BHP Billiton австралийска или английска компания са? Мислих, че английска, ама май са повече австралийска.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Контролират почти цялата добивна промишленост на Австралия и то много хитро, по същият начин както навремето са контролирали Индия с едва 15000 британци. Но ще помоля все пак за по високо ниво на изказа от Ваша страна. Нивото през последните години на материала падна драстично. Британия е търговска държава в основата си и това също трябва да бъде отбелязано. Фундаментна е много важен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
lol петролна индустрия lol who?
миннодобивната индустрия wtf? default after default (Glencore is not UK counterparty)
Коментар
-
Да бих добавил кралете на тютюна не само чрез Бритиш Американ Табако, чийто брандове покориха дори България, не за пренебрежение дял в петролна индустрия, миннодобивната индустрия контрол чрез редица техни конгломерати, и така нататък и така нататък. Чрез досегашното си влияние в бившите се колоний и като първостепенен фактор в англосаксонският свят те до ден днешен доминират в света макар и не като първа сила, но в челната световна петица и втора сила в англосаксонският свят. Аз лично нямам пристрастия към никой за мен печалбата е единствено от значение, поради тази причина съм безпристрастен когато се изказвам.
миннодобивната индустрия wtf? default after default (Glencore is not UK counterparty)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеОсвен банки имат и силна фармацевтика, биотехнологии и отбранителна индустрия. Мисля че и в стартъпите за изкуствен интелект са силни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеОсвен банки имат и силна фармацевтика, биотехнологии и отбранителна индустрия. Мисля че и в стартъпите за изкуствен интелект са силни.
Коментар
-
Е била. То и България е била една от наѝ силните държави, уви вече не. Важи само днес и бъдещето. Да разсъждаваме по друг начин, и да допуснем че те са направил хард брексит: вие в какво бих те нвестирали Herr Müller. Herzlichen Dank
Коментар
-
Британия е световна сила. С огромно политически икономическо значение в света. Стотици години са владеели светът и до ден днешен са решаващ фактор определящ световният ред. Ако осъществят твърд Брекзит с удоволствие бих инвестирал там солидно, стига да имам тази възможност към този момент.
Между другото това което я очаква Източна Европа след 2020-201 година в икономически план ще е доста интересно. Включително и държави като Полша. Аз не бих искал да правя бизнес в предстоящата икономическа среда, която предстои на тези територии.
- 1 like
Коментар
-
Намали тревата. Англия е една държава без никакъв принос към световната и европейска икономика: всички знаем, че без банките там и източна Европа, ще гледат като телета. Затова единствената ми акция е на dignity plc на 9 евро, там има бъдеще ...
Между другото това което я очаква Източна Европа след 2020-201 година в икономически план ще е доста интересно. Включително и държави като Полша. Аз не бих искал да правя бизнес в предстоящата икономическа среда, която предстои на тези територии.Last edited by Muller; 31.05.2018, 23:38.
- 1 like
Коментар
-
Ако спрат покупките се прострелват в главата. Ако продължат да купуват отлагат неизбежното. Нямат полезен дългосрочен ход. Затова тарикатите от Британия навреме се отеглиха, а някой ден в едно ново време вероятно ще са отново на масата за създаване на новия ред в Европа, но този път в позицията на хегемон.
- 3 Харесвания
Коментар
-
The European head with a penchant for alcohol said that....
https://www.zerohedge.com/news/2018-...ops+to+zero%29
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
И актуално по темата.
При лихва от 3 процента на американските облигации след като фед оттегли количествените облекчения. На какви нива ще отиде лихвата на италианските облигации, ако ЕЦБ изцяло спре покупките. es:
Коментар
Коментар