IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    И така става а може и например ресторант или увеселителен център или иновативно производство, Винаги има какво. Дори в смачканият в момента строителен сектор бачкат на 50%. Аз обаче нямах предвид реален бизнес или нещо конкретно. Просто споделям бакалски сметки. току що сметнах че за да постигна тригодишен резултат при 50% профит са ми необходими над 25 години при 5%. Кое е по-добре? За 25 години да намеря 3 сравнително нискорискови врътки през 50% или 25 години да стоя в някаква могъща компания за 5% дивидент? Това е въпроса. Кое е по-нискорисково и кое е по-лесно? Всяка година има стотици акции които правят стотици проценти изменение. Мисълта ми беше, че според мен е по-изгодно да се търсят такива движения вместо стабилност и могъщество. Просто забелязвам че почти никой от този форум не търси големи движения. Това разбира се си е мое мнение. Никой не е длъжен да ми обръща внимание. Просто споделям мислите си
    търсиш си примерно движение с 50% нагоре със 100 хилки и си патрон
    намираш си движението и се нахендряш с 50 % надолу и пак си патрон.
    колко трябва да драпаш да си върнеш хилките.ти поне смяташ бързо
    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Примерно отваряш дюнер сега и в следващите 10 г. отваряш още 58 дюнера...
      И така става а може и например ресторант или увеселителен център или иновативно производство, Винаги има какво. Дори в смачканият в момента строителен сектор бачкат на 50%. Аз обаче нямах предвид реален бизнес или нещо конкретно. Просто споделям бакалски сметки. току що сметнах че за да постигна тригодишен резултат при 50% профит са ми необходими над 25 години при 5%. Кое е по-добре? За 25 години да намеря 3 сравнително нискорискови врътки през 50% или 25 години да стоя в някаква могъща компания за 5% дивидент? Това е въпроса. Кое е по-нискорисково и кое е по-лесно? Всяка година има стотици акции които правят стотици проценти изменение. Мисълта ми беше, че според мен е по-изгодно да се търсят такива движения вместо стабилност и могъщество. Просто забелязвам че почти никой от този форум не търси големи движения. Това разбира се си е мое мнение. Никой не е длъжен да ми обръща внимание. Просто споделям мислите си
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Ако сте на държавна хранилка не 50 ами 150% ще правите дори и при огромен капитал . Както се казва зависи в КОЙ бизнес си

Коментар

50% възвръщаемост в предприемачеството е възможна, особено ако говорим еднократно за една година или за няколко години. После става все по-трудно да се поддържа такъв ръст. На капиталовите пазари е научна фантастика да го правиш за периодите, които обсъждахме, т.е. 10-15-20 години. Ако беше възможно до сега все някой от милионите играчи да са го направили. А никой не е успял.
          Ако базата от която се тръгва е ниска може за десетина години процентите да са хиляди,даже десетки хиляди с натрупване,говоря за предприемачество в БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнение
            Възможно е ако управляваш дюнерджийница.За голям капитал си почти невъзможно!
            Примерно отваряш дюнер сега и в следващите 10 г. отваряш още 58 дюнера...
            Last edited by Misho ILIEV; 16.03.2016, 00:47.

Коментар

• Short CMG 488.08

Short CMG 488.08

Коментар

• Short MNK 58.97

Short MNK 58.97

Извън сесията

Изглежда точно като VRX

Коментар

50% възвръщаемост в предприемачеството е възможна, .
                  Възможно е ако управляваш дюнерджийница.За голям капитал си почти невъзможно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Това не знам дали е вярно. Почти съм сигурен че не е вярно защото аз които познавам няма повече от 10% фалирали. Ама добре да предположим че е вярно. Аз никога не бих се изразил така. Щях да кажа че 10% са успели и щях да гледам да съм от тях.
                    Някой си макдоналдс навремето продавал сандвичи и докъде стигнал. Някакви си хора забъркали някаква си напитка кока кола и те взели че успели и т.н Ако човек не вярва няма как да рискува а ако не рискува няма как да спечели. Сега разбирам за какво пишеше Ив че вярата е всичко. Тази вяра е може би най-важното условие за успех. Ето ти не вярваш че има 50% доходност. Ами всички тези забогатели от нулата? Аз познавам доста такива хора. Как са я постигнали тази доходност?
                    50% възвръщаемост в предприемачеството е възможна, особено ако говорим еднократно за една година или за няколко години. После става все по-трудно да се поддържа такъв ръст. На капиталовите пазари е научна фантастика да го правиш за периодите, които обсъждахме, т.е. 10-15-20 години. Ако беше възможно до сега все някой от милионите играчи да са го направили. А никой не е успял.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      33К + днес....
                      Аферим
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
                        ей тези от инвестора кога най-накрая ще си сверят часовника та времето на заглавната страница да отговаря и на самата тема като я отвориш....дано да е тази година
                        Едва ли ще стане. Отказах се отдавна да се надявам.

Коментар

33К + днес....
                          Пак много сте лалали, нямах време, после ще ви чета.
                          Аз си накъсах гащите от търговия днес, сигурно 1/3 превъртях.
                          От кога чакам такъв ден за арбитражи, много такива станаха.
                          Останах само с 13 позиции, 1/2 кеш, най печеливш от всички е HQH.
                          Макар да паднах за деня над % повече от спайчо - доволен.

Коментар

• ей тези от инвестора кога най-накрая ще си сверят часовника та времето на заглавната страница да отговаря и на самата тема като я отвориш....дано да е тази година
                            "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• АКо е само това...

Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                              That is the reason i not respect you
                              Ако е само това...да се променя ли?

Коментар

33К + днес....
                                That is the reason i not respect you

Коментар

Working...
                                X