За хрониката - VNTR на 7,5 / 2025 г. (хубава купчинка стана); голи акции в EC, EGY, RIG, COM и PDBC
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Съмнява ме. Нямам идея какво ще се случи, но долара прави серия от 12 седмици на покачване. Цели, 12 седмици. И ако връзката петрол-долар е още жива, това значи, че имаме крещящ недостиг на петрол/долари... Япония, за да крепи йената, разпродава всякакви ДЦК, злато и каквото има въобще. Няма как да имаме спад до 2% на US10Y при положение, че Япония и Китай разпродават. Саудитите и те се канят. Отделно Щатите правят 1.5 трн. долара дефицит. Ще ми е интерестно, кой ще го изкупи този дълг, че да падне до 2%? Кой въобще има толкова пари, че да изкупи толкова облигации?
П.С Връзката долар-петрол като че ли вече не е валидна понеже Щатите са нетен износител
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеhttps://tvc-invdn-com.investing.com/...1acf76e4f8.png
Нещата изглеждат, като че ли покачването на лихвите по Американските облигации навлиза в последна фаза на цикъла започнал 2020.
Би трявало пикът да е този месец или ноември.
Разбира се в новите високи стойности на лихвите се отразяват на почити навсякъде, най вече при златото. Като очакването е Фед отново да продължи акресивната политика.
Вероятно след този максимум по лихвите тренда на лихвите ще обърне за по дългосрочно с посока на долу . Което би успокоило пазарите и би дало шанс за един последен бул рън преди истиското обръщане.
Коментар
-
https://tvc-invdn-com.investing.com/...1acf76e4f8.png
Нещата изглеждат, като че ли покачването на лихвите по Американските облигации навлиза в последна фаза на цикъла започнал 2020.
Би трявало пикът да е този месец или ноември.
Разбира се в новите високи стойности на лихвите се отразяват на почити навсякъде, най вече при златото. Като очакването е Фед отново да продължи агресивната политика.
Вероятно след този максимум по лихвите, тренда на лихвите ще обърне за по дългосрочно с посока на долу . Което би успокоило пазарите и би дало шанс за един последен бул рън 2024 , преди истиското обръщане.Last edited by Майстора233; 04.10.2023, 22:12.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Сега отворих Диалози на Платон и гледам YTD S&P 12%, a USD:JPY 14%
Чоплих малко нафта пак. leaps-ове за Vertex, че риск/печалба за януари 2025 / 7,50 по 0,80 цента ми изглежда безумно изгоден.
Коментар
-
Тва е за рибите с демо акаунти,за които движенията били малки.Не малки,напротив,това са брутални движения.Доходността по 10y само за две седмици е +0.70% Защо мислят,че падат борсите тея глупаци,не е ясно
US Treasury Yields...
-3-Month: 5.62% (highest since Jan '01)
-1-Year: 5.49% (highest since Dec '00)
-2-Year: 5.15% (highest since Jul '06)
-5-Year: 4.80% (highest since Jul '07)
-10-Year: 4.81% (highest since Aug '07)
-30-Year: 4.95% (highest since Sep '07)
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеКазвам ти, че еврото умре, лека му пръст.
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение"голямото слизане".....така,е,ако не търгуваш реално,а само на думи.
Като цяло ,ватника изобщо няма идея къде се намира пазара,нито къде отива,нищо ! Както и никои в тази тема между другото.Затова и казвам,че е затваряне
Dow Jones записа най-големия си спад от март насамLast edited by petrg5s; 04.10.2023, 06:46.
Коментар
-
Все отбор юнаци с къса паметКачвам на брояча да си гледат "уменията" с времето,че фърчат в небесата и страдат от остра делюзия,че нещо разбират и им завиждали на мижавите печалби,ако изобщо и тях ги има
https://invst.ly/11lt9a
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТая черна завист ще те побърка. Като гледам обаче, явно съм закъснял с предупреждението.За кое? В тема тема всички да се съберете,пак не може да ми съберете печалбите
А ти си очевидно изнервен от движенито което за пореден път проспа.Голямо средно срочно- движение ,рибо.А ти спиш.И печелиш на демотоLast edited by petrg5s; 04.10.2023, 06:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнениеАми викаш, във тоя прекупен американски пазар, все още има диаманчета ....
Нафтата може да качи до 99, газта и тя да дръпне още, но бързо рецесията ще ги повлече надолу.
Аз ти казвам, че по време на война няма как да нямаш инфлация. Няма как да имаш морета от нафта и планини от железо. Казвам ти, че еврото умре, лека му пръст. Щях да кажа и за златарите, ама вече и аз почвам леко да се разколебавам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Сега отворих Диалози на Платон и гледам YTD S&P 12%, a USD:JPY 14%
Чоплих малко нафта пак. leaps-ове за Vertex, че риск/печалба за януари 2025 / 7,50 по 0,80 цента ми изглежда безумно изгоден.
Ами викаш, във тоя прекупен американски пазар, все още има диаманчета ....
Нафтата може да качи до 99, газта и тя да дръпне още, но бързо рецесията ще ги повлече надолу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
Да, на Никей (YTD 29%), още и сега половината компании са със средно P/B 0.90 (цена на компанията/чист капитал), във САЩ средно е 3.9
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеИнтересно кое може да бъде safe heaven. Някакви акции?
Понякога е добре да се следват знаещите, ако човек е объркан.
В смисъл, препрочиташ Аристотел или Су Дзъ.
Ясно, че това е висока топка, съвременния необразован играч няма време, въпреки че го губи за глупости.
Или, правиш крачка-две назад, да се опиташ да видиш голямата картина по-добре.
Какво направи чичето, когато обра каймака, след върха от Ковидните наливания на пари ?
Ами, пусна си дългата ръка към Япония, макар че изглеждаше смешно и тъпо.
Той си е старовременнен - не обича НАСДАК, хеле пък и прекупен СИП.
Не ми се рови, но той май влезна във Япония есента на 2022г там, тогава беше още по-евтино.
Да, на Никей (YTD 29%), още и сега половината компании са със средно P/B 0.90 (цена на компанията/чист капитал), във САЩ средно е 3.9
Целта на поста ми е, няма safe, нито haven, но при японците има по-малък риск.
Косвен довод е че тия там хептен са изплискали водата, освен, че дългът им е над 230%,
ами и ЕТФ-а на ЯЦБ е изкупила половината Никей, пламеннен съпорт, виждаш ли.Last edited by Бедният брoкер; 03.10.2023, 23:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеКак е? Правим ли милиарди от малкото спадче,мини корекция ?
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар