IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не съветвам никой да се захваща с къси сега, до нова година и в следващата поне 1 година.
    Шанса да се набута е много по-голям от колкото да спечели.
    Тренда е нагоре и ще бъде нагоре в близките няколко години.

Особенно силно съветвам да се избягва къс DAX

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
      Не знам как ги измисли това ама гледам че късите имаха само няколко часа да реагират като закриват позиции преди отново да ги разпилеят. Щом и на рязкото вдигане на долара беше толкова вяла реакцията, пазара ти казва просто да не се занимаваш с къси докато не му дойде времето.
      Там е работата,че това време не е далече,а върха не е задължителен за хващане,много по- сладко е овреме да надушиш вонята

А какво ми казва пазара,хм,това е субективно,на тебе може да ти казва едно,на мен друго.

Аз знам,че когато цялото стадо гледа в една посока,а това тук се наблюдава повсеместно,няма един жив мечок,тогава става изненадата.
      До коледа ще има телешко на шиш.
      Last edited by hemilio; 05.11.2013, 23:30.
      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
        Циклим,горивото свършва,трябва да има корекция преди коледното рали
        Не знам как ги измисли това ама гледам че късите имаха само няколко часа да реагират като закриват позиции преди отново да ги разпилеят. Щом и на рязкото вдигане на долара беше толкова вяла реакцията, пазара ти казва просто да не се занимаваш с къси докато не му дойде времето.

Коментар

• Циклим,горивото свършва,трябва да има корекция преди коледното рали
          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
            Ти май се обиди, че не всички ти ръкопляскат , и от де го измисли този 8 годишен период, дай на кръгло 10 годишен.
            Ако не се бъркам по това време 2003 г. Фармата беше око 50 стотинки, а ТЕВА е била около 28 долара.
            Сега Фармата е 3,3 лева а ТЕВА е 37 долара.
            А за 10 години от 28 до 37 няма как да се определи другояче освен като скучно – 3 % годишна доходност + дивидента, което не значи зле, а само лишено от тръпка

ПС Ако искаш запиши си някъде да проверим на 01.11.2016 г. кой е прав и ако си ти ще пратя на посочен адрес картичка и кошница с отбрани напитки и прилежащо оборудване, а ако не си прав, както прецениш ще се представиш.
            +1
            ОК, записвам си го в едно сиво невронче ( а и тук го има черно на бяло) и ще следим периодично как вървят нещата.
            При всички случаи ще имаме повод за почерпка накрая, без значение кой спечелил кой загубил.
            Дори и да нямаме артии...щот нали се сещаш че ако ми даде едни 30-40% за няколко месеца едва ли ще ги държа всички до 01 Ноември 16

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Е то в друг ред на мисли акционерите на Софарма от над 8 години са под водата и още не са излезли на 0 - също скучно бих казал ако не беше тъжно.
              Ма тъй като гледам че се навъртат туканка фарма фенове - ако са съгласни бих се хванал на 1 здрав облог, да кажем с 3 годишен хоризонт.
              Фармата - 3.30 сега, Тева - 37 $
              Таргет 80% - т.е. Фарма 5.94лв Тева - 66.6$
              Съгласни ?

ПС Не е да сте без шанс все пак..имате си трибестан, де Импето казва че дигал самолета
              Ти май се обиди, че не всички ти ръкопляскат , и от де го измисли този 8 годишен период, дай на кръгло 10 годишен.
              Ако не се бъркам по това време 2003 г. Фармата беше око 50 стотинки, а ТЕВА е била около 28 долара.
              Сега Фармата е 3,3 лева а ТЕВА е 37 долара.
              А за 10 години от 28 до 37 няма как да се определи другояче освен като скучно – 3 % годишна доходност + дивидента, което не значи зле, а само лишено от тръпка

ПС Ако искаш запиши си някъде да проверим на 01.11.2016 г. кой е прав и ако си ти ще пратя на посочен адрес картичка и кошница с отбрани напитки и прилежащо оборудване, а ако не си прав, както прецениш ще се представиш.

Коментар

Е то в друг ред на мисли акционерите на Софарма от над 8 години са под водата и още не са излезли на 0 - също скучно бих казал ако не беше тъжно.
                Ма тъй като гледам че се навъртат туканка фарма фенове - ако са съгласни бих се хванал на 1 здрав облог, да кажем с 3 годишен хоризонт.
                Съгласни ?

ПС Не е да сте без шанс все пак..имате си трибестан, де Импето казва че дигал самолета
                не бих се хванал на бас ама почти сигурно ще загубиш. Печалбата на Тева тепърва ще пада така че не виждам защо да и расте цената. Това че прави генерични лекарства няма да запълни голямата дупка от оригиналното и лекарство. А ново оригинално лекарство с голям потенциал на хоризонта и няма и няма да има следващите три години - просто отнема повече време. В същото време дори и преди да му падне патента ще започне да губи продажби защото на пазара излиза ново лекарства за МС, което е по-добро от това на Тева.

Коментар

За мен TEVA е доста скучна компания, както и си му е ред, предвид бизнес нишата им.
                  От 2 години акционерите им нямат повод за особена радост, но все пак вероятно ще си мине върха след време.
                  В този ред на мисли, бих вкарал в Софарма.
                  Съгласни ?

Коментар

За мен TEVA е доста скучна компания, както и си му е ред, предвид бизнес нишата им.
                    От 2 години акционерите им нямат повод за особена радост, но все пак вероятно ще си мине върха след време.
                    Проди - добре дошъл!
                    Лиспваше ни!

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                      софарма или teva, кое е по-добро в момента

Коментар

Старомоден съм бат Гойко, само акции.
                        Другите бъзикни не ме интересуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                          Pipbel, с какво тъгуваш акции или CFD?
                          Старомоден съм бат Гойко, само акции.
                          Другите бъзикни не ме интересуват.

Коментар

• И аз съм я гледал Тева за влизане, но не обичам да се движа срещу пазара. Не мисля че е скъпа на тези нива, но определено не е и чак толкова евтина, като махнеш тази част от печалбата, която е под заплаха и спрямо останалата печалба коефициентите вече не са толкова различни от останалите фармацефтични компании. Напълно е възможно да се направят добри пари от нея, защото пазара на генерични лекарства расте и ще продължава да расте, а те са в тройката в света по производство. Но за сериозна печалба най-вероятно ще отнеме известно време до като се промени сентимента към нея.

Коментар

• Pipbel, с какво тъгуваш акции или CFD?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                Ето Пиб - послушай човек, който чете и е много по-в час от мен!
                                Той и от мене определено е по в час и винаги си му следя мненията.
                                От друга страна предния път когато послушах някого на ябълка 415$ и сгреших.
                                Те така - инвестирането Тони си е занимание самотно, може да филтрираш много мнения и четива, ама парите и поемането на отговорност/решения са си твои.

А и не е аз да не съм чел
                                Представил е едната част на монетата само и то схематично.
                                Патента не е свършил съвсем, а изтича 2015.
                                Наистина тоя илач им носи 1/3 (някои казват дори 40%) от печалбите сега. Не е малко. В Тева са си съставили екшън план за да си запазят печалбата с орязването на 5К работни места (напоследък доста други компании са погълнали и те кат чича ти) и оптимизация на разходите. Неслучайно и Сити наскоро ги ъпгрейднаха заради този план.
                                А и над 160 техни лекарства генерици в момента са пред одобрение от ФДА.
                                Явно разногласия в борда по въпроса за преструрирането доведоха до вчерашното напускане на СЕО, което потопи акцията.
                                Но вярвам че евреите ще се справят и ще излезе компанията по силна от ситуацията до година -2.
                                Щом е до злато, илачи и тем подобни - те са намбър 1.
                                Та така - дълъг тук с хоризонт поне 2.5-3 години. Таргет - минимум 80% профит за това време.

Коментар

Working...
                                X