Хахаха, как брутално се сринаха китайските електрички. Цял ден говорех на един за тоя срив че ще се случи и не верва. Остави ами и аз не си повервах и съответно не съумях да се възползвам от него. Луда работа е тоя пазар, въпреки че е толкова логичен... и човек пак се поддава на емоции, мечти и надежди и игнорира здравия си разум
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
Солото е?
Взел съм уарънти на Solo, не обикновени акции. В момента са на 70% плюс за деня!!!
---
Направих се на Архимед и взех още малко от дъртите.Last edited by terziеv; 13.11.2020, 18:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеГосподи, какво става с тези електрички!!! Аз съм в Соло...
---
Солото съм го взел на бъзик, а то какво става не е истина...
---
А Ивелина уверено върви към 150%. Сега чакам да почне да мрънка как, защо, кога NIO BIO MIO...
Солото е?
Ивка вчера купи някакви електрички, ама не каза какви. Сега е момента.
Щях да се шегувам още вчера, че щом Ивелина си продаде Интел-а 'начи му е време да се вдигне. И то - гледай!Last edited by Никола20; 13.11.2020, 16:56.
- 1 like
Коментар
-
Господи, какво става с тези електрички!!! Аз съм в Соло...
Ама много ми липсват коментарите на Едито. Да вземе да наплюе някоя компания, та да знаем, кое ще скочи със 50-100%.
---
Солото съм го взел на бъзик, а то какво става не е истина...
---
А Ивелина уверено върви към 150%. Сега чакам да почне да мрънка как, защо, кога NIO BIO MIO...Last edited by terziеv; 13.11.2020, 16:43.
Коментар
-
Понеже XPEV и NIO са млади компании и са ми скъпи и са ми малко страшни с тия небивали ръстове, си купих 165 бр. на 7.35 Kandi KNDI.
И тия правят електрички и са в комбина със собственика на Гийли, който пък купи автото на Волво и 9% от Мерцедес (ако не ги е продал вече).Last edited by Никола20; 13.11.2020, 16:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Разбрах. Ама при мен данъкът си е все 42%. Та все в гъз.Last edited by Todor Sabev; 13.11.2020, 16:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Ако мислиш, че системно, било то и за отделни групи от акции, цената на ex dividend date e по-голяма/малка, то може да си направиш и отделна стратегия за точно тази пазарна аномалия.
Опциите не дават дивидент, но той е взет в предвид при изчислението на премията (цената).
---
За данъците IBRK препоръчват GlobeTax. И Елана са им партньор тук.Last edited by terziеv; 13.11.2020, 16:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Хайде стига папагалствате от умни сайтове. Просто не е вярно. Това "правило" важи в 1/3 от случаите. Изключително рядко движението отговаря на сумата от дивидента. Ташунко да ти каже какво прави с ET.
Българската ставка е 5%. (добавка: ставка за дивидента, а капиталовата е 10%)
Опциите не ти дават дивидент.
Опциите не дават дивидент, но той е взет в предвид при изчислението на премията (цената).
Ташунко ми е по-интересно ако звънне на тези които му попълват tax return, да ги пита колко вземат за tax return на Non Resident Alien, с търговия на акции.Last edited by jori; 13.11.2020, 15:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеНа ex-dividend дата, акциите падат средно със сумата на дивидента. От това може да се направи стратегия, която прибира дивидента като капиталова печалба. Стратегията е: купуваш акцията след като е снесла дивидент, по-евтино, и я продаваш преди да снесе следващия дивидент, и като снесе втория, пак я купуваш. Така се облагаш на българската ставка от 10%, и то само ако си на печалба.
С опции май също може да се прибира дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеДа, казал си ми че ако е LP (OMP са точно LP) е без такса дивидент в Револут. Но не разбрах защо точно в Револут. Ето това е от сайта на OMP по темата, но не му разбирам смисъла. Ако може на проЗ бъргарски някой да го преведе, не буквално, щото буквално и аз си го превеждам, а понятно:
A partner in a publicly traded partnership owns units of the partnership rather than shares of stock and receives cash distributions rather than dividends. Any cash distributions made by a partnership are not taxable as long as the partner’s tax basis in that partnership exceeds zero.
Последната част на изречението по-конкретно не ми е ясна. И означава ли, че ако купувам през моя брокер ще плащам такса източник понеже не е Револут?
Като купиш LP, цената която си платил, ти е tax basis. Всяка следваща дистрибуция ти намалява tax basis, и като акцията се изплати напълно от дистрибуциите, tax basis ти става 0 и започваш да плащаш/ти удържат данък от дистрибуциите. Но като продадеш, разликата между продажна цена и tax basis си я облагаш като капиталова печалба. Така при продажба може да трябва да платиш 10% от продажната цена като данък.
Дали брокера удържа или не, задължението да плащаш данък където трябва си остава твое.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Баси. Ти вярно ли се занимаваш професионално с финанси? Такъв въпрос очаквам от охлювъд.
ще има ревАне
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеНа ex-dividend дата, акциите падат средно със сумата на дивидента. От това може да се направи стратегия, която прибира дивидента като капиталова печалба. Стратегията е: купуваш акцията след като е снесла дивидент, по-евтино, и я продаваш преди да снесе следващия дивидент, и като снесе втория, пак я купуваш. Така се облагаш на българската ставка от 10%, и то само ако си на печалба.
Българската ставка е 5%. (добавка: ставка за дивидента, а капиталовата е 10%)
Опциите не ти дават дивидент.Last edited by terziеv; 13.11.2020, 14:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеУфф, в гинко билоба инвестирай. 100 пъти го обяснявах. С други думи - 37% данък има тук и нямам никаква файда. Написах ти кои/къде са ти с 0% при източника.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
И един прост въпрос, като правиш МЕГА ДОХОДНОСТ (ако я правиш), защо ти е "марджин"?
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеДнес може да има волатилност с Файзер, заради сливането - https://www.fool.com/investing/2020/...t-merger-date/
Въпросът е каква ще е посоката и как да го отиграем ?!?
Коментар
Коментар