IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
    От петък ми се натрупаха повечко събития в личен план и не ми беше до писане.

Новото от петъка, е че купих (UNFI) @35.87 и още малко (ATOS) @5.35. Средната при вторите стана 6.23.

Остана още малко кеш и се чудя дали да не усредня още нещо, ама то кое по-напред. 60 и няколко процента от позициите ми са назад. Кое с 5%, кое с 12-15, а някои като Нован и с 30+. Тъжна работа за момента.
    A защо просто не купиш нещо печелившо. CLF, SBSW, да не споменава Антеро... Някой от падналите китайци или дори направо KWEB. BZUN пък не падна, което значи, че е за още бая нагоре. Аз фармация не тача, но Teva и Viatris са за нагоре от тези нива. АКо държиш на по-джиджани BRMN и VRTX. Изобщо днес e ден за пазаруване.

Коментар

• От петък ми се натрупаха повечко събития в личен план и не ми беше до писане.

Новото от петъка, е че купих (UNFI) @35.87 и още малко (ATOS) @5.35. Средната при вторите стана 6.23.

Остана още малко кеш и се чудя дали да не усредня още нещо, ама то кое по-напред. 60 и няколко процента от позициите ми са назад. Кое с 5%, кое с 12-15, а някои като Нован и с 30+. Тъжна работа за момента.

Коментар

• ЧЕРНИЯТ ЛЕБЕД ИДВА! https://www.youtube.com/watch?v=k_rfI8HZmsg

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
          Как така долар, злато нафта - всичко расте?

Никакви печалби няма да поствам - казах ясно, че тази година ме гони карък. Стига толко.
          хах ти не си никъв трейдър, а най-обикновена слот леличка дето дърпа едноръките бандити, щом ми говори за късмет на борсата.. както казах по-рано one shot one kill no luck all skill

Коментар

• Петков, варънтите на ship? Какво правим?

Коментар

• Как така долар, злато нафта - всичко расте?

Никакви печалби няма да поствам - казах ясно, че тази година ме гони карък. Стига толко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Сигурна ли си, че живееш в Дания? Щото аз живея в Белгия и тук рядко се намират хора, които имат интерес към фондовия пазар. Хората масово инвестират в широки индекси или други фондове и почти никой не се занимава с глупости тука

Виждал съм, макар и рядко, рекламки за трейдване на опции, но на тях слагат пъпчиви младежи с тъп поглед. Ясно кого таргетират и ясно кой в Белгия трейдва. Абсолютно съм убеден, че положението в Дания е подобно
                не четеш с разбиране. Не съм казала, че цяла Дания трейдва, а само, че тия дето трейдват печелят. Сами си го казват и с цифри показват.
                Казвам квото съм видяла. Па ти ако си избрал да си вярваш на друго си е твоя работа.

Коментар

• Сигурна ли си, че живееш в Дания? Щото аз живея в Белгия и тук рядко се намират хора, които имат интерес към фондовия пазар. Хората масово инвестират в широки индекси или други фондове и почти никой не се занимава с глупости тука

Виждал съм, макар и рядко, рекламки за трейдване на опции, но на тях слагат пъпчиви младежи с тъп поглед. Ясно кого таргетират и ясно кой в Белгия трейдва. Абсолютно съм убеден, че положението в Дания е подобно

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                  явно не четеш в чужди форуми да видиш за кво краткосрочно мислене става дума. Датчаните са поне двойно по-спекулативни от българите и поне тройно по-успешни спекуланти от нашенците. В международните форуми е същото положението. В крайна сметка важното е кой е спечелил повече. И това със сигурност не са тукашните пишман коментатори - на думи - велики, на дела - лузъри.

Коментар

• Да, бия го пазара, ама бия SPY, който е +17.61% и го бия с един процент. Говорим за целия портфейл ведно с кеша

Така че твоето SXR8 не е зле, особено ако нямаш други ЕТФи в микса, които да са по-ниска доходност и си all in, т.е. никакъв кеш

Тука знам едни хора дето бият пазара, ама като си изберат сами кои акции да вземат предвид и дори тогава, като им сметнеш доходоностността набаза това, което излагат у форумо, излиза, че пак не са били. Правили сме го това упражение тука

Иначе за тези дето наистина го бият, мисля Пип е от тях. Но той да каже по-добре. До колкото знам Пип успява да бие СиП с комбинация от ЕТФи и наблягане на НАСДАК

Първоначално изпратено от BlackRock Разгледай мнение
                    Единият от ЕТФ-ите ми е SXR8 - върху сп500 е, европейски. От нач. на годината е с близо 23% нагоре, а го купих на 247е. през март 2020. Това е движението на пазара. Сигурен съм, че тук има хора с по-голяма доходност, т.е. биещи пазара, но в случая много зависи от размера на позицията ти. Едно е да купиш Тесла примерно за 3-4к, друго е с 50к.-100к. или повече. Във втория случай искаш да намалиш риска...
                    Last edited by Money; 06.07.2021, 01:03.

Коментар

• Единият от ЕТФ-ите ми е SXR8 - върху сп500 е, европейски. От нач. на годината е с близо 23% нагоре, а го купих на 247е. през март 2020. Това е движението на пазара. Сигурен съм, че тук има хора с по-голяма доходност, т.е. биещи пазара, но в случая много зависи от размера на позицията ти. Едно е да купиш Тесла примерно за 3-4к, друго е с 50к.-100к. или повече. Във втория случай искаш да намалиш риска...

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        Първо правило на wsb - не вярвай на нищо друго извън wsb. Това яхуто все едно първоаприлска го дава.

Иначе стратегията за утре е да се хване дъното на китайските тех фигни. Ще има поне едно 5% сур. Може и с kweb-a да се играй.
                        работи си wsb, може някой да е ръчкал и да се е поправил.
                        Last edited by jori; 06.07.2021, 00:18.

Коментар

• Първо правило на wsb - не вярвай на нищо друго извън wsb. Това яхуто все едно първоаприлска го дава.

Иначе стратегията за утре е да се хване дъното на китайските тех фигни. Ще има поне едно 5% сур. Може и с kweb-a да се играй.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

твоя с ETF-те всеизвестно е най-сигурният. Но пък не носи кой знае какъв профит и трябва много да налееш ако искаш да живееш от това. Познавам хора с късмет в спекулациите печелят стотици проценти годишно - тях от ETF няма как да стигнеш.
                            А кажи колко си YTD като дохдоност, да видя дали печелиш повече, най добре постни една графика с насдак 100 или СП500 от нач на год сравнена с твоите инвестиции. Та да видя дали ти е кой знае какъв профита.
                            Това че мислиш че печелят е ала бала, особено ако са като смешкото терзи

Коментар

• Reddit-чиите затвориха групата https://finance.yahoo.com/news/reddi...184031268.html
                              Не го разбирам тоя ход, силни са само когато са много. Май се самозабравиха вече и много перушина им порасна, идва време да им я оскубят. Шоуто си струваше обаче, незвисимо какво ще стане нататък.

Коментар

• Първоначално изпратено от BlackRock Разгледай мнение
                                Аз не виждам смисъл някой да се прави на това, което не е или да се превъзнася и то в един форум. Мисля, че всички сме тук да научим нещо ново един от друг или да разменим мисли. Напоследък си мисля често, че колкото повече чета за пазара, толкова по-малко знам за него. Тук пишете хора предполагам с доста над моите познания, така че чета с интерес стойностните дискусии.
                                и аз имам това усещане. И то не е само усещане и факти - колкото повече чета толкова повече губя. Но всеки си има своя начин - при едни четене и знания са печеливша стратегия - при други усет и здрав разум повече работи.
                                Има различни начини за печелене на пари от пазара, твоя с ETF-те всеизвестно е най-сигурният. Но пък не носи кой знае какъв профит и трябва много да налееш ако искаш да живееш от това. Познавам хора с късмет в спекулациите печелят стотици проценти годишно - тях от ETF няма как да стигнеш.

Коментар

Working...
                                X