IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всички сме така

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Аз имам два портфейла. Всъщност са повече но да кажем че портфейлите ми най-обще са разделени на два. Единия който е към 80% са си теми които държа дългосрочно - може в отделна тема да сменям от време на време компаниите, да им променям дяловете или така нататък, но в общия случай темата си я играя. Двете ми основни теми са европейкси банки и биотехнологии. И на последък европейските автомобилни компаниивлязоха в този дългосрочен портфейл. При него не се опитвам да разбирам на къде ще върви пазара, ама изобщо не ме интересува какво ще тсава с лихви, михви, фед и така нататък простотии. Интересува ме само до колко причините заради която съм избрал тези теми са още в действие. А те са и не са се променяли последните 5 години. Не спекулирам с тази част, не правя маркет тайминг, не правя всъщност почти нищо.

И имам едни 20% -30% за чиста спекула. Това което казвам в този форум са предимно от тези 20% - това ми е за тръпка и да изкарам някой екстра процент. Правя го на ливъридж, краткосрочно, спекулативно, правя огромен оборот, понякога много пъти в рамките на един и същи ден. Мога да си сменям мнението три пъти в рамките на 20 минути. От тази част правя и доста сериозни загуби, но за момента печалбите са повече. А тъй като не вкарвам кеш за това, това съотношение ми изнася. Тази ми стратегия има една единствена цел - правене на кеш. Пробвам различни тактически неща с нея, различни стратегия, да видя кои работят, кои не работят, с кои се чувствам добре и кои ме напрягат. Още не съм намерил начина да я управлявам оптимално за мен самия. Но пък ми подържа интереса към пазара и ми е интересно.

Така че като съм казал тук, че смятам че пазара ще расте ако изрично не съм посочил дълъг период съм имал предвид следващите няколко минути, до ден два. Като съм казал че ще пада същото.
    Всички сме така, с по няколко портфейла.

И всички сме пак така...дългосрочен и спекулативен.

Единственната разлика че аз отдавна нямам дългосрочен и всичко съм продал.

И съветвах всички да направят същото.

Коментар

• Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
      тука забравяш швейцарците , които минаха на отрицателни лихви.
      като станат отрицателни можете да ги давате на мен. Промоция: Обещавам да връщам по 99 лева на 100. Подписвам пред нотариус. всичко точно
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Мисля че средата на миналата година осъзнах че бай анд холд стратегията фундаментално е приключила и от този момент на там ( малко препди спитрането на QE ) започнах да търгувам по корено различен начин. До момента съм прав...
        Сега търговиятра е внимателна и спекулативна и в никакъв случай дългосрочна и фундаментална.
        Ако ме познаваше преди 2-3 години щях да ти говоря друго зашото обстоятелствата бяха други.
        Учдвам се на хора които отказват да осъзнаят новите реалностти.

Аз чакам момнет с всичко в кеш от 3-4 месеца в който пазара ще ми даде възможност да бъда много дългосрочен и следващите години след този момент това което ще говоря ще бъде коренно различно. Мога да чакам и година....мога и две. Което не пречи ако пазара даде възможности и аз успея да ги видя да ги използвам в каквато и да е посока.

Пак ще направя сравнение с покера....за да печелиш трябва да игареш различно...в различни ситуации. Ако играеш само хубави карти все някога ще дойде момент в който ще те оберат с 2 и 3 ка от различни бои.
        Казваш че не ти се пише, защото никой не ти оборвал менията.
        Е аз как да ги оборвам като съм точно на твоят акъл. наблюдавам си разни компании и ги чакам на сгодни нива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Чета мненията ви, гледам отчети и все едно и също си мисля. Че много бързо се забрави предната криза и причините които доведоха до нея. Ив е прав за лихвите, но мен не ме притеснява толкова дали ще ги качат, колкото това че няма накъде да ги свалят повече ако им се наложи. Дано не се окажа лош пророк.
          тука забравяш швейцарците , които минаха на отрицателни лихви.
          Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Чета мненията ви, гледам отчети и все едно и също си мисля. Че много бързо се забрави предната криза и причините които доведоха до нея. Ив е прав за лихвите, но мен не ме притеснява толкова дали ще ги качат, колкото това че няма накъде да ги свалят повече ако им се наложи. Дано не се окажа лош пророк.

Коментар

• Ми сигурно му е писнало да се занимава с нас. Някои се и заяждат с него безпричинно. Ама то в български форум нормално - вместо да се дискутира по темата, половината мнения са заяждане. Аз го уважавам niki5 че си пуска трейдовете (и повечето са му успешни).

Коментар

• каде е ники5?
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                  С тоя манталитет трудно ша са опраим,ама кво да праиш!!!Ще разчитаме на фактора Време!!!25-6 минаха,ако изтраем още толкова, може да видим и по-добри неща!!!
                  Реално манталитета почна да се променя от преди 3-4 години. С масовото използване на социалните мрежи. Това просто уби медиината пропаганда, която преди това създаваше лъжлив консенсус около реално неприемливи положения. Та фейсбук е дал нещо и на България Достъпните смарфони пък съвсем убиха жълтата преса. И в момента е реално почти невъзможно да се разчита на стабилно обществено мнение. Реално всеки получава новини или от приятелите си в социални мрежи или от неща, които е харесал във фейсбук. Аз поне не се сещам от кога не съм влизал в български новинарски сайт без натам да ме е привлякла новина която някой разпространява във фейсбук. Това вдига качеството и на медиите - поне ако се издържаха на пазарен принцип.

И ето че едно елементарно решение на някакъв смотан американски студент решил да прави компютърна мрежа че да следи готини колежки почва да променя политическата система и манталитет в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Хората си изкарват хляба По долен и неприятен начин, ама нали казват че няма срамна работа
                    С тоя манталитет трудно ша са опраим,ама кво да праиш!!!Ще разчитаме на фактора Време!!!25-6 минаха,ако изтраем още толкова, може да видим и по-добри неща!!!

Коментар

Вечните каишковци с каишите!!!Богдан Велински!!!
                      Хората си изкарват хляба По долен и неприятен начин, ама нали казват че няма срамна работа

Коментар

Боли ме фара Те нямат смелост билет за лотария да си купят без да се посъветват я с врачка, я с хороскопа в блитц Човек който не може да схване че единствения начин да се правят печалби е като се рискуват загуби ще е вечно губещ.
                        Вечните каишковци с каишите!!!Богдан Велински!!!

Коментар

Внимавай с ония ,че само те дебнат!!!Тъпунгерите!!!Знаеш ги!!!
                          Боли ме фара Те нямат смелост билет за лотария да си купят без да се посъветват я с врачка, я с хороскопа в блитц Човек който не може да схване че единствения начин да се правят печалби е като се рискуват загуби ще е вечно губещ.

Коментар

На мен ми идва дюшеш. Тази година направих някой глупости, или по-скоро пробвах няколко различни сттратегии, които се оказаха доста лоши като идеи, бях понатрупал прилични загуби. сега за една седмица ги избих половината.
                            Внимавай с ония ,че само те дебнат!!!Тъпунгерите!!!Знаеш ги!!!

Коментар

Напълно съм съгласен!!!Такава висока волатилност не се случва често!!!Но тя е много опасна за по-неопитните!!А и през другото време си има достатъчна!!!Така е направена играта!!!
                              На мен ми идва дюшеш. Тази година направих някой глупости, или по-скоро пробвах няколко различни сттратегии, които се оказаха доста лоши като идеи, бях понатрупал прилични загуби. сега за една седмица ги избих половината.

Коментар

Тази седмица е добра седмица. Такава волатилност я стане веднъж в годината, я не, ако я изпусне човек и през останалато време му остава само да си чеше топките
                                Напълно съм съгласен!!!Такава висока волатилност не се случва често!!!Но тя е много опасна за по-неопитните!!А и през другото време си има достатъчна!!!Така е направена играта!!!

Коментар

Working...
                                X