 години с 220% печалба. Това да не би да не е добре??? Абе няма какво да се обяснявам, който разбрал, разбрал...Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеКато митата за Китай остават, защо Епъл е нагоре с 15%?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
кое му е вредното. На борсата се печели САМО И ЕДИНСТВЕНО от волатилност. Тръмп БЕЗПЛАТНО ви я осигурява и ревете !?!?!?!?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
кое му е вредното. На борсата се печели САМО И ЕДИНСТВЕНО от волатилност. Тръмп БЕЗПЛАТНО ви я осигурява и ревете !?!?!?!?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеТръмп изплиска легена… Не се прави така мумчета и мумичита. УСА не са все едно управлвваш на баща ти ЕТ-то. Тоя волатилитет е вреден за пазара…
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
Коментар