Първоначално изпратено от snaky
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеТук се съгласявам с Равновесов. За к'во ми е руски избушеняк като има Тотал (П/Е 7 и дивидент 6%) и Ени (над 6% дивидент)? Шел и БП също са без пари.
Една забележка: Ени са компанията с най-добро обновяване на резервите - 147%!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеШеврон се търгува на 10. За какво ми е руска на 5. Като ако руската стане на 10 шеврон ще се търгува на 20. А риска при шеврон е брутално по-нисък.
Руските компании ги следя от почти 10 години и винаги са се търгували на солиден дисконт - така че този период от 2 години много къс ми се струва за да имаш дори и минимален шанс
А ако набуташ 7 цифрена сума най-много да стане 6 цифрена или още надолу.
Една забележка: Ени са компанията с най-добро обновяване на резервите - 147%!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеЩе си говорим след 2 години койе бил прав. Аз съм съгласен са буда ощетявам много миноритар на компаноя с P/E 5 пъти по ниско отколкото на аналогична американска или британска компания. Ако имах и седмецифрени суми пак щях да ги вложа там.
Руските компании ги следя от почти 10 години и винаги са се търгували на солиден дисконт - така че този период от 2 години много къс ми се струва за да имаш дори и минимален шанс
А ако набуташ 7 цифрена сума най-много да стане 6 цифрена или още надолу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо си има причина за това. Руския пазар се търгува с ниски ПЕ та - поне на ресурсните компании от доста години. това не му пречи да продължава да се тъгува на такива. Ако вземеш обаче компании в които държавата не се меси то ПЕ та та не са никак ниски. Политическия риск в Русия е огромен, защитата на миноритарните акционери почти никаква. Путин действа като неограничаван от закони монарх. Сега с шистовия газ и единственото приемущество на Русия почва да губи почва.
Като цяло поне според мен Русия е най-неперспективния основен пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеСтрува ми се че най-разбитите пазари като руския например обръщат тренда. Това което се случи при руския пазар напоследък са нива по-ниски от времето на голямата депресия. като P/E. Сега ще го вдигнат лесно пазара с много ниски обеми. Гледам днес листнатите компании в Лондон...На всички, които са слагали стопове ще им прилошее защото няма да могат да купят обемите които са продали. Виждам от 2 до 3 пъти потенциал при много от акциите.
Като цяло поне според мен Русия е най-неперспективния основен пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениекупувай хахо купувай за 20000 съвсем скоро ще го видим
По скоро ако се вдигне още малко ще продам на 1% печалба щото имам позиция на тия нива от 2 седмици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеСтрува ми се че най-разбитите пазари като руския например обръщат тренда. Това което се случи при руския пазар напоследък са нива по-ниски от времето на голямата депресия. като P/E. Сега ще го вдигнат лесно пазара с много ниски обеми. Гледам днес листнатите компании в Лондон...На всички, които са слагали стопове ще им прилошее защото няма да могат да купят обемите които са продали. Виждам от 2 до 3 пъти потенциал при много от акциите.Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kritelin Разгледай мнениеДай пример ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеСтрува ми се че най-разбитите пазари като руския например обръщат тренда. Това което се случи при руския пазар напоследък са нива по-ниски от времето на голямата депресия. като P/E. Сега ще го вдигнат лесно пазара с много ниски обеми. Гледам днес листнатите компании в Лондон...На всички, които са слагали стопове ще им прилошее защото няма да могат да купят обемите които са продали. Виждам от 2 до 3 пъти потенциал при много от акциите.
Коментар
Коментар