Първоначално изпратено от Никола20
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
От петък ми се натрупаха повечко събития в личен план и не ми беше до писане.
Новото от петъка, е че купих (UNFI) @35.87 и още малко (ATOS) @5.35. Средната при вторите стана 6.23.
Остана още малко кеш и се чудя дали да не усредня още нещо, ама то кое по-напред. 60 и няколко процента от позициите ми са назад. Кое с 5%, кое с 12-15, а някои като Нован и с 30+. Тъжна работа за момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеКак така долар, злато нафта - всичко расте?
Никакви печалби няма да поствам - казах ясно, че тази година ме гони карък. Стига толко.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСигурна ли си, че живееш в Дания? Щото аз живея в Белгия и тук рядко се намират хора, които имат интерес към фондовия пазар. Хората масово инвестират в широки индекси или други фондове и почти никой не се занимава с глупости тука
Виждал съм, макар и рядко, рекламки за трейдване на опции, но на тях слагат пъпчиви младежи с тъп поглед. Ясно кого таргетират и ясно кой в Белгия трейдва. Абсолютно съм убеден, че положението в Дания е подобно
Казвам квото съм видяла. Па ти ако си избрал да си вярваш на друго си е твоя работа.
Коментар
-
Сигурна ли си, че живееш в Дания? Щото аз живея в Белгия и тук рядко се намират хора, които имат интерес към фондовия пазар. Хората масово инвестират в широки индекси или други фондове и почти никой не се занимава с глупости тука
Виждал съм, макар и рядко, рекламки за трейдване на опции, но на тях слагат пъпчиви младежи с тъп поглед. Ясно кого таргетират и ясно кой в Белгия трейдва. Абсолютно съм убеден, че положението в Дания е подобно
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеявно не четеш в чужди форуми да видиш за кво краткосрочно мислене става дума. Датчаните са поне двойно по-спекулативни от българите и поне тройно по-успешни спекуланти от нашенците. В международните форуми е същото положението. В крайна сметка важното е кой е спечелил повече. И това със сигурност не са тукашните пишман коментатори - на думи - велики, на дела - лузъри.
Коментар
-
Да, бия го пазара, ама бия SPY, който е +17.61% и го бия с един процент. Говорим за целия портфейл ведно с кеша
Така че твоето SXR8 не е зле, особено ако нямаш други ЕТФи в микса, които да са по-ниска доходност и си all in, т.е. никакъв кеш
Тука знам едни хора дето бият пазара, ама като си изберат сами кои акции да вземат предвид и дори тогава, като им сметнеш доходоностността набаза това, което излагат у форумо, излиза, че пак не са били. Правили сме го това упражение тука
Иначе за тези дето наистина го бият, мисля Пип е от тях. Но той да каже по-добре. До колкото знам Пип успява да бие СиП с комбинация от ЕТФи и наблягане на НАСДАК
Първоначално изпратено от BlackRock Разгледай мнениеЕдиният от ЕТФ-ите ми е SXR8 - върху сп500 е, европейски. От нач. на годината е с близо 23% нагоре, а го купих на 247е. през март 2020. Това е движението на пазара. Сигурен съм, че тук има хора с по-голяма доходност, т.е. биещи пазара, но в случая много зависи от размера на позицията ти. Едно е да купиш Тесла примерно за 3-4к, друго е с 50к.-100к. или повече. Във втория случай искаш да намалиш риска...Last edited by Money; 06.07.2021, 01:03.
Коментар
-
Единият от ЕТФ-ите ми е SXR8 - върху сп500 е, европейски. От нач. на годината е с близо 23% нагоре, а го купих на 247е. през март 2020. Това е движението на пазара. Сигурен съм, че тук има хора с по-голяма доходност, т.е. биещи пазара, но в случая много зависи от размера на позицията ти. Едно е да купиш Тесла примерно за 3-4к, друго е с 50к.-100к. или повече. Във втория случай искаш да намалиш риска...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПърво правило на wsb - не вярвай на нищо друго извън wsb. Това яхуто все едно първоаприлска го дава.
Иначе стратегията за утре е да се хване дъното на китайските тех фигни. Ще има поне едно 5% сур. Може и с kweb-a да се играй.Last edited by jori; 06.07.2021, 00:18.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
твоя с ETF-те всеизвестно е най-сигурният. Но пък не носи кой знае какъв профит и трябва много да налееш ако искаш да живееш от това. Познавам хора с късмет в спекулациите печелят стотици проценти годишно - тях от ETF няма как да стигнеш.
Това че мислиш че печелят е ала бала, особено ако са като смешкото терзи
Коментар
-
Reddit-чиите затвориха групата https://finance.yahoo.com/news/reddi...184031268.html
Не го разбирам тоя ход, силни са само когато са много. Май се самозабравиха вече и много перушина им порасна, идва време да им я оскубят. Шоуто си струваше обаче, незвисимо какво ще стане нататък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BlackRock Разгледай мнениеАз не виждам смисъл някой да се прави на това, което не е или да се превъзнася и то в един форум. Мисля, че всички сме тук да научим нещо ново един от друг или да разменим мисли. Напоследък си мисля често, че колкото повече чета за пазара, толкова по-малко знам за него. Тук пишете хора предполагам с доста над моите познания, така че чета с интерес стойностните дискусии.
Има различни начини за печелене на пари от пазара, твоя с ETF-те всеизвестно е най-сигурният. Но пък не носи кой знае какъв профит и трябва много да налееш ако искаш да живееш от това. Познавам хора с късмет в спекулациите печелят стотици проценти годишно - тях от ETF няма как да стигнеш.
Коментар
Коментар