Първоначално изпратено от ПИЧ
Разгледай мнение
Нямам абонамент за котировки в реално време защото задавам само лимитирани поръчки, които следя в рамките на деня. Защото всеки ден има различен "пазарен дух" .
Например PBR го следя откакто направи двойно дъно около 5, но изчаквах някоя лоша новина да го натисне допълнително. Това беше свалянето на рейтинга на Бразилия от S&P .
Тогава бях заредил поръчки доста ниско понеже очаквах двуцифрен спад (12-16%). След като не го видях реших да чакам дали някой ще разпродава на следващия ден. Повечето фондове имат строги правила по отношение на junk пазарите. Това, което успях да прочета е , че последните месеци те са ги чистили в очакване на този момент.
На следващия ден взеха, че самите акции ги направиха junk, което отново натисна цената. На пръв поглед много логично, но от друга страна беше нарисувано още предния ден - щом свалят рейтинга на Бразилия задължително щяха да свалят и този на PBR. Според мен тия последните 6% спад бяха бонус страх. С две думи - видях двойно дъно и двоен страйк и влязох.
Никой не знае докъде ще ги докарат, но съм решил да ги държа по-дълго .
Сега ще си седна на ръцете и ще чакам ФЕД да вдигне лихвите, китайците да пробият нивото от 3000 или златото да падне под 1000$ , щото съм си харесал HSBC, ITUB и NEM

Коментар