Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеАмериканския на 18.12
Брента на 16.12За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе: просто на пазарите често доминират пълни простаци.
Нали - доколкото зная - спекулката често се върти повече или по-малко - от ботове... да не мислиш, че те са учили финанси?
Ама нали се сещаш - когато заради евтиният керосинец авиолиниите отчетат скок на печалбата - разпродавалите преди това ще си скубят козината от тимбериците?
за световните пазари, да видим дали това ще предизвика ръст в понеделник:
http://www.wsj.com/articles/china-in...ber-1449909192
навсякъде чета прогнози за черен понеделник, това е добър знак
както преди срещата на ецб всички бяха оптимисти и акциите се сринаха, да видим дали сега като всички са песимисти, ще има мощен ръстdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПросто не виждаш всичко - сриването на облигациите с нисък рейтинг - който създава сериозни опасения и за качеството на кредитния портфейл на банките. Изтичането на хеджовете на производителите на шистов петрол - които ги държаха над водата след като се бяха хеджирали при високи цени на петрола. Срутващата се ликвидност при корпоративния дълг - един фонд даже спря обратнит - едно напомняне за кризата от 2008, опасенията че ниската ликвидност ще доведе до срутване на всичко - това което говорих преди няколко дена тук.
Аз не се очудвам че пазара пада - учудвам се че не се сриваМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеаз виждам пълна и неадекватна паника от началото на декември
фед вдига лихвите, но финансовите компании, които биха спечелили най-много, също се сриват
петролът пада като скала, но фирмите, които биха намазали от това - авиолинии, транспортни фирми, някои производители на ел енергия - всички също се сриват
излиза, че всичко, което съм учил по финанси, е пълна простотия
Нали - доколкото зная - спекулката често се върти повече или по-малко - от ботове... да не мислиш, че те са учили финанси?
Ама нали се сещаш - когато заради евтиният керосинец авиолиниите отчетат скок на печалбата - разпродавалите преди това ще си скубят козината от тимбериците?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеаз виждам пълна и неадекватна паника от началото на декември
За волатилността с благи думи Равния по добре ще ти обясни....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеОт гледната точка на дребни инвеститори трудно можем да видим пълната картина,явно положението като цяло е много злеdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
фед вдига лихвите, но финансовите компании, които биха спечелили най-много, също се сриват
петролът пада като скала, но фирмите, които биха намазали от това - авиолинии, транспортни фирми, някои производители не ел енергия - всички също се сриват
излиза, че всичко, което съм учил по финанси е пълна простотия
Аз не се очудвам че пазара пада - учудвам се че не се срива
Коментар
-
петролът пада като скала, но фирмите, които биха намазали от това - авиолинии, транспортни фирми, някои производители не ел енергия - всички също се сриват
излиза, че всичко, което съм учил по финанси е пълна простотия
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПръво - и аз очаквам ЛЕК спад... но наистина лек. Защото:
С колко ще повишат ЕВЕНТУАЛНО лихвата онова глуповато бабе и кликата и? - 0.2% напримерно?
С колко ще се повишат лихвите по облизвациите? Дали ще има облизвации с доходност като на Жабешките - ама такива лотове, дето да не ти трябват 25 КБ само за да влезеш? - Не мисля, а и ти не го мислиш.
Колко ще поскъпва зеленото? Паритетът с еврото го чакаме от началото на годината... нещо не става.
- Да - част от инвестициите ще се прехвърлят към Азия и Европа... да - ама аз съм диверсифициран навред... и не ного дреме ми, че едни мои инвестиции ще слязат малко надолу, щом други отидат нагоре.
Въобще - нито от депозити, нито от стискане на зелено, нито от облизвации можеш да докараш доходност като от акциите, които са и по-ликвидни - дребен инвеститор не може да си позволи да инвестира в облизвации и ДЦК, дето се търгуват на лотове от по 10 000.
петролът пада като скала, но фирмите, които биха намазали от това - авиолинии, транспортни фирми, някои производители на ел енергия - всички също се сриват
излиза, че всичко, което съм учил по финанси, е пълна простотияLast edited by Black and white cat-foot; 12.12.2015, 13:45.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПръво - и аз очаквам ЛЕК спад... но наистина лек. Защото:
С колко ще повишат ЕВЕНТУАЛНО лихвата онова глуповато бабе и кликата и? - 0.2% напримерно?
С колко ще се повишат лихвите по облизвациите? Дали ще има облизвации с доходност като на Жабешките - ама такива лотове, дето да не ти трябват 25 КБ само за да влезеш? - Не мисля, а и ти не го мислиш.
Колко ще поскъпва зеленото? Паритетът с еврото го чакаме от началото на годината... нещо не става.
- Да - част от инвестициите ще се прехвърлят към Азия и Европа... да - ама аз съм диверсифициран навред... и не ного дреме ми, че едни мои инвестиции ще слязат малко надолу, щом други отидат нагоре.
Въобще - нито от депозити, нито от стискане на зелено, нито от облизвации можеш да докараш доходност като от акциите, които са и по-ликвидни - дребен инвеститор не може да си позволи да инвестира в облизвации и ДЦК, дето се търгуват на лотове от по 10 000.
Коментар
-
Пръво - и аз очаквам ЛЕК спад... но наистина лек. Защото:
Въобще - нито от депозити, нито от стискане на зелено, нито от облизвации можеш да докараш доходност като от акциите, които са и по-ликвидни - дребен инвеститор не може да си позволи да инвестира в облизвации и ДЦК, дето се търгуват на лотове от по 10 000.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА за вдигането на лихвите пазарът подготвен е.
Не говорим за психологическа нагласа, а за чисто рационални и технически перспективи!
Ако вдигнат лихвите, ще трябва да се повиши и доходността по облигациите!
Ако се повиши доходността по облигациите, всеки нормално би се запитал:
Добре сега, защо да стоя на фондовия пазар, при положение, че перспективите за растеж не са ясни, а повишението на лихвите за първи път от 10 години, навярно крие рискове! Защо да не прехвърля средствата си към облигационния пазар и да спечеля от повишението на доходността там, защо да не държа долар, който ще поскъпва, или защо да не прехвърля доларовите си позиции на фондовия в Азия, или Европа, където ще пазарувам по-ниско и при положителни за мен валутни разлики?
Повишат ли лихвите, шанса за спадове първите две седмици за мен са поне 75%!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеGOR мина 30.
Солидна добавка на дабъл късо злато направих.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар