Първоначално изпратено от Misho ILIEV
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеА загубата от 100 милиарда на ЕйАйДжи беше малко измислена. Mark-to-market определяне на цената на активите, които тогава се бяха сринали. После пък се възстановиха и май се оказа, че по много малко от CDS-те трябваше да се плаща и че "кредитното събитие" не се беше случило...
А федералното правителство дето спаси ЕйАйДжи с пари на данъкоплатеца направи 22 милиарда печалба от спасяването.
Загубите си бяха истински, макар и на хартия. Но така е и с печалбите в повечето случай. Проблемът беше, че тези загуби плашеха останалите и, както предполагат поведенческите финанси, в един момент се превръщат в самосбъдващо се пророчество, защото всички се панират и...
Точно поради тази причина през месец март 2009-та FASB промени един много важен счетоводен стандарт (FAS-157), касаещ mark-to-market, като в общи линии остави компаниите да оценяват активите си както им отърва.
(не)Случайно това действие (по-скоро очакванията за него) съвпадна с дъното на пазара през 2009-та.
След това просто оставяш пазара да свърши останалото, като междувременно го залееш с трилиони евтини долари. Даже малко печалба направи правителството, но така остана повече за тези, които им плащат хонорари за лекции и разни кампании за сенатори, конгресмени, президенти....
Коментар
-
тези 7 000 000 000 маймуни на таз планета искат да карат мержани да живеят на широко да се пръскат със скъпи миризми да имат новия хай фон и самсунг в китай дори имаше статия 4е си продават бъбрека за новия хай фон за каква криза се говори? криза за това 4е като сондата продуп4и дъното и дойде такнера да пълни цистерните се пълнят не за 100 ами за 34$ и бензина е по достъпен за мишките и по евтина суровина за компаниите потребяващи го...арабите както виждате не ги бърка дали ще продават за 100 50 или 30$ петрола явно така се са наяли 4е имат пове4е долари от колко фед за цялата си история е напе4аталВся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеИли милиардите ще се изпарятВся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнениеех да имам милиарди кешовица и да си напазарувам сега в паниката после на мишките ше им пращам карти4ки от яхтите ми и замъците ми с целувки с 4ервило от любовниците ми хахахах да ги е яд
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеА от деривати колко? И колко трилиона са в номинална стойност или това не го пише щото е " извънбалансово"? И колко капитал трябва да сложиш от другата страна? Не знам дали си спомняш как преди не много години ЕйАйДжи отчете една скромна загуба от 100 млрд. ?
А федералното правителство дето спаси ЕйАйДжи с пари на данъкоплатеца направи 22 милиарда печалба от спасяването.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПотърси инфо преди колко време ЦРУ прогнозира уверено, че Русия ще се разпадне на четири части... ама нещо Путин им обърка плановете.
Гросов - изродът "забравя", че 17-а година най-вероятно санкциите вече няма да ги има. Обонго се връща на дървото още края на тази година, а най-вероятният нов президент - Доналдът - постави като свой основен външнополитически приоритет оправянето на отношенията с Русия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеА от деривати колко? И колко трилиона са в номинална стойност или това не го пише щото е " извънбалансово"? И колко капитал трябва да сложиш от другата страна? Не знам дали си спомняш как преди не много години ЕйАйДжи отчете една скромна загуба от 100 млрд. ?
Глобално пазарът на деривати е над 500 трилиона долара notional value. Звучи страшно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПотърси инфо преди колко време ЦРУ прогнозира уверено, че Русия ще се разпадне на четири части... ама нещо Путин им обърка плановете.
Гросов - изродът "забравя", че 17-а година най-вероятно санкциите вече няма да ги има. Обонго се връща на дървото още края на тази година, а най-вероятният нов президент - Доналдът - постави като свой основен външнополитически приоритет оправянето на отношенията с Русия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПоредният добър анализ от Сорос. Не случайно е направил с годините толкова пари на пазарите. С нетърпение чакам някой ден да успееш да напишеш нещо, което би се доближило да дълбочината на неговата мисъл.
Лека и доходна импе.
Гросов - изродът "забравя", че 17-а година най-вероятно санкциите вече няма да ги има. Обонго се връща на дървото още края на тази година, а най-вероятният нов президент - Доналдът - постави като свой основен външнополитически приоритет оправянето на отношенията с Русия.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеЗа САЩ нищо не казва или не му се казва...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПоредният добър анализ от Сорос. Не случайно е направил с годините толкова пари на пазарите. С нетърпение чакам някой ден да успееш да напишеш нещо, което би се доближило да дълбочината на неговата мисъл.
Лека и доходна импе.
Ето четиво за Императора.
http://www.nybooks.com/articles/2010/08/19/crisis-euro/
По принцип Сорос е прав за риска от разпад и на ЕС и на Русия. Което не означава, че това задължително ще се случи. Повечето такива продвиждания са по-скоро предупреждение към политиците да се вземат в ръце.
Коментар
Коментар