IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Alonso, гледаш плочкаджиите, но масово хората работят на смешни заплати, нищо че са бели якички. А във Варна добре че са морските, малко ИТ и това е - туризъм даже не ща да споменавам. Знаеш, че строителството е много циклично, винаги идва време майсторите да се молят "Айде бате дай някаква работа". Като се видим на кафе ще говорим

По темата: V shape възстановяване, още газ има в бул маркета, но това е първата голяма пукнатина, 2025 ще го ровим. Септември е гаден месец по принцип, а и несигурността по избора Харис-Тръмп влияе. AI темата изглежда изпържена, но NVDA яваш-яваш ще си направи нов top. Не очаквам голяма рецесия при това помпене на ликвидност от правителства, а сега и ЦБ се включват. Доларът ще пада още и пак ще почнат да го погребват- преждевременно, разбира се.

Имам TMDX 20%, AEM 15% /всеяден съм, не залагам само на тех-шит/. Като гледам днес ще направя нов опит да закача MSTR. Крайно време е биткойн да се размърда

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Значи...

продаваш опции на NVDA с кратък срок на изтичане и купуваш с по-дълъг срок, с една и съща сртайк цена, близка до текущата.

Ако IV се покачи 25 % от сегашното ниво, тогава опциите с дълъг срок ще им се повиши цената, краткосрочните ще се обезценят, и очакваш календарния спред да се удвои.

Очакваш ако цената на акцията на NVDA остане в диапазон от ±17%, стратегията ти да е на печалба.

Гледам има някакви калкулатори за опции, обаче... интересно... калкулатори ли ползваш или си имаш собствена система за оценка на опции???

Интересен ми е не резултата, а пътя до него...

Тестваш с различни стойности на IV и гледаш как се променя спреда, и с различни стойности на цената на акцията и пак гледаш спреда?

А нещо за производителността на труда да кажеш???

Сериозен ръст на необслужваните бързи кредити, показват последните данни на БНБ. Към края на юни 2024 г. лошите заеми достигат 404.2 млн. лева, като се увеличават с 21% (70.2 млн. лв.) в сравнение с края на юни 2023 г., а намаляват с 3.9% (16.6 млн. лв.) спрямо края на март 2024 година.

Домакинствата са изтеглили близо 4.100 млрд. лева бързи кредити, като за година те нарастват с 19.2% (658.7 млн. лв.). Спрямо края на март 2024 г. те се увеличават с 5.8% (224.9 млн. лв.). Това са предимно потребителски кредити, които възлизат на 3.968 млрд. лв. Те се увеличават с 21.2% (694.8 млн. лв.) на годишна база и с 5.4% (203.8 млн. лв.) спрямо края на март 2024 година.

Пък в US безработицата неочаквано се повишила, пък молбите за помощи неочаквано намалели. Аз лично очаквам скоро безработицата изведнъж да се повиши много...

Да, загубата на умения е чудовищна...
      Изкуствения интелект както вдига производителността на едни, така успива други...
      Бъдещето ще е страшно... като във филмите...

Едно време хората можеха да помнят телефонни номера, да направят супа с 2 зеленчука, женеха и се раждаха деца.
      А сега... цяло едно ИТ поколение премина най-продуктивната си възраст, като непрекъснато си търсеше нова работа за повече пари, чудеше си на каква ексурзия да отиде и къде да си купи следващия апартамент... за семейства и деца да не говорим...

И... ако интернетът падне... умираме...

Изкуственият интелект вдига продуктивността на хората и води до масови съкращения. Променя се и индустриалната база - значително по-лесно автоматизации, оптимизации, иновации...

ИИ не спи, не иска да почива, да яде, не се разболява, и даже не иска заплата.

Нима може такива промени да минат без брутални сътресения???
      Използвам калкулатор от тук, optionstrat.com, разглеждам няколко варианта и се спирам на един

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
        Понеделник мисля за NVDA ATM календар спред. Ако IV се покачи 25 % от сегашното ниво, цената на спреда ще се удвои в рамките на седмица, рейндж от +- 17% преди да излезе на червено.
        Значи...

продаваш опции на NVDA с кратък срок на изтичане и купуваш с по-дълъг срок, с една и съща сртайк цена, близка до текущата.

Ако IV се покачи 25 % от сегашното ниво, тогава опциите с дълъг срок ще им се повиши цената, краткосрочните ще се обезценят, и очакваш календарния спред да се удвои.

Очакваш ако цената на акцията на NVDA остане в диапазон от ±17%, стратегията ти да е на печалба.

Гледам има някакви калкулатори за опции, обаче... интересно... калкулатори ли ползваш или си имаш собствена система за оценка на опции???

Интересен ми е не резултата, а пътя до него...

Тестваш с различни стойности на IV и гледаш как се променя спреда, и с различни стойности на цената на акцията и пак гледаш спреда?

Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

очевидно се изравняваме с ЕС и затова трудът, услугите, ще се вдигат още.
        А нещо за производителността на труда да кажеш???

Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
        Нещо не се ориентирам какво предстои и започвам да затварям някои позиции.
        Сериозен ръст на необслужваните бързи кредити, показват последните данни на БНБ. Към края на юни 2024 г. лошите заеми достигат 404.2 млн. лева, като се увеличават с 21% (70.2 млн. лв.) в сравнение с края на юни 2023 г., а намаляват с 3.9% (16.6 млн. лв.) спрямо края на март 2024 година.

Домакинствата са изтеглили близо 4.100 млрд. лева бързи кредити, като за година те нарастват с 19.2% (658.7 млн. лв.). Спрямо края на март 2024 г. те се увеличават с 5.8% (224.9 млн. лв.). Това са предимно потребителски кредити, които възлизат на 3.968 млрд. лв. Те се увеличават с 21.2% (694.8 млн. лв.) на годишна база и с 5.4% (203.8 млн. лв.) спрямо края на март 2024 година.

Пък в US безработицата неочаквано се повишила, пък молбите за помощи неочаквано намалели. Аз лично очаквам скоро безработицата изведнъж да се повиши много...

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Това обаче се съчетава с чудовищната загуба на всякакви умения.
        Да, загубата на умения е чудовищна...
        Изкуствения интелект както вдига производителността на едни, така успива други...
        Бъдещето ще е страшно... като във филмите...

Едно време хората можеха да помнят телефонни номера, да направят супа с 2 зеленчука, женеха и се раждаха деца.
        А сега... цяло едно ИТ поколение премина най-продуктивната си възраст, като непрекъснато си търсеше нова работа за повече пари, чудеше си на каква ексурзия да отиде и къде да си купи следващия апартамент... за семейства и деца да не говорим...

И... ако интернетът падне... умираме...

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Това е може би най-важният въпрос, на който човек трябва да си отговори, за да може да си сформира виждане относно очкванията си и съответно бъдещи позиции....
        Изкуственият интелект вдига продуктивността на хората и води до масови съкращения. Променя се и индустриалната база - значително по-лесно автоматизации, оптимизации, иновации...

ИИ не спи, не иска да почива, да яде, не се разболява, и даже не иска заплата.

Нима може такива промени да минат без брутални сътресения???

Коментар

Понеделник мисля за NVDA ATM календар спред. Ако IV се покачи 25 % от сегашното ниво, цената на спреда ще се удвои в рамките на седмица, рейндж от +- 17% преди да излезе на червено.
          Спреда ще го оставя до следващият вторник. Волатилността не вярвам да се качи освен ако няма някаква разпродажба на пазара, но поне ще остане висока до отчета (предполагам).

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Знам, че с радиоточка не се спори, ама заради децата:

[ATTACH=CONFIG]n4204660[/ATTACH]
            Терзиев остави че ме е яд още .от къде да знам че ги бутат с опции ,отчета беше супер акцията падна заради еднократни данъци.Сега ще чакам края на годината евентуално пак ще вляза

Коментар

Купи ли от тях?
              Имах 40 хиляди евра позиция само че го продадох по рано като почнаха Априлските спадове

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

За мен лично най добрата сделка за тази година беше Меркадо Либре на 1360 долара Април след като го събориха с опции ,времената акцията току що отиде на 2013 долара парчето.Дъркенмилър не случайно наля милиарди там.
                Купи ли от тях?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

За мен лично най добрата сделка за тази година беше Меркадо Либре на 1360 долара Април след като го събориха с опции ,времената акцията току що отиде на 2013 долара парчето.Дъркенмилър не случайно наля милиарди там.
                  Знам, че с радиоточка не се спори, ама заради децата:

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2024-08-19 185449.jpg
Views:	1
Size:	50.5 КБ
ID:	4204660

Коментар

И аз го мислех това, ама си казах, че има бая по-добри варианти, потенциалът тук за отскок не е толкова голям, а тип лидълските марки ще им изядат печалбите дългосрочно. Иначе не мисля, че има вариант много да слиза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Не реазбирам с кое точно не си съгласен, но 2008-ма ми правеха банята за 250 лева, 2018- та ми искаха 2000 а сега да ти направят банята струва между 8 и 10 000 по различни данни И това е при сходни цени на плочките и петрола. Защо искат найсторите такива пари? Моята логика е защото има кой да им ги дава. Това няма общо с теориите на Маркс / което не значи, че властимащите не ги ползват/ . За мен цената на труд за баня е функция на закона за търсенето и предлагането. Пурко гледа да купи апартамнтче и да спаси от инфлацията, парите които всъшност няма. Съответно иска да направи банята а плочкаджията, понеже вече взема по 8-10 к прави една баня и си бие шута в Гърция да почива два месеца с парите, което води до тотална липса на плочкаджии Дай някой компания да и видим отчета, но в повечето отчети, които наблюдавам, се наблюдава доста висок ръст на разходите за заплати, което не позволява да се повиши печлбата от по-високите цени на които продават. Абсолютно съм съгласен, че това няма да продължи дълго. Смятям че цената на труда ще падне или цената на материалите ще се повиши, като на мен ми е горе-долу все едно кое от двете ще стане за моите инвестиции
                      очевидно се изравняваме с ЕС и затова трудът, услугите, ще се вдигат още. Ще бъде по-скъпо да ходим на ресторант, но който иска - ще готви в къщи . Стоките относително може да падат, но суровините ще се движат нагоре надолу според басаланса търсене/предлагане, непазарни намеси, протекция, мита, дефицити и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                        Взех един паднал/падащ нож - Lamb Weston Holdings LW 61.70. След 15% излизам.

Нещо не се ориентирам какво предстои и започвам да затварям някои позиции. Току що отлетя цялата Мета на 525.80. След малко ще я последват част от Гугъл и част от Майкрософт.
                        И аз го мислех това, ама си казах, че има бая по-добри варианти, потенциалът тук за отскок не е толкова голям, а тип лидълските марки ще им изядат печалбите дългосрочно. Иначе не мисля, че има вариант много да слиза.

Коментар

• Взех един паднал/падащ нож - Lamb Weston Holdings LW 61.70. След 15% излизам.

Нещо не се ориентирам какво предстои и започвам да затварям някои позиции. Току що отлетя цялата Мета на 525.80. След малко ще я последват част от Гугъл и част от Майкрософт.

П.П. Готово - MSFT sold @417.45; GOOGL sold @164.83.
                          Last edited by Никола20; 19.08.2024, 18:57. Причина: Допълнение

Коментар

https://seekingalpha.com/author/mihail-stoyanov

Не е връх някакъв, но е на изненадващо добро ниво. Ще следим резултатите.
                            Утепа рибата младежът. Чудно захлебих от АЕМ, обаче ми се свидеше да плащам за leaps-ове.

https://seekingalpha.com/article/463...-leaps-options

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Не реазбирам с кое точно не си съгласен, но 2008-ма ми правеха банята за 250 лева, 2018- та ми искаха 2000 а сега да ти направят банята струва между 8 и 10 000 по различни данни И това е при сходни цени на плочките и петрола. Защо искат найсторите такива пари? Моята логика е защото има кой да им ги дава. Това няма общо с теориите на Маркс / което не значи, че властимащите не ги ползват/ . За мен цената на труд за баня е функция на закона за търсенето и предлагането. Пурко гледа да купи апартамнтче и да спаси от инфлацията, парите които всъшност няма. Съответно иска да направи банята а плочкаджията, понеже вече взема по 8-10 к прави една баня и си бие шута в Гърция да почива два месеца с парите, което води до тотална липса на плочкаджии Дай някой компания да и видим отчета, но в повечето отчети, които наблюдавам, се наблюдава доста висок ръст на разходите за заплати, което не позволява да се повиши печлбата от по-високите цени на които продават. Абсолютно съм съгласен, че това няма да продължи дълго. Смятям че цената на труда ще падне или цената на материалите ще се повиши, като на мен ми е горе-долу все едно кое от двете ще стане за моите инвестиции
                              Ако някой ми иска 10 000 лева за баня ,ще си платя курса за банята и ще си я направя сам ,но няма да му дам и една стотинка ,наскоро помагах при един лек ремонт ,всичко направихме с познати без пари .Както циганите дигат къщите с цялата рода така и ние .Плочки,мочки латекси,замазки ,мазилки,даже едни лапетии дето правят ремонти им се доходило на море ама имали обект и понеже бързали да го издадат а трябвало да шпакловат ,купили две кофи готова шпакловка + мече за нея и нанесли по стените и айде една седмица плюс и заминаха за морето ,така че откачени хора които плащат толкова може би има ,но има и такива които си ценят парите ,а за времето както описах по горе има всичко измислено и него да си съкратиш

Коментар

Вдигат се цените на услугите, всичко останало е надолу. На жената заплатата на бюджетник за пет години е х3, а нафтата е на същата цена. Влизам в супера и не мога да повярвам, че бирата е левче, кило пържоли 7-8, вино юар 6 лева... Вече не си точа ножовете, защото продават Трамонтина по 5 лева парчето. После отивам на заведение и не мога да повярвам, че за двама ей така отиват 80 лева. Едни гадни пържени картофи в сръбската скара са 17 лв! Тука може да се сравни със съотношението при строителството.

Естествено има изключения, но без някаква поне абстракция не бива.

===

каврък, развърти малко шеврона, че е неефективен. Вземи с поне някаква част нещо по-малко с по-сериозен потенциал - например Kosmos е смешна цена днес
                                Шеврона мислех на 142 ,ама взех Оксиденшъл на 56.34, една бомба пуснаха снощи,и цените литнаха ...еей в тоя свят без петролни акции си заникъде

Коментар

Working...
                                X