ЗНачи все пак няма приспадане на загубите. Можеш ли да напишеш точните данъци (напр. подоходен) и конкретната ставка?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Стигнах до извода, че тоя трейдинг, който до сега съм правила е бил не само безсмислен, но и набутващ. Сега трябва да продавам акции за поне 70 000 лева за да си платя данъка печалба. Ако не бях трейдвала едно че това нямаше да ми се налага сега и щях да оперирам с по-голям капитал, а друго, че дори щях да съм много по-напред с профита. Трейдването има смисъл в случая на Ташунко. В моя случай и особено по моят начин е велика глупост. Такива шансове пропуснах от що не вярвам на по-опитните като ми говориха.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от camaz Разгледай мнениеPfizer. Имам малко акции от тези. Миналата седмица в портфейла ми се появиха няколко акции от напълно неизвестна за мен компания. Не съм ги купувал. Като поразрових се оказа че Pfizer и още някой са основали нова компания, чийто акции излизат на борсата. И ръководството не си ги държи а ги разпределя пропорционално между акционерите. За такъв алтруизъм не бях чувал до сега. На БФБ сигурно ще ги помислят за луди ако такова нещо се случи.
Ако имаше точна логика, цената на акция на PFE трябваше да спадне с точно толкова, колкото е цената на 0,1 дял във Виатрис.
Тука имаше и един художествен гений, който виждаше "нарисуван шорт" на MYL и го чакаше на около 13.
---
За БФБ бъркаш. Количествените разлики пораждат качествени такива. Тук говорим за милиарди долари. Кой ще се занимава да разделя и снажда компании, струващи 50-60 млн. лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Аз минавам набързо, да поздравя и само да попитам
Какъв е тотала? (на акаунта като доходност за година, пет и т.н. бел. ред)
- 1 like
Коментар
-
Pfizer. Имам малко акции от тези. Миналата седмица в портфейла ми се появиха няколко акции от напълно неизвестна за мен компания. Не съм ги купувал. Като поразрових се оказа че Pfizer и още някой са основали нова компания, чийто акции излизат на борсата. И ръководството не си ги държи а ги разпределя пропорционално между акционерите. За такъв алтруизъм не бях чувал до сега. На БФБ сигурно ще ги помислят за луди ако такова нещо се случи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеП Откога имаме петродолар, необезпечен с реални активи? .
!!!Обезпечен е с петрол. !!! За разлика от йената еврото юана и тн. Доларът е обезпечен с реален актив. И не само петрол, а с всички суровини от пшеницата до стоманата. Но с най-голяма тежест от петрола.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
Вожде, кажи как ще се отрази данъчния план на Байдън върху бизнеса ти.
От 21 на 28% корпоративен данък, 12.4% социално осигуряване и други секири.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеОх на батя как се спуска Боинг надолу.
От 21 на 28% корпоративен данък, 12.4% социално осигуряване и други секири.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Ооооо Петьо как си? Запомни ли нагледно как се правят едни бързи 1300 $ от Боинг за 1 ден. Или виксш на демото е лесно хахаха!
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТова е някакво безумие. Нямах намерение да продавам SOLO още две години, ама вече съм 300% нагоре. За всеки случай ще взема да сложа един take profit на x5 печалба.
Какъв е тотала? (на акаунта като доходност за година, пет, десет, 20 години и т.н.)
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТова е някакво безумие. Нямах намерение да продавам SOLO още две години, ама вече съм 300% нагоре. За всеки случай ще взема да сложа един take profit на x5 печалба.
Какъв е тотала? (на акаунта като доходност за година, пет и т.н. бел. ред)
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПроблемите са, че подобни изчисления на ангро не струват много. В колко от тези 117 години са били отрицателни лихвите? През колко от тях имаме биметален или златен стандарт? Откога имаме петродолар, необезпечен с реални активи? Какво значи имот - селска къща или НДК? Кои акции? Да не говорим, че статистиката по принцип си е обикновена лъжа. Да правиш подобни анализи може само при много ограничен частен случай. Всичко друго е стъкмистика.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Проблемите са, че подобни изчисления на ангро не струват много. В колко от тези 117 години са били отрицателни лихвите? През колко от тях имаме биметален или златен стандарт? Откога имаме петродолар, необезпечен с реални активи? Какво значи имот - селска къща или НДК? Кои акции? Да не говорим, че статистиката по принцип си е обикновена лъжа. Да правиш подобни анализи може само при много ограничен частен случай. Всичко друго е стъкмистика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
Имахме точно такъв разговор с един приятел. Той каза .. дали реално печелим от борсата или просто това си е инфлацията и ние си се движим с нея.
Според финансовите анализатори, статистическите данни за последните 117 години показват, че
- средно годишната възвръщаемост от инвестиции в акции е 5,2% нето(след приспадане на инфлацията)
- средно годишната възвръщаемост от инвестиция в недвижими имоти е 1,3% нето(след приспадане на инфлацията)
При средно-годишна инфлация от 3% глобално, се получава брутна възвръщаемост около 3% за недвижимите имоти и около 6,9% за инвестиции в акции...
след 3-тата минута
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Пич, проблемът е, че "финансист" се превърна в професия. Те трябва да създават проблеми, после да им намират решения; иначе са излишни. И след това винаги да обясняват защо те всичко правилно направили, ама заради кишата и гришата и популизма се случват накриво нещата. Сакън да не разберем, че не стават за чеп за зеле и с нищо не са по-добри от фризьорка. Сигурен съм, че в България имаме x10 финансисти в сравнение с Швейцария. То нещо чудно да имаме повече финансисти отколкото тираджии. Как няма да има инфлация,когато някой може да направи пачка, без да е работил ден през живота си.
И форумните финансисти са същите. Затова бягат от конкретика и "забравят" какво са писали преди някой друг месец. Каква икономика, каква инфлация, какво глобално затопляне може да обсъждаме с човек, който не може да ти каже "те тия пет компании според мен ще хвърчат".
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар