If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какво се случва с GILD ... някакви новини ? Или просто води хорото ....
Нищо особено...беше попрегряла малко напоследък и малко разтоварване на рси-то си беше задължително за да се зареди ядрено гориво за следващия таргет от 130$ за коледа. До другото лято сме на 150, а другата коледа - 200.
Използвах дипа да сложа преди малко още 5% на 102$
Вчера едно интервю на президента им де споменава че и те били изненадани от силните продажби първите месеци, и очакванията им са че тази есен предстоят още по трепач такива след като бъде одобрена оралната комбинация SOF/LED. И че наи вероятно целия развиващ се свят ще получи на 1кило $ целия курс лечение.
Въпреки че е 50-60 пъти по малко отколкото от уса и европа става дума дори и при тези цени за 120-130 милиарда само от неразвитите....смятай с какъв кеш ще разполагат за покупки на други перспективни биотехи при 86% профит маржин и 56% РОЕ. Предполагам ще го направят още преди совалди продажбите да стигнат пика и платото си след около 2-3 години...ще имат бол парасъ да си купят много друг растеж
наско си забрави обем на дъното на минетка така че скоро ново дъно . бият стопове на мераклии като мен . аве на кой ши биити стоповете бе мошациииииииииии
нема нема NFP е по важно от Украйна са погледни ги кви са бастуни и колко са предвидими щом преди тая новина слизат и после хоп заря ... фашагите ше ги почакам да стигнат другия таргет са на 735 кат нещат на 80 би требало да щат и една опциика по баданарката на SPX , че нещо много ше нададе нос сега ....
машала майкъле пак си ги цепнал тия фашаги но според мен утре ще е хубавото трепане . виждаш всичко е на оптимизъм мах идва светлото бъдеще тъкмо си е за къси . малко остана до 1255 зло . еврейчето с полски произход цецо василев и той така обещаваше светлото бъдеще . сигурен съм че тука 100% от бичаците са имали парички в катебето
Архи вън от кораба днеска има NFP глупости и кат го гледам се е запътило към 9870 кво да го прайм на горе с него на 870 рикошет и тва е
ама на 9735 се огъва там ше изчакаме до следобяда да видим кво става ако се задържи над 735 с него на горе ако е под бой по тиквата ....
A дали този дискаунт ( нещо ме съмнява че е толкова, ма да кажем че си прав) на европа спрямо уса не е заслужен ?
Според мен напълно.
Аз лично предпочитам да си слагам парите в такива дето са с 200-300% дискаунт.
Ма ти пък тях ги шортиш...
ПС Зеления цар въпреки заклинанията на мишката продължава да кърти мивки
Строши зъбите на 1.30 на еврото и е тръгнал на 1.29 да пробва.
Тайминга му надминава очакванията ми, мислех до края на годината ще превземе 1.30, а другата 1.25. Ако продължава с това темпо току виж сме видели паритет за другата коледа
Няма лошо, идеално е за тези дето са с кешовица/приходи в зеленко...
Циклично ПЕ около 20 в САЩ, срещу същото такова към 16 в европа. Дивидентна доходност около 2% средно в САЩ срещу над 3% в Европа. А Европейските компании в индекси са международни компании. Не е като да зависят само от състоянието на Европа. Също както и голяма част от американските компании са международни със значителни приходи и от Европа. Ако сравняваш очакваните растежи - да вземем например GE очакван дългосрочен ръст 7,16, ПЕ 17,76
Взимаме му европейския аналог Сименс дългосрочен ръст 12.79 ПЕ 17,10. JPM дългосрочен ръст 4.5% ПЕ 15,4 аналог от тази страна на атлантика HSBC дългосрочен ръст 13.55 ПЕ 13,5. Мога да продължавам до безкрай. Навсякъде почти европейските аналози са между 20 и 40% по евтини.
А еврото е нормално да пада когато се цели повишаване на инфлацията. Но виж че Абеномикса срина йената с 25% отново при цел на инфлация от 2%, а еврото към момента е обезценено спрямо долара под 5%, народа гледа аналогичната ситуация с Япония и продава евро - и съвсем нормално прави, като не знае какво да прави. А не знае какво прави защото валутните курсове сами по себе си са непредсказуеми. Сега може да пада след 6 месеца може да расте.
Аз в момента не бих шортил европейски индекси по никаква причина. Те могат да дръпнат 20-30 че 40% за следващите 6 месеца. Може и да не дръпнат, но вероятността си остава. Също както стана в Япония. Шортенето на Европа е работа за камикдзета. Който иска да си брои там вълни и да вярва във вселенската хармония, ама тези вълни ако му казват да шорти по добре да гледа вдигането на океана на хоризонта, защото това което идва е цунами и малките вълнички по плажа нямат значение.
машала майкъле пак си ги цепнал тия фашаги но според мен утре ще е хубавото трепане . виждаш всичко е на оптимизъм мах идва светлото бъдеще тъкмо си е за къси . малко остана до 1255 зло . еврейчето с полски произход цецо василев и той така обещаваше светлото бъдеще . сигурен съм че тука 100% от бичаците са имали парички в катебето
Коментар