Първоначално изпратено от snaky
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеMelt up going on....
Коментар
-
Намираме се във фаза... secular stability.
Ето какво пише Оливие Бланшард.
https://piie.com/blogs/realtime-econ...ed-us-recovery
Коментар
-
Пип, за мене разумното обяснение на ралито е, че ръстът за догодина, който цитираш е вече в цената.
А лихвите по 10г. ДЦК могат лесно да скочат на 3%, тъй като идва края на КУ в глобален мащаб.
Което не изключва още ръст, но според мене ще е по-разумно СИП малко да се поспре.
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЧе 10-11% на сипчо много ли са на фона на тези очаквания. Дори и експанзия на мултипълите няма да има...
Но за ЕМ съм още по оптимистично настроен.
Предчувствам как миналогодишния ми флагман edc ще подмине 200 като малка гара...
Дано има някое по сносно дипче това тримесечие та да добави човек тук таме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЩе правим ли “залагания” за СиП за 31 декември 2018?
Казвам 2875. Мисля, че всичко над ще бъде извращение.
Коментар
-
Предпазливостта ми в последните две години се отрази на доходността (заедно с някои грешни избора и валутни флуктуации). За миналата година съм постигнал 5%. Въпреки това, фактът че много от качествените компании се търгуват на нереални високи цени ме оставя настрани от по-агресивна игра. Кешът в момента е към 40% при мен. Дали сме постигнали най-накрая формула за постоянна и сигурна доходност от финансовите пазари, времето ще покаже. Ако се погледнат статистики, които са вършели работа в последните 60 години, нищо хубаво не го чака редовия инвеститор. Очакваната доходност от S&P500 за следващите 12 години е отрицателна.
Тъй като таймингът почти винаги ми изневерява, не ми се пробва да познавам дали/кога ситуацията ще се нормализира. Вероятно и заради това в момента средната цена/печалба на акциите ми е 12,6.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеХубав ръст чакаш при СиП хубави цифри ...Но трябва да имаш и backup вариант ..
Още малко и темата ще заприлича по оптимизъм на тази за койните ...
Няма лошо - язди коня и скачай преди да рухне ...CY 2018 Earnings Growth: 11.8% As of today, the estimated earnings growth rate for the S&P 500 for CY 2018 is 11.8%. If 11.8% is the final growth rate for the year, it will mark the highest annual earnings growth since 2011 (12.7%). It will also mark the first time index has reported double-digit earnings growth since 2011. All eleven sectors are projected to report year-over-year growth in earnings, led by the Energy, Materials, Financials, and Information Technology sectors.
Но за ЕМ съм още по оптимистично настроен.
Предчувствам как миналогодишния ми флагман edc ще подмине 200 като малка гара...
Дано има някое по сносно дипче това тримесечие та да добави човек тук таме.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
ЧНГ на всички, здрава и спорна !
Абе Мише, това де си го написал са едни никакви 5% само...много постно бе, едва покрива инфлацията.
Какви извращения, какви 5 лева, срамота последните лета на булмаркета толкова малко да дава.
Верно че малко ни поразглези миналата година, дори ултраконсервативния портфейл на малкия близо 12% гледам е снесъл. Да не говорим мойта порция с лостовете над 3пъти по толкова кихна, моментум отдела и той близо 30%.
Даже и с кеша и шорттърм бондовете (около 38%) като общо близо 18% ми се е качил акаунта в $.
Пу да не и е уроки на 2017, ма хубавка си беше.
Надали тая ще е толкова безметежна, ала все пак за мен кота 3000 си е съвсем резонно да дочакаме, сега дали ще е края на годината или преди това - казва ли ти някой. Ке видим...
Още малко и темата ще заприлича по оптимизъм на тази за койните ...
Няма лошо - язди коня и скачай преди да рухне ...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЩе правим ли “залагания” за СиП за 31 декември 2018?
Абе Мише, това де си го написал са едни никакви 5% само...много постно бе, едва покрива инфлацията.
Какви извращения, какви 5 лева, срамота последните лета на булмаркета толкова малко да дава.
Верно че малко ни поразглези миналата година, дори ултраконсервативния портфейл на малкия близо 12% гледам е снесъл. Да не говорим мойта порция с лостовете над 3пъти по толкова кихна, моментум отдела и той близо 30%.
Даже и с кеша и шорттърм бондовете (около 38%) като общо близо 18% ми се е качил акаунта в $.
Пу да не и е уроки на 2017, ма хубавка си беше.
Надали тая ще е толкова безметежна, ала все пак за мен кота 3000 си е съвсем резонно да дочакаме, сега дали ще е края на годината или преди това - казва ли ти някой. Ке видим...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
по-добре да не излиза златната позиция....поне да удържат фронта още някоя и друга годинка, но ще им е трудно преди да изтърват коня.
поздрави и на теб!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
ЧНГ, Берти! Много успех и със златото.
(Но според мене успехът там ще дойде ако се вземе доста под сегашните нива. 1100, даже под 1000.)
поздрави и на теб!това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ЧНГ да сте живи и здрави и много успешни!
2250
(Но според мене успехът там ще дойде ако се вземе доста под сегашните нива. 1100, даже под 1000.)
Коментар
-
2250това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
Коментар