Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеА, недей така. знаеш ли колко хонг конкгци съм шортнал? А на всичкото отгоре - суапът е положителен при дълги USD/HKD.това няма да стане. Става за събиране на суап - но това са дребни стинки защото паричния съвет на хонг конг следва американските лихви.
1997 когато се пробваха да им сринат пега бая спекуланти яко изгоряха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ момента може би атакуват пега на хонг конгския долар. Днес се търгуваше в горната граница на допостимото отклонение. Нещо което не се е случвало отдавна.
Доста тъпа стратегия бих казал. В китай хората шортещи пазара имат навика да изчезват безследно. За да помагат на властитеПък то Хонг Конг си е част от Китай.
Ама Пи Джей беше прав като каза, че всъщност Хонконг трябваше да продаде Великобритания на Китай.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЩото отчетът им е като стара булка да си сложи нови гащи.Ти кое ще гледаш?
Да - за девалвацията на мангизите с Косматият - може би си прав, макар Корея и Хонконг не мисля да са смъртоносно обвързани с Китай.
Просто Хонконг падна твърде ного на петгодишна база, а корейският пазар е изначално хахав... не че е фатално паднал, просто е хахав.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ момента може би атакуват пега на хонг конгския долар. Днес се търгуваше в горната граница на допостимото отклонение. Нещо което не се е случвало отдавна.
Доста тъпа стратегия бих казал. В китай хората шортещи пазара имат навика да изчезват безследно. За да помагат на властитеПък то Хонг Конг си е част от Китай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКитай се държи повече от добре последните десетина дни. По-интересно е защо мишкуненето се пренесе към Хонконг... аре Япония по има потенциал за падане.
Кореецът вече се отказвам да го разбирам, там сякаш търгуват само циклофреници, като гледам графиките.), Хонг Конг, Сингапур и други по-малки бивши тигри.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКитай се държи повече от добре последните десетина дни. По-интересно е защо мишкуненето се пренесе към Хонконг... аре Япония по има потенциал за падане.
Кореецът вече се отказвам да го разбирам, там сякаш търгуват само циклофреници, като гледам графиките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗащо любимият на нозина туканка Нетфликс така се струполяса: нали уж - добър отчет?Ти кое ще гледаш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАааа, бъркаш!Днес бях - положителен, негативен, положителен и сега съм неутрален. Чакам Китай. Чакам и Григор Димитров къде 4-5 сутринта, затова и Китай ще "намаже" от моето внимание.
П.П. И как така, ако си негативен - никога не печелиш?! Нали си чувал за късите позиции?
Кореецът вече се отказвам да го разбирам, там сякаш търгуват само циклофреници, като гледам графиките.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАааа, бъркаш!Днес бях - положителен, негативен, положителен и сега съм неутрален. Чакам Китай. Чакам и Григор Димитров къде 4-5 сутринта, затова и Китай ще "намаже" от моето внимание.
П.П. И как така, ако си негативен - никога не печелиш?! Нали си чувал за късите позиции?
Аз съм си играл да изследвам разни стратегии на хедж фондове с къс профил - ами и те не са изцяло къси. Масово са дълги на СП 500 и замеат някакъв процент къси позиции на отделни компании - доста много компании така че да могат да направят диверсифициран портфейл. И дори и те не се справят кой знае колко блестящо. но предполагам че имат достатъчно клиенти които искат актив некорелиран с пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМерси! Може и да го използвам. Но аз изобщо не смятам, че мога да предвидя движението на пазара краткосрочно. Не знам дали няма да ми донесе повече стрес ако го играя този шортМен в момента когато нещо почне да ме притеснява и просто го махам. Ако се притесня за пазара влизам. Този етф го използвам когато пазара не върви както трябва но няма потвърден спад. Вкарам едни 10%, ако спада почне да се случва още едни 10% от активите. И като вземе да се изчерпва просто го намалявам по същата схема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа си прекалено негативен е също толкова лошо като да си прекалено оптимистичен всъщност дори по-лошо защото никога не печелиш но често губишДнес бях - положителен, негативен, положителен и сега съм неутрален. Чакам Китай. Чакам и Григор Димитров къде 4-5 сутринта, затова и Китай ще "намаже" от моето внимание.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКъсите са ти с отрицателна бета. Реално ти намаляват риска на портфейла. Ак оне ти се заема къса с пълен потенциал ето това е доста добро за частично хеджиране при кофти пазар.
https://www.google.com/finance?q=NYS...JIiKsgGD3q_wAQ
Широк индекс няма ливъридж. но е хубаво човек като влиза да си налага предварително таргет при какво ниво на СП 500 ще излезе ако пазара тръгне нагоре или надолу. Не е за дългосрочно държане, но определено намалява стреса когато пазара не върви нагоре
Едни 20 до 40% макс. Влиза човек като се пречупи тренд нагоре и излиза като се пречупи тренд надолу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТова е пожелателно мислене....
Няма как една банка да отпише нещо, преди кредитополучателят да е фалирал. Т.е. тези дни имаме едни отчети на едни банки, които към днешна дата отчитат, че всички кредити са им събираеми. За себе си банките са прави към днешна дата, нали?
А и честно казано - в 99% от случаите, първо разбираме за несъбираеми кредити от медиите, а не от самите банки.
А и трябва да се гледа постоянно Китай. Не само нефта.
Да си прекалено негативен е също толкова лошо като да си прекалено оптимистичен всъщност дори по-лошо защото никога не печелиш но често губиш
Коментар
Коментар