IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• санкции пък ръстем егати мошетата как го правят как се жаскат . споко долу си забравихте обема ново дъно мошаци

хинтересно че нещо като чутура се оформя за надолу

Коментар

• Ко става сега еврейската комисия ще заседава за санкциите.пак ще има борба за едни 10 евро.късу да не се отпускате.оп свинете европейската комисия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
        аз не съм специалист,
        но вероятно ще трябва да я делиснат от LSE и компанията
        няма да е публична - няма да може да търгуваш лесно с акциите,
        докато я лиснат на шанхайската
        или да се мине през dual listing и след това едната компания да я делиснат

Мерси. Това и питах. Лек ден и успехи.

Коментар

• При подобен олигопол - какъвто има при желязната руда има само една правилна стратегия за големите. Те си държат пазарния дял пропорционален на спадащото търсене, и НЕ ВОДЯТ ценова конкуренция. Така цената ще пада само под влияние на спадащото търсене, но не и поради ценова война. Ценовата война би убила печалбите и на трите производители, а в момента все пак имат шанс да останат над 0 макар и с намалели печалби.

Коментар

• Аз мисля да купувам производители на суровини чак при следващата мащабна криза. Според мен това ще е след десетина години. Долу горе тогава ще започне индустриализацията на Африка и ще имаме отново мащабни инфраструктурни проекти, които да стимулират търсенето на метали в това число и желязо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Напротив, Вале и другите 2 големи при желязото нарочно му натискат цената за да избият дребната конкуренция.
              Вале са с най ниската себестойност от всички, направиха и огромна шипинг компания за целта.
              Мисля че близо до 12$ е добро ниво за откриване на позиция..а ако спечели баба ви Дилма току виж паднали и до 10$ както Браса...е там вече ще се налапам като прасе
              Три производителя владеят 66% от пазара. Реално конкуренцията е между тях самите, а не между тях и малките. Всичките малки заедно имат по-малко производство от Vale. Цената пада защото голямото сторителство в Китай е към своя край.

Коментар

• Някаква идея за собственик на АЕЦ, който няма други активи? Добър вариант са и уранови мини. Понеже след десет години никъде няма да има АЕЦ ми се струва добра идея да шортя тези бизнеси. Би се допълнило доста добре към портфейла ми. Въпроса е да помисля за правилният тайминг. С въглищата и ТЕЦ ще се случи същото.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                  При Vale e същия проблем, въпреки че добиват една от най-качествените железни руди в света, това че цената на желязната руда постоянно пада прави доста трудно компанията да расте и доста вероятно печалбите и да падат.
                  Напротив, Вале и другите 2 големи при желязото нарочно му натискат цената за да избият дребната конкуренция.
                  Вале са с най ниската себестойност от всички, направиха и огромна шипинг компания за целта.
                  Мисля че близо до 12$ е добро ниво за откриване на позиция..а ако спечели баба ви Дилма току виж паднали и до 10$ както Браса...е там вече ще се налапам като прасе

Коментар

Компании работещи в индустрии с много дълъг цикъл са едни от най-трудни за оценка, защото предполага първо прогнозиране на цикъла - което е почти невъзможно около точките на обръщане на цикъла и след това прогнозиране на техните резултати спрямо цикъла, което при положение че индустрията е около инфлексна точка всякакви прогнози ще са меко казано гледане в тавана.

И е хубаво човек да има едно много голямо на ум когато вкарва пари в циклична компания с ниски коефициенти - това означава, че най-вероятно вече е минат върха - след като пазара вече очевидно оценява забавяне.
                    Мисля че дедо Айкън добре си е направил сметката като влизаше в RIG на около 45$ мисля беше.
                    Средната ми е 12 % по ниска от неговата, а между другото RIG сега когато не му тежи вече Макондо се търгува 4-5% по ниско отколкото след инцидента.
                    Енско и сидрил са на същото дередже, при все че имат най новите флотове.
                    Абе сега и другата година си е времето на бай ( га има кръв !) и при всеки по силен период на сел. После ще е късно...
                    Смарт мъни купуват СЕГА.

Я аз да засладя с още малко захар, на 43.6 ми излязла засадата, усреднил съм вече удвоената си позиция на 45$. Ке папаме медец и тук по насетне
                    http://finviz.com/quote.ashx?t=SGG&ty=c&ta=0&p=m

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Това го разбрах, обикновено говориш прекалено сложно
                      По сходен начин размишлявах, когато се отказах да си купя VALE ....
                      При Vale e същия проблем, въпреки че добиват една от най-качествените железни руди в света, това че цената на желязната руда постоянно пада прави доста трудно компанията да расте и доста вероятно печалбите и да падат.

Коментар

Компании работещи в индустрии с много дълъг цикъл са едни от най-трудни за оценка, защото предполага първо прогнозиране на цикъла - което е почти невъзможно около точките на обръщане на цикъла и след това прогнозиране на техните резултати спрямо цикъла, което при положение че индустрията е около инфлексна точка всякакви прогнози ще са меко казано гледане в тавана.

И е хубаво човек да има едно много голямо на ум когато вкарва пари в циклична компания с ниски коефициенти - това означава, че най-вероятно вече е минат върха - след като пазара вече очевидно оценява забавяне.
                        Това го разбрах, обикновено говориш прекалено сложно
                        По сходен начин размишлявах, когато се отказах да си купя VALE ....
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Компании работещи в индустрии с много дълъг цикъл са едни от най-трудни за оценка, защото предполага първо прогнозиране на цикъла - което е почти невъзможно около точките на обръщане на цикъла и след това прогнозиране на техните резултати спрямо цикъла, което при положение че индустрията е около инфлексна точка всякакви прогнози ще са меко казано гледане в тавана.

Коментар

Между другото са на върха на цикъла, а не на дъното. Силно цикличните компании се търгуват с ниски коефициенти на върха и с високи на дъното. Но не защото им скачат цените, а защото им падат печалбите.
                            Мен би ме притеснило повече това :

OSLO, Sept 10 (Reuters) - Charter rates for ultra-deepwater drilling rigs are now around $375,000-$500,000 per day, depending on specification, Transocean said in a presentation to a conference in Oslo on Wednesday.

The firm added that rates for deepwater rigs are seen around $300,000-$400,000 per day in the near-term.

Ultra-deepwater charter rates peaked around $650,000 per day last year.
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Между другото са на върха на цикъла, а не на дъното. Силно цикличните компании се търгуват с ниски коефициенти на върха и с високи на дъното. Но не защото им скачат цените, а защото им падат печалбите.

Коментар

• only one long-term deepwater booking since August 2013, and with ample supply, few bookings and new operators (eg. Shelf) slowing retirement of old rigs, we believe the bad times are likely to last at least through 2015 and most likely beyond.

това беше важното, а не библейските аналогии.

Коментар

Working...
                                X