IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Както казваш, върхове по време на рецесия... В Щатите компании с P/E-та по 80 и нагоре се изкупуват! Помпане до пръсване.
    Много пари се напечатиха и с тях освен да правят балони при акциите няма за какво друго да ги използват

Нито могат имоти да купят в такива мащаби нито земя нито злато, а койни явно не искат

Беар от ония дни каза че имаш някаква теза за покачването дето няма смисъл да я коментираме че била малко възможна - дай кажи че май стана вече възможна
    Last edited by 6000; 07.01.2023, 19:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Те че са го закършили са го закършили въпроса е аз да издържа още няколко дни

Краят на Януари им е времето за плащане на данъци в УК и вероятно на това се дължи факта че всяка година от около 10-ти до 17-ти Януари пазара кръшва до към 25-то 30-то число

Ако успея да излезна сух от водата в този прозорец ще е живо чудо

Както казваш, върхове по време на рецесия... В Щатите компании с P/E-та по 80 и нагоре се изкупуват! Помпане до пръсване.

Коментар

Не знаех, че чак толкова са го закършили на острова. Техния индекс е малко като приказката с коня, че рита най-много преди да умре.

В Щатите нещата също не са никак розови - има яростни дебати дали рецесията трябва да е дълбока и кратка, или плитка и продължителна. За момента решенията на Пауъл показват, че желанието на ФЕД клони към 1вия вариант. Инвеститорите и хедж фондовете обаче за момента оказват яростна съпротива, поради факта, че много от тях глътнаха вода през ковида и сънуват кошмари на тема ликвидна криза. Инструментите и методите им си ги видял и на острова - ще използват безработицата и социалното напрежение да всяват бунтове, само и само да пречупят решенията на централните банки.

Реалността обаче показва друго - от 2020г. с ударните дози ликвидност, подпомогнаха инфлацията, а не растежа. Спасението от фалит на лошо управлявани компании и банки, само и само да се запази доверието и целостта на финансовата система е най-лошия ход в дългосрочен план. Бих го сравнил с гангрената - тръгва от крайника и ако не се отреже навреме - финито.

Майтапа става още по-голям поглеждайки портфолиото на част от големите играчи. Тъй като методите, които преди са вършили работа, сега не работят, "приятелчетата" от Wallstreet са се навързали, прехвърляйки топката на друг. Хедж фондове, които не знаят вече как да подходят, сляпо се доверяват на Бъфет и изкупуват акциите му. Неговата компания пък се оказа голям фен на Ябълката и наливат парите в нея. Ябълката пък като лидер се чуди какво да прави толкова пари и ги ползва за обратно изкупуване на собствените им акции. Продуктите им са страхотни, но предвид рецесията и цената им, съм силно скептичен, че ще удържат на темпото.

Положението е сходно с Енрон, с разликата, че Ябълката никога няма да фалира, а ще фалират много други заради нея. Но както казват по телевизията - Предстои да видим!
        Те че са го закършили са го закършили въпроса е аз да издържа още няколко дни

Краят на Януари им е времето за плащане на данъци в УК и вероятно на това се дължи факта че всяка година от около 10-ти до 17-ти Януари пазара кръшва до към 25-то 30-то число

Ако успея да излезна сух от водата в този прозорец ще е живо чудо

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
          6000 не е само до УК а по скоро генералния сентимент е твърде мечи. Метни едно око на пут/кол рейшото - СВОЕ - с тия стойности в исторически план е подходящо за маркиране на дъно.

Малцина си дават сметка колко тегава беше 2022 откъм маркет - УС бонд ритърн беше най-лошата за последните 100 години. 60/40 генерира най-лошата възвръщаемост за последните 40 години. М2 намаля с 0.6% - първото номинално намаление от 1959г.

И както ти сам отбелязваш положението на терен на улицата хич не е розово, от социална гледна точка сме близо до точка на кипене. В подобна ситуация на мен лично ми се струва че да изпуснеш клапата и да оставиш пазарите да се сринат ще доведе до експолозия. /Не че е невъзможно разбира се/.

Както и да стискам ти палци да ти се получат нещата с УК индекса. У
          Не става въпрос за тотален срив на пазара но да прави връх по време на рецесия и това не е нормално

FTSE вече е много близо до абсолютният си връх от преди кризите, кой купува на тия нива и как мисли да ги продава тия акции после един господ знае

Аз си го обяснявам че фондовете които следват пазара са принудени да купуват за да изравняват и в същото време по този начин принуждават късите да затварят и се получава затворен кръг докато не фръкне всичко във въздуха
          Last edited by 6000; 07.01.2023, 19:05.

Коментар

• То ако ще е Котера и пр. петролни, по-добре TDW, VAL, HAL и прочие - поне са в ранен стадий на натрупване.
            По-важното е, че от днес е ясно, че сценарият е bull. СИП до 4100 поне. На ФЕД хич няма да му хареса, но няма какво да прави засега. После ще има срив, но дотогава защо да не нагушим добре

Коментар

• PAAS според мен не е късно изобщо. Среброто по едно време го сваляха физически от ЛСЕ и се стигна до там да няма физическо такова. Дилъра който ползвам за ценните метали и в момента няма в наличност платина от едно два месеца насам.

Коментар

• Не съм куражлия. Чакам теслаците още надолу. На 111 гущера ме е страх, а колците са ми много скъпи.

Пък и днес е ден за ПРОДАВАНЕ!

....

куражът беше да пълня CLF, X, PAAS и прочий

....

и още - Котера и ко са още БЕЗ ПАРИ.
                Last edited by terziеv; 06.01.2023, 19:14.

Коментар

• Има и друга възможност да се ползват мутуал фъндс:
                  GAM MULTISTOCK LUXURY BRANDS EQUITY

PICTET PREMIUM BRANDS

За мен лично първият е една идея по луксозен, но като цяло са сходни. Да кажем че Пиктет са една идея по иновативни в подхода. Експозиция в такъв фонд осигурява хубав микс от акции в долари, евра и малко франк, паунд, йена. Пиктета са една идея по експозирани в щатите с 40% а Гам са с 35% и повечко фокус в дома на лукса - Франция.

Няма левъридж, синтетика и прочие. Таксите са дебели, но пък не се занимаваш да следиш отделни компании.

Терзо евала за куража да ловиш Тслата, но пък има резон да отскокне. Тази акция е малко фанатизирана и продължава да акумулира поклонници. Само да не вземе Мъск да се гътне че имам чувството че някой от феновете инвестират лично в него

Коментар

• След звездната 2021 г., когато генерира 16,2 милиарда долара приходи, през 2022 г. хедж фондът Citadel на Кен Грифен - който имаше 54,5 милиарда долара в AUM към 1 януари - имаше година на взрив и според WSJ той генерира около 28 милиарда долара приходи , позовавайки се на източници.
                    Не беше веднага ясно какво точно се има предвид под „приходи“ тук: нови средства, предоставени услуги или нерезервирани и осчетоводени печалби, но каквото и да е, числото е много и следва впечатляващите 38,1% възвръщаемост на мултистратегическия фонд Уелингтън, флагмана на компанията.
                    Освен това далеч надхвърли предишния рекорд на хедж фонда от 16,2 милиарда долара предходната година.

Е, като си market maker & front runner (на Робинхуд и др.), нещата са по-лесни.

П.П. spoofing - поставяне на пазарни поръчки на фючърсни договори и анулиране на тях преди изпълнението, за да се създаде фалшив оптимизъм или песимизъм на пазара, Ken Grifin e мн добър във това, но е за затвора (eдва ли, миналата година беше топ донор на републиканците със $100 мил)
                    Last edited by Бедният брoкер; 06.01.2023, 14:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Положението в УК е катастрофално и това е малко като пир по време на чума

През декември не е имало ден в който някой бранш да не стачкува. В момента цялата седмица стачкуват голяма част от транспорта и масово хората го карат хом офис.

Наемите им скачат вноските по ипотеките им скачат горивото и газта за отопление им скача

Миналата година са затворили 17 000 магазина които са уволнили 150 000 работници - Нещо не виждано от предишната криза

Политическа нестабилност - за последните 12 месеца 3-ма премиери

Сринаха се бондовете та банката се наложи да се намесва

Вдига се лихвата

И на целият този фон FTSE затваря 2022 на + спрямо края на 2021 докато на цял свят индексите се сринаха

До няколко дни ще се изтърбуши с поне няколко процента
                      Не знаех, че чак толкова са го закършили на острова. Техния индекс е малко като приказката с коня, че рита най-много преди да умре.

В Щатите нещата също не са никак розови - има яростни дебати дали рецесията трябва да е дълбока и кратка, или плитка и продължителна. За момента решенията на Пауъл показват, че желанието на ФЕД клони към 1вия вариант. Инвеститорите и хедж фондовете обаче за момента оказват яростна съпротива, поради факта, че много от тях глътнаха вода през ковида и сънуват кошмари на тема ликвидна криза. Инструментите и методите им си ги видял и на острова - ще използват безработицата и социалното напрежение да всяват бунтове, само и само да пречупят решенията на централните банки.

Реалността обаче показва друго - от 2020г. с ударните дози ликвидност, подпомогнаха инфлацията, а не растежа. Спасението от фалит на лошо управлявани компании и банки, само и само да се запази доверието и целостта на финансовата система е най-лошия ход в дългосрочен план. Бих го сравнил с гангрената - тръгва от крайника и ако не се отреже навреме - финито.

Майтапа става още по-голям поглеждайки портфолиото на част от големите играчи. Тъй като методите, които преди са вършили работа, сега не работят, "приятелчетата" от Wallstreet са се навързали, прехвърляйки топката на друг. Хедж фондове, които не знаят вече как да подходят, сляпо се доверяват на Бъфет и изкупуват акциите му. Неговата компания пък се оказа голям фен на Ябълката и наливат парите в нея. Ябълката пък като лидер се чуди какво да прави толкова пари и ги ползва за обратно изкупуване на собствените им акции. Продуктите им са страхотни, но предвид рецесията и цената им, съм силно скептичен, че ще удържат на темпото.

Положението е сходно с Енрон, с разликата, че Ябълката никога няма да фалира, а ще фалират много други заради нея. Но както казват по телевизията - Предстои да видим!
                      Last edited by Bad_Bear; 06.01.2023, 13:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        Аз почвам да бичосвам към Тесла. Шитня, обаче вече я натискат напълно изкуствено. Най-голямата шитня Eпъл е още над 100. Колкото и да са ми смешни, ако падне до 89, ще играя.

...

аз съм меца, защото според мен искат да спасят долара.
                        Стой да я свалят под 100 и ще купуваме. Още не си е оформила дъното, не бързай да скачаш.

Коментар

• Аз почвам да бичосвам към Тесла. Шитня, обаче вече я натискат напълно изкуствено. Най-голямата шитня Eпъл е още над 100. Колкото и да са ми смешни, ако падне до 89, ще играя.

...

аз съм меца, защото според мен искат да спасят долара.

Коментар

• 6000 не е само до УК а по скоро генералния сентимент е твърде мечи. Метни едно око на пут/кол рейшото - СВОЕ - с тия стойности в исторически план е подходящо за маркиране на дъно.

Малцина си дават сметка колко тегава беше 2022 откъм маркет - УС бонд ритърн беше най-лошата за последните 100 години. 60/40 генерира най-лошата възвръщаемост за последните 40 години. М2 намаля с 0.6% - първото номинално намаление от 1959г.

И както ти сам отбелязваш положението на терен на улицата хич не е розово, от социална гледна точка сме близо до точка на кипене. В подобна ситуация на мен лично ми се струва че да изпуснеш клапата и да оставиш пазарите да се сринат ще доведе до експолозия. /Не че е невъзможно разбира се/.

Както и да стискам ти палци да ти се получат нещата с УК индекса. У

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение

Що, те паднаха най-малко миналата година.
                              Индекса е предимо суровинни акции, няма толкова балони и тех.
                              Имат си собствена валута и своя суверенна банка.
                              Седем офшорни зони и ЦБ бъкана със реално злато.
                              При положение че се очкава световна рецесия няма логика суровинните индекси да растът - Най много златото да дръпне но това едва ли клати индекса

Всички много наблягате на това че на FTSE100 пазарите били извън УК и за това положението в УК не им оказва вляние но това съвсем не е така

Вероятно над 50% от акциите на FTSE100 се държат от хора в УК в това число и много дребни инвеститори които ако са притиснати икономически преди да си загубят ипотеката със сигурност ще разпродадат акциите които имат

Само по програмата ISA малки инвеститори притежават акции за над 400 милиарда - Много скоро голяма част от тях ще са принудени да продават и това ще доведе до спад в индекса и това че компаниите в индекса са в добро състояние въобще няма да има значение

Отделно Беара каза една много умна приказка от онези дни за маркет мейкърите - На тях не им трябват нови върхове (щото ще излезнат тези дето са се набили на предишните върхове) на тях им трябват сравнително високи нива на които да си продадат обемите и след това отново гмуркане

Коментар

Някакъв свръх оптимизъм настана на английската борса. Индиеца да не почна да раздава пари без да се работи?
                                Положението в УК е катастрофално и това е малко като пир по време на чума

През декември не е имало ден в който някой бранш да не стачкува. В момента цялата седмица стачкуват голяма част от транспорта и масово хората го карат хом офис.

Наемите им скачат вноските по ипотеките им скачат горивото и газта за отопление им скача

Миналата година са затворили 17 000 магазина които са уволнили 150 000 работници - Нещо не виждано от предишната криза

Политическа нестабилност - за последните 12 месеца 3-ма премиери

Сринаха се бондовете та банката се наложи да се намесва

Вдига се лихвата

И на целият този фон FTSE затваря 2022 на + спрямо края на 2021 докато на цял свят индексите се сринаха

До няколко дни ще се изтърбуши с поне няколко процента

Коментар

Working...
                                X