Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеисторически погледнато или трябва да падне s&p или изведнъж печалбите на компаниите да скочат защото при p/e от почти 26 се сещам 2008 г как и на бфб всичко с по-малко от 30 беше подценено
http://www.multpl.com/shiller-pe/
Коментар
-
Black and white cat-foot, според мен Шилер има съществен недостатък. По време на структурни промени в икономиката показателя кара нещата да изглеждат по-надценени отколкото реално са. До колкото си спомням вземаше средните стойности на печалбите през последните десет години и текущата цена. Нека приемем, че се появяват нови компании в нови отрасли с голям растеж. Примерно фейсбук, гугъл, амазон ... какви резултати имаха преди пет години. В общи линии никакви. По време на бичи пазар в цената са включени очакванията за близкото бъдеще. Така погледнато системно растяща компания изглежда по тази схема свръх надценена дори и да се търгува около справедливи стойности. Същевременно поради промяна на индекса са отпаднали компании, които са имали в миналото огромни печалби, но са се оказали от времето на старият бизнес цикъл. Примерно някоя суровинна компания е имала огромни печалби преди 7-8 години, но сега точно е отпаднала от индекса. Та мисълта ми е, че този показател също има дефекти и трябва да се внимава когато се ползва. Според мен е неподходящ в условия на бързи технологични и циклични промени в икономиката. Вземам го за сведения и го добавям към другите неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНалагане на мнение е, когато настояваш всички да се съгласят, че пазарът ще се срине.
http://www.multpl.com/shiller-pe/destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНики добре каза грешката ми е че си налагам мнението всеки е сам за себе си
Коментар
-
Ники правилно каза
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеВ кой момент шорта ще започне да те притеснява? Отдавна шортиш и все добавяш. Не може да не си мислил по въпроса. Не е заяждане. Любопитно ми е какво мислиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение10:9:8 да кажем. И повече отколкото Кувейт, Нигерия или Венецуела.
5M барела на ден. Двойно по-малко от СА и Раша. Това 2015. Доколкото виждам тази година даже са намалели. 5% процента от световното производство. Сравнявай ги с която страна искаш, с 5% не можеш да диктуваш цените, да не говорим за сваляне на цените чрез субсидиране на шистаците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеАко под "малко по-малко" имаш предвид двойно по-малко съм съгласен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеПроизвеждат малко по-малко от СА или Русия
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеУвеличх значително шорта
Както и съм дълъг на Викс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеУвеличх значително шорта
Както и съм дълъг на Викс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеШистаците са незначителна част от пазара и не влияят особено на цената на петрола.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеп.п. ако искаха да преебат северноазиатските диваци нямаше ли да е по-лесно просто да субсидират шистаците да помпат всичко което могат да извадят, вместо да ги оставят да се нагаждат на пазара?
Коментар
-
Вестагер
Vestager says Italy must prove risk to stability if it wants a bank bailout
14 Jul 16 | 14:04 GMT
EU antitrust chief Margrethe Vestager has cast doubt on Italy’s plan to bail out banks without imposing losses on investors. Speaking to reporters in Brussels today, Vestager said the EU could approve an injection of cash only if the country’s government demonstrates that troubled lenders pose a real risk to financial stability.
Read more »
Коментар
Коментар