If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Биотехниките са на мода и има защо - правят яко кинти и спекулират с най-ценното за човека.... Това не значи, че не може да се образува балон. Обзема ме съмнение, когато видя графика като ски шанца и раздаваща дивидент над 5%. Дано се нагушите преди да отиде на 40. Всичко е до време - особено, когато става въпрос до мода.
Аз все още залагам на major correction 20-30% и те тогава няма оцеляване, каквото и да е на мода ... тек след това ше гледам модата ..
Браво на доктора. Много добре го е написал. Явно е и добър инвеститор.
Аз пак добавих преди малко и вече ми е акция номер 1.
Чакам си трипъла на 200$
Биотехниките са на мода и има защо - правят яко кинти и спекулират с най-ценното за човека.... Това не значи, че не може да се образува балон. Обзема ме съмнение, когато видя графика като ски шанца и раздаваща дивидент над 5%. Дано се нагушите преди да отиде на 40. Всичко е до време - особено, когато става въпрос до мода.
Малко английски хумор - извън темата, но за модата :
Един английски джентълмен цяла вечер се чудил откъде се чуват тайнствените стъпки в пустия му замък. Докато не отворил гардероба и не открил, че .... модата си отива...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
има ли дълги прасета тия беемвета адски мощни нищо не ги събаря
джанъм не го шорти още, мани го не виаш ли че не е свършило движението, остай го да се измори и тек му скочи тогава на кратуната ... къде края на май там или юни .. де да ги знам то ш се чуе и види
Както каза равния при всички положения дори и това "скъпо" хапче спестява на държавата десетки повече пари от загубен БВП и други неефективни терапии.
Колко е цената на човешкия живот според тебе ?
Монополиста ако бъде ощетен в случая ще бъде много лош сугнал за развитието на целия сектор и медицинската наука като цяло.
А и какъв е проблем за държава де печата като ненормална $ ?
Само за 3 месеца повече печатане със сегашното темпо и са се разплатили на 100% за всички 3.2млн хамериканци с хепатит С. Елементарно Уотсън..
Дори и пазарите ще са доволни от леко забавяне на тейпъринга, уин-уин
Реално всеки патент във фармация е до време - 20 години. Т.е. всяко лекарство измислено някога в един момент ще стане достатъчно евтино. Така фармацефтичните компании се налага да си върнат инвестицията и да направят печалба от разработването на всяко лекарство в рамките на тези 20 години. Винаги стои и въпроса с конкуренцията, реално ако една компания е измислила дадено лекарство, то и друга ще успее рано или късно - въпроса е кое лекарство ще е по ефективно. Ето при хепатит С и в момента го лекуват с други лекарства, до две три тримесечия ще излезе още едно лекарство, до една година още две. И реално разпределянето на пазарен дял ще е според ефективност/цена/странични ефекти.
Имам чувство, че говориш за тухли четворки и колко дупки имат ....
Проблема е в алчността на монополиста - комбиниран в случая с тази на инвеститорите. Що се отнася до лекарства трябва да има регулации и морал. С две думи - да намерят формула за да им заплатят разходите по разработката и да им дадат безсрочен патент с продажба на производствена цена х 2 или х3 или х5 ..... И Нобелова награда по медицина.
В противен случай следващия откривател на уникално лекарство (напр. универсално за лечение на рак) може да поиска цена от 1 млн. на хапче и пак ще има пазар.
Както каза равния при всички положения дори и това "скъпо" хапче спестява на държавата десетки повече пари от загубен БВП и други неефективни терапии.
Колко е цената на човешкия живот според тебе ?
Монополиста ако бъде ощетен в случая ще бъде много лош сугнал за развитието на целия сектор и медицинската наука като цяло.
А и какъв е проблем за държава де печата като ненормална $ ?
Само за 3 месеца повече печатане със сегашното темпо и са се разплатили на 100% за всички 3.2млн хамериканци с хепатит С. Елементарно Уотсън..
Дори и пазарите ще са доволни от леко забавяне на тейпъринга, уин-уин
Коментар