IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Нямам пари за путове на всяка шитня, фокусирал съм се върху LiveWire, GoPro и Navitas Semiconductor. И трите ги познавам добре, големи боклуци са
    Винаги стратегията ми е била buy & hold в swing стратегия. Предпочитам да купувам колове в по-дълбоко в парите и акции, след което да продавам колове.

Много ме замисляш с тези путове. Още повече предвид рисковете в света и фазата, в която се намира пазара. Освен изброените, имаш ли и други фаворити с очакван срив в цените? Ще се радвам да споделиш. Определено мисля, че сега е супер момент за покупка на путове на губещи компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Айде купувам едно путче за Окт на 4 за 0.45. ако смееш, давай от другата страна, ако направя малко пари тук, приеми че си ми финансирал следващото ходене до Люлин бийч

Моята цел не е да се доказваме един на друг, а в дискусия да стигнем до баланса.
      Ясно е, че компанията е супер волатилна и търговията с нея повече граничи с хазарт. От изброените от мен компании по-долу, тази е от най-рисковите.

Нито аз, нито ти знаем дали в следващите месеци ще подпишат още договори с Наса или с други големи ключови компании, във връзка с оперативната им дейност.
      За мен тук е по-скоро игра на вероятности.
      Друга тема е, че при 4$ страйк, при 40 млн акции, имаш 160 млн. паз. капитализация. Отнесени към малко над 1000 биткойна, стигаш до 158к цена на биткойн, което е има няма още 30%-35% ръст на цената там.

В момента имаш inverted triangle, което на база на изследвания има 52% вероятност за ръст. в комбинация с предходните гапове и доджитата на седмична, може би вероятността за корекция до 9-10$ на акция се увеличава.
      Ако пробият и затворят над neckline-a на 7.10 - 7.25 и стигнат 9-10$ за акция, вероятно и аз ще си купя и аз пут опции, но не на 4$, а може би на 7$-8$ страйк и с падеж 01.2026 г., колкото да хеджирам акциите, които държа, докато продавам високи колове. IV% е сравнително висок и правя между 1 и 2% на месец с краткосрочните продажби на колове. Не виждам смисъл в момента да продавам путове и да си увеличавам потенциално експозицията, без да съм видял потвърждение за пробив над 7.10 - 7.25.

Коментар

• дауна и насдака много добре

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          Обмислям да се включа в един леко ъндерграунд пъмп, който има и фундаментални основания. Обаче за целта трябва голям залог, иначе няма сми. Проклетията няма опции, а определено предпочитам марджина пред ДЗР.
          Тикер? Да не е само на OTC?
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Обмислям да се включа в един леко ъндерграунд пъмп, който има и фундаментални основания. Обаче за целта трябва голям залог, иначе няма сми. Проклетията няма опции, а определено предпочитам марджина пред ДЗР.

Коментар

• не само дъното фанах на насдака ами и върхо

хяхяхяхяхяхях

Коментар

• абе дауна що дигна до тука

Коментар

• що падна насдака ви

Коментар

С тръмпизма е свършено. Дори още пет мандата да управлява. Иначе човекът и родата направиха милиарди. А що толкова малко ме харесват - ми то всеки мрази красивите и умните.
                    То нищо не е вечно, ама какво му пречи да си изкара мандата и да прави още хаос? Иначе защо е на власт, препоръчвам някое клипче на Джонатан Пай. Просто конкуренцията са клоуни

https://www.youtube.com/watch?v=x0eq7VNCcYY
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• С тръмпизма е свършено. Дори още пет мандата да управлява. Иначе човекът и родата направиха милиарди. А що толкова малко ме харесват - ми то всеки мрази красивите и умните.

Коментар

• абе Terziev как имаш само 99 последователи? В туитър-а почти не поствам мои неща и пак имам двойно

https://x.com/st_terziev

поздрав за Черния Петър

Коментар

Направо ме кефи как Тръмпич открито се гаври със слугинажа. Естествено преди да пусне новината е шортил Бразилия. Съвсем очаквам да предлага махане на мита срещу "инвестиции" в избрано от него крипто. Тъй де, няма да се резили да се прави на художник.

Иначе това ми е от вчера:

[ATTACH=CONFIG]n4285206[/ATTACH]
                          добре си се насочил, AES може оранжевия много да им навреди

https://seekingalpha.com/article/479...ter-excitement
                          • AES's growth in data center partnerships is promising, but the Senate's proposed bill to phase out clean energy tax credits deteriorates some of the data center excitement surrounding this stock.
                          • Solar and wind make up 66% of AES's renewables revenue. Even though tax credits don't impact revenue figures, I am not happy with the overreliance on these two energy sources.
                          In 2024, AES recognized $1.3 billion related to the monetization of tax attributes to tax equity investors and transferability tax credit buyers relating to U.S. renewables projects.

също си е точно шитко

If you are wondering about the spike in net income last year, the main driver is the decrease in impairment expenses compared to 2023, where the company registered $1.1 billion in impairments vs "only" $374 million in 2024. Another factor for the improvement in net income was the $312 million gain on the sale of the stake in AES Brasil.

Ноооо какво те кара да мислиш, че Тръмп е свършен? Тоя е безсмъртен
                          Last edited by Black and white cat-foot; 10.07.2025, 07:39.

Коментар

• Trump slaps 50% tariff on Brazil, citing its treatment of Bolsonaro
                            Направо ме кефи как Тръмпич открито се гаври със слугинажа. Естествено преди да пусне новината е шортил Бразилия. Съвсем очаквам да предлага махане на мита срещу "инвестиции" в избрано от него крипто. Тъй де, няма да се резили да се прави на художник.

Иначе това ми е от вчера:

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2025-07-10 003832.jpg
Views:	1
Size:	68.6 КБ
ID:	4285206
                            Last edited by terziеv; 10.07.2025, 00:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение

Виждам, че игнорираш потенциала на бизнеса им, който като изключим биткойните е основен. Да, не е рентабилен все още и расте слабо, но времето ще покаже там.
                              А ако сега си увеличат капитала с още 200-300 млн. и си купят още биткойни, как ще изглеждат?

Успех с путовете в KULR

Аз си държа акциите и продавам високо колове. Вчера си увеличих с 30% позицията на 6.72
                              Точно както си го описах тук, ключово ниво на подкрепа 6.51 - https://www.tradingview.com/chart/KU...-298-to-2-368/

Айде купувам едно путче за Окт на 4 за 0.45. ако смееш, давай от другата страна, ако направя малко пари тук, приеми че си ми финансирал следващото ходене до Люлин бийч

Коментар

• Таккаа. Току-що разкарах AES на 12.77. Чиста печалба = 3% от вложените пари. Много малко от самата продажба, плюс два дивидента, февруари и май. Кльощава работа за 8 месеца държане, но това е. Пак е повече от банката.

По-рано днес, на шега, купих с паундите от Бърбъри GSK@1420

Коментар

Working...
                                X