Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДнес ИББ пада с 4,5% ГИЛД не достига и до процент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБе хабер си им нямам от сектора и джаджите им, ама с форъърд ре по голямо от трейлинга на гилда - не мерси.
То по тая логила гилда де обявиха 15% от флоута обратно още преди 3 месеца вече отдавна трябваше да изстреля акцията - да , ама не
А за ГИЛД. Ами не сккача ама гледай колко е стабилна последните месеци. Волатилността и направо се стопи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнението не е толкова за освобождаването на акции. Просто компанията струва в момента 26 милиарда. 3 милиарда обратно изкупуване означава че бизнеса разпределен върху акциите след обратното ще струва 11% отгоре. Което е повече от днешния спад. Т.е. дори и днешния спад да е оправдан - което ми се струва доста невероятно - все пак предполага на око сметнато 20% премия за бизнеса на японците - но дори и да е оправдан новото обратно реално го нулира и дори изкарва отгоре - като цена на акция.
То по тая логика гилда де обявиха 15% от флоута обратно още преди 3 месеца вече отдавна трябваше да изстреля акцията - да , ама не
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеСъгласен съм със сметките ти, но оставам пас.
Не виждам катализатор за растеж.20 ми се струва силна подкрепа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнението не е толкова за освобождаването на акции. Просто компанията струва в момента 26 милиарда. 3 милиарда обратно изкупуване означава че бизнеса разпределен върху акциите след обратното ще струва 11% отгоре. Което е повече от днешния спад. Т.е. дори и днешния спад да е оправдан - което ми се струва доста невероятно - все пак предполага на око сметнато 20% премия за бизнеса на японците - но дори и да е оправдан новото обратно реално го нулира и дори изкарва отгоре - като цена на акция.
Не виждам катализатор за растеж.
Коментар
-
то не е толкова за освобождаването на акции. Просто компанията струва в момента 26 милиарда. 3 милиарда обратно изкупуване означава че бизнеса разпределен върху акциите след обратното ще струва 11% отгоре. Което е повече от днешния спад. Т.е. дори и днешния спад да е оправдан - което ми се струва доста невероятно - все пак предполага на око сметнато 20% премия за бизнеса на японците - но дори и да е оправдан новото обратно реално го нулира и дори изкарва отгоре - като цена на акция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз тук ако влиза ще е за кратко. Няколко месеца максимум. Просто ми се струва че пазара прекали с реакцията си. Като ги гледам съвсем спокойно може да струва 25-30 долара. А надолу потенциала е ограничен - тъй като всъщност не е скъпа. Да кажем може да падне до 18-17 но ме съмнява, освен ако и пазара не се срине. 3 долара надолу и 10 нагоре ми се струва добро съотношение за спекула. Пък и обявиха 3 милиарда обратно изкупуване.
Давай да видим при какви цени на акцията мениджмънта им ще си получи безплатните акции. Ако трбва и заем ще вземат ама ще ги добутат до там
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеВ този бранш пазарната сила е важна. Само помисли кои са им клиенти? Интел, Самсунг и т.н. Даже грос маржин от 40% ми се струва, че им е подарък
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсе пак ми се струва тъпо от разваляне на сделка за 10 милиарда компанията да пада с 2 милиарда. Ще видя кога ще се успокои спада и тогава ще преценя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеПада съвсем заслужено, след като се разсъхна дългоочаквано сливане с Токио Електрон. Сега не само умират надеждите за консолидация в сектора, ами АМАТ остава в позицията на доларов конкурент срещу японския си конкурент и срещу европейската АСМЛ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеAMAT прави яко движение надолу днес. Някой следи ли я тази компания защото нещо ме изкушава, пък си нямам идея как стои в отрасъла си.
Коментар
Коментар