Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеЕвропейските банки на 6 годишен връх и аут от БНП Парибас на 1 цент под 67. Оставаме само със земеделците и Акса от финансовия сектор. И добавяме към кеш резервите.
Иначе комбинацията от аутфлоу на златни ЕТФ с това какво става на спот пазара просто кърти. Най-вероятно хедж фондовете скъсяват фючърси. Миналата година в Шанхай имаше негативна разлика с Лондон, тази вече е позитивна. Почти съм сигурен че ще бъде брутален шорт скуииз напред.
И ако тази година е ок откъм нужди за рефинансиране - то от календара за 25 и 26 тръпки да те побият. Иначе още нещо интересно - вижте коя е най-голямата група на нетни купувачи на американски трежърис за 2022-2023...и вижте коя е била 2020-2021.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнениеНякой има ли опит с отваряне на собствена LLC фирма и инвестиране през IBKR като small business? Не съм сигурен дали се изразявам правилно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнениеНякой има ли опит с отваряне на собствена LLC фирма и инвестиране през IBKR като small business? Не съм сигурен дали се изразявам правилно.
И най-малко вярвай на съвети от счетоводители и адвокати. Дори платени. По-вариант е да питаш директно Никито Василев.
Коментар
-
Според мен от юридическа гледна точка - да, май се води апортна вноска, но IBKR май не позволява прехвърляне на активи на друго име.
Коментар
-
Европейските банки на 6 годишен връх и аут от БНП Парибас на 1 цент под 67. Оставаме само със земеделците и Акса от финансовия сектор. И добавяме към кеш резервите.
Иначе комбинацията от аутфлоу на златни ЕТФ с това какво става на спот пазара просто кърти. Най-вероятно хедж фондовете скъсяват фючърси. Миналата година в Шанхай имаше негативна разлика с Лондон, тази вече е позитивна. Почти съм сигурен че ще бъде брутален шорт скуииз напред.
И ако тази година е ок откъм нужди за рефинансиране - то от календара за 25 и 26 тръпки да те побият. Иначе още нещо интересно - вижте коя е най-голямата група на нетни купувачи на американски трежърис за 2022-2023...и вижте коя е била 2020-2021.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЧас вече се мъча да си направя списък с най-скъсените златодобивни. Нещо не успявам съвсем, че и някакви съвсем малки ментаци се появяват.
Мързи ме един по един да ги правя, обаче от по-нормалните при AMRK имаме едни 20%. При търсене в Гугле не виждам някакъв материал да обобщава въпроса.
Сега, ясно че тези данни не са в реално време... обаче доста асиметрия имаме тука. За лотариен билет ясно, че става. Обаче въпросът е дали не става за нещо повече. От друга страна парите развалят човека.
... а за NEM са просто безобразни цените на опциите и няма да се пречупя на този етап.
Last edited by terziеv; 08.04.2024, 19:58.
- 1 like
Коментар
-
Щом и платината отлепи, значи е страшна работата. Според мен ще опитат да изсипят някакъв студен душ като с нафтовия резерв. Не знам какви патрони са им останали обаче.
... но това евро как се държи спрямо долара ме съсипва. Последно обменях на 1.083 и си мислех, че съм заковал върха.Last edited by terziеv; 08.04.2024, 19:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Панда ай уреди некой дисконт в алфата! Следващата седмица ми е падежа и ми искат 299 доларес за годишна такса.
seekingalpha.com/affiliate_link/goldpanda25destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Час вече се мъча да си направя списък с най-скъсените златодобивни. Нещо не успявам съвсем, че и някакви съвсем малки ментаци се появяват.
Мързи ме един по един да ги правя, обаче от по-нормалните при AMRK имаме едни 20%. При търсене в Гугле не виждам някакъв материал да обобщава въпроса.
Сега, ясно че тези данни не са в реално време... обаче доста асиметрия имаме тука. За лотариен билет ясно, че става. Обаче въпросът е дали не става за нещо повече. От друга страна парите развалят човека.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Евала. Толкова време се чудех кой плаща. Сега остава да разбера кой плаща за кето хляб.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Панда ай уреди некой дисконт в алфата! Следващата седмица ми е падежа и ми искат 299 доларес за годишна такса.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
ок да кажем, че мога да спестя всички такси. смятай и фактора време, защото изкарвам към $30 на час от алфата. от друга страна, тази сума бледнее пред грешки като Агрия или удари като Friedman. в кой момент престава на инвеститор да му пука за таксите за преводите? трябва ли да стана милионер за да не си губя времето?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Не съществува БГ банка в която можеш да си отвориш сметка в евро и да не приема SEPA преводи (струва €1), остави ги тия блогове.
Ако теглиш/депозираш от/към щатски брокер да кажем три трансфера месечно, това са поне $60 такси, не бих го нарекъл "някое левче" при положение че има много пенсионери с 250лв пенсия. Аз претакам между брокери и някой път се налатат и повече от три трансфера на месец.
Никога не съм бил фен на Бъфет, примерът беше че и жена му е същата стока, то за него си се знае че е яко стиснат.
EDIT: Но тая Хети Грийн верно изкърти бидето, не бях я чувал. Чак не беше смешно, направо се потресох. Да се стигне до ампутация на крака на сина й, но да не се бръкне за частна клиника, неам думи...destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар