IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    А иначе не мога да си обясня покупки на краткосрочни колове. При мен такива покупки са само дългосрочни по силно спекулативни позиции. Иначе си следвам класическата схема - краткосрочни продажби на пут, съчетано с получаване на лихва върху кеша, докато не вляза в позиция, след което плучавам доход от дивдент+ продажба на кол в случай, че имам къде да вкарам кеша, ако бъдат упражнени коловете. Така реално доходността се вдига в пъти...
    Разбрах аз също взимам колове поне за година , относно ПУТ опции още не съм взимал малко сложни ми се виждат ако нямам цялата сума или брой акции

Коментар

• А иначе не мога да си обясня покупки на краткосрочни колове. При мен такива покупки са само дългосрочни по силно спекулативни позиции. Иначе си следвам класическата схема - краткосрочни продажби на пут, съчетано с получаване на лихва върху кеша, докато не вляза в позиция, след което плучавам доход от дивдент+ продажба на кол в случай, че имам къде да вкарам кеша, ако бъдат упражнени коловете. Така реално доходността се вдига в пъти...
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Понеже винаги купувам от Ask лимитирана поръчка,но онзи ден явно по погрешка съм взел от Bid съответно Calls опцията ми е изписа със минус и дадената бройка и при падаща цена аз бях на + .
        Мислех само че при Puts опция ще съм на + при падаща цена !
        Нормално е да ти пада кол опцията, ако пада цената на акцията. Например си си харесал някаква акция хикс, чиято цена в момента е 100$ и поради някаква твоя причина искаш да си запазиш правото да си я купиш пак на 100$, след един месец, за което плащаш да кажем 4$. Колкото повече пада цената, толкова по-безсмислена става опцията, защото, ако хипотетично цената е паднала до 95, едва ли ще искаш да си упражняваш опцията и да купуваш на 100

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          Bid / Ask = купува / продава

Т.е. най-добрите офертни цени към даден момент. Разликата/spread при опциите е голяма, защото ликвидността е мижава. Дори за големите имена.

Във всеки един момент можеш да купиш на ask, но може да не е никак изгодно. Колегата по-долу ти рече - никакви пазарни поръчки.
          Понеже винаги купувам от Ask лимитирана поръчка,но онзи ден явно по погрешка съм взел от Bid съответно Calls опцията ми е изписа със минус и дадената бройка и при падаща цена аз бях на + .
          Мислех само че при Puts опция ще съм на + при падаща цена !

Коментар

• Bid / Ask = купува / продава

Т.е. най-добрите офертни цени към даден момент. Разликата/spread при опциите е голяма, защото ликвидността е мижава. Дори за големите имена.

Във всеки един момент можеш да купиш на ask, но може да не е никак изгодно. Колегата по-долу ти рече - никакви пазарни поръчки.

Коментар

Почти двойна, така че слагай лимитирани в зависмост до колко държиш да купиш/продадеш съответната опция.
              Имах предвид разликата да купя 4 Calls от Бид и Аск?
              В кой случай се купува Calls от Бид и съответно кога от.Ask .
              Благодаря предварително..

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                Имам едно питане относно опциите каква е разликата да се купува от bid и ask при Calls and Puts опции?
                Благодаря предварително
                Почти двойна, така че слагай лимитирани в зависмост до колко държиш да купиш/продадеш съответната опция.

Коментар

• Имам едно питане относно опциите каква е разликата да се купува от bid и ask при Calls and Puts опции?
                  Благодаря предварително

Коментар

• ЗАЩО НЕ ИСКАХТЕ ДА ПАДНЕТЕ ОНЗИ ДЕН ОТ СВЕЩЕНОТО И БОМБАТА МИ , НЕ ЗНАМ

НО СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕМ

Коментар

• ЕТО СВЕЩИЧКАТА НА ЛУЦИФЕР ОПРАВИ НЕЩАТА

40 И ИГРАТА МИ ДНЕС НА ДАУН ЖОНС БЕШЕ СТРАХОТНА

Коментар

• ВРЕМЕ Е ЗА ЦЪРКВА.

ДА ЗАПАЛИМ ЕДНА СВЕЩ ЗА ЧЕТИРСЕТО НА ДАУН ЖОНС И БОГ ДА ГО ПРОСТИ
                        Last edited by the architect; 16.05.2024, 20:32.

Коментар

Не знам дали отчиташ че гранд сити имат почти два милиарда кеш, който по принцип аз приспадам от общият дълг. Така или иначе около 7 си беше подарък компанията. Сега бих намалил дори позицията, в случай че намеря нещо в което да прехвърля инвестиции. Проблема е, че продадох доста неща /MPW,ZIM,WJG,NMM/, а не намирам подходяща компания в която да инвестирам освободения кеш.Оказа се че имам колове на 10.5, които ще упражня в петък и съм продал и путове за 7000 акции на 10.8, които най-вероятно ще изтекат и ако цената не падне до там за да вляза в позиция смятам да не пипам повече тази компания. Ясно е, че ще видим поне 20, но не е ясно колко време ще мине до тогава....
                          Аз влязох на 7.60 и не мисля да продавам (дори при вчерашното и днешното покачване). Когато възстановят дивидента очаквам да е околко 10% и смятам да се възползвам от него поне за няколко години. Наскоро четох за Gecina но там не се очакват големи движения и е малко пенсионерска акция (доста фондове са инвестирали там) обаче не са спирали дивидента за разлика от GYC и Vonovia което говори много добре за тях. Освен това намаляват и дълговете. Виж ги ако имаш желание и се вписва в твоя профил на инвестиране.

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение

И аз бях направил горе-долу същата сметка и стигнах до извода, че GYC са много по-добре от Vonovia. Освен това има още няколко неща:
                            1.Има регулация за вдигането на наемите в Германия т.е. не може цялата инфлация от 2022 да се прехвърли като увеличение на наемите. Трябва да се разхвърли на няколко години -> приходите от наеми и на двете дружества ще се вдигнат през следващите години, обаче на GYC повече защото в UK няма такива регулации.
                            2. NAV на GYC е много рязко по-надолу от борсовата цена дружеството.
                            3. Дивидентите на GYC са много по-сигурни. Aroundtown ще иска да си монетаризира вложенията тук и ще изтегля печалби. Vonovia ще раздават когато искат.

Отчена на GYC излезе днес:
                            Strong liquidity position with €1.3 billion of cash and liquid assets as of March 2024, reflecting 29% of total debt and covering debt maturities until the end of 2026.
                            EPRA NTA amounted to €4.1 billion or €23.5 per share as of March 2024.
                            Не знам дали отчиташ че гранд сити имат почти два милиарда кеш, който по принцип аз приспадам от общият дълг. Така или иначе около 7 си беше подарък компанията. Сега бих намалил дори позицията, в случай че намеря нещо в което да прехвърля инвестиции. Проблема е, че продадох доста неща /MPW,ZIM,WJG,NMM/, а не намирам подходяща компания в която да инвестирам освободения кеш.Оказа се че имам колове на 10.5, които ще упражня в петък и съм продал и путове за 7000 акции на 10.8, които най-вероятно ще изтекат и ако цената не падне до там за да вляза в позиция смятам да не пипам повече тази компания. Ясно е, че ще видим поне 20, но не е ясно колко време ще мине до тогава....А Иначе Терзиев, твърди, че качеството на имотите на Воновия компенсира по-високата цена, но трябва да отделя време да разгледам портфолиото им за да мога да преценя за себе си. За жалост няма достатъчно анализатори, както е при американските подобни компании. Там много точно смятат цена на единица, съчетана с локации и т.н. Просто американските ми идват прекалено скъпи в момента с цена около 200 000 на единица, но пък и то като се замисля, разликата с Воновия не е голяма....
                            Last edited by Alonso; 16.05.2024, 11:01.

Коментар

Нямам наблюдения върху качеството на жилищата на Воновия, но грубата сметка е, че като портфолио Воновия е 8 пъти по-голяма от GYC, докато капитализацията и е 12 пъти по-голяма, при 20 пъти по-гоям дълг за Воновия. Ако го смятам на апартамент при GYC един апартамент излиза около 90 000 евро, докато при Воновия е 160 000, като само дълга е над 100 000. освен това при GYC се чуваствам по-спокоен, заради имотите в Лондон, които лесно могат да шитнат и да си покрият почти целият дълг.
                              И аз бях направил горе-долу същата сметка и стигнах до извода, че GYC са много по-добре от Vonovia. Освен това има още няколко неща:
                              1.Има регулация за вдигането на наемите в Германия т.е. не може цялата инфлация от 2022 да се прехвърли като увеличение на наемите. Трябва да се разхвърли на няколко години -> приходите от наеми и на двете дружества ще се вдигнат през следващите години, обаче на GYC повече защото в UK няма такива регулации.
                              2. NAV на GYC е много рязко по-надолу от борсовата цена дружеството.
                              3. Дивидентите на GYC са много по-сигурни. Aroundtown ще иска да си монетаризира вложенията тук и ще изтегля печалби. Vonovia ще раздават когато искат.

Отчена на GYC излезе днес:
                              Strong liquidity position with €1.3 billion of cash and liquid assets as of March 2024, reflecting 29% of total debt and covering debt maturities until the end of 2026.
                              EPRA NTA amounted to €4.1 billion or €23.5 per share as of March 2024.
                              Last edited by MarkoVanBasten; 16.05.2024, 10:44.

Коментар

Нямам наблюдения върху качеството на жилищата на Воновия, но грубата сметка е, че като портфолио Воновия е 8 пъти по-голяма от GYC, докато капитализацията и е 12 пъти по-голяма, при 20 пъти по-гоям дълг за Воновия. Ако го смятам на апартамент при GYC един апартамент излиза около 90 000 евро, докато при Воновия е 160 000, като само дълга е над 100 000. освен това при GYC се чуваствам по-спокоен, заради имотите в Лондон, които лесно могат да шитнат и да си покрият почти целият дълг.
                                Има регулация за вдигането на наемите в Германия т.е. не може цялата инфлация от 2022 да се прехвърли като увеличение на наемите. Трябва да се разхвърли на няколко години -> приходите от наеми и на двете дружества ще се вдигнат през следващите години, обаче на GYC повече защото в UK няма такива регулации.

Коментар

Working...
                                X