Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеТърсих си къде да направя сефтето с къса пут опция -
нещо подценено, с растяща печалба за последните 3-4 години, с p/e под 10, с дивидент, с добри краткосрочни и дългосрочни перспективи.
И намерих... CMCSA.
Какво ли не му харесват колегите, че е толкова евтино на фона на всичко наоколо???
Каква е парадигмата ти относно тази компания? Краткосрточна или дългосрочна позиция мислиш да откриваш? Дивиденти или капиталова ще гониш? какви са рисковете? Колко си склонна да загубиш? От отговорите на тези въпроси ще ти изкочи и подходящата дтрастегия с опциите.
Опциите са просто инструмент да си повишиш доходността и да си намалиш риска. Ключовото си е посоката на движение на даденият актив. Ако не върви в нашата посока, просто загубите ще са по-малки, но пак ще ги има.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
теглете по една молитва на давид соломон от голдмън сащ
щото скоро ще си останете само с покупките
Last edited by the architect; 22.05.2024, 01:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Продадох колци на половината сребърни миньори за юни на около 30-40% извън парите. Много добри премии, не е нормална работата. Все едно до дни ще почне патакламата.Last edited by Andi11; 21.05.2024, 09:55.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Преди това четеш кога плащат дивидент, че има риск да те упражнят около датата. Аз не съм печен като Петков и Терзиев, а и съм шубелия, затова използвам Bull put spread.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Ще го кажа с други думи това което колегата jori вече е обяснил: CALL и PUT са си различни животни. Както можеш да си къс или дълъг на CALL, така можеш да си къс или дълъг на PUT. Винаги купуваш по Ask цена, скъсяваш (продаваш) по Bid цена. В твоя случай си скъсил CALL до колкото разбирам. Късите опции са много опасни, взел си някаква премийка при продажбата, но няма лимит на възможната загуба. Можеш да затриеш целият акаунт и повече ако пазарът тръгне срещу тебе. За това никога не се продават CALL ако не притежаваш реално актива за същият обем, за да те покрие ако пазара отвори с голям гап нагоре. Ако си гол (само с Naked short CALL), при такъв гап можеш да загубиш много повече пари отколкото имаш в акаунта. Какво става в такъв случай? Ами брокера започва да те съди че му дължиш пари и повярвай ми, че ще те осъди безпроблемно.
Запазил съм си един линк от преди години, дето го цитирам в такива случаи:
https://www.marketwatch.com/story/he...556-2015-11-19
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеТърсих си къде да направя сефтето с къса пут опция -
нещо подценено, с растяща печалба за последните 3-4 години, с p/e под 10, с дивидент, с добри краткосрочни и дългосрочни перспективи.
И намерих... CMCSA.
Какво ли не му харесват колегите, че е толкова евтино на фона на всичко наоколо???
Коментар
-
И намерих... CMCSA.
Купуват (произвеждат и дистрибутират) прекрасно съдържание - а на изхода продават ....реклами.
За да е още по-зле, най-големите им конкуренти (Youtube, Facebook, TikTok) - получават "контент-а" безплатно.
И за да е наистина ужасно, потребителите предпочитат да консумират продукта на вторите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Ще го кажа с други думи това което колегата jori вече е обяснил: CALL и PUT са си различни животни. Както можеш да си къс или дълъг на CALL, така можеш да си къс или дълъг на PUT. Винаги купуваш по Ask цена, скъсяваш (продаваш) по Bid цена. В твоя случай си скъсил CALL до колкото разбирам. Късите опции са много опасни, взел си някаква премийка при продажбата, но няма лимит на възможната загуба. Можеш да затриеш целият акаунт и повече ако пазарът тръгне срещу тебе. За това никога не се продават CALL ако не притежаваш реално актива за същият обем, за да те покрие ако пазара отвори с голям гап нагоре. Ако си гол (само с Naked short CALL), при такъв гап можеш да загубиш много повече пари отколкото имаш в акаунта. Какво става в такъв случай? Ами брокера започва да те съди че му дължиш пари и повярвай ми, че ще те осъди безпроблемно.
Запазил съм си един линк от преди години, дето го цитирам в такива случаи:
https://www.marketwatch.com/story/he...556-2015-11-19
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Опции купуваме с по-дълга дата на изтичане, продаваме с по-кратка
... и спредове. Гледай винаги да покриваш дъното/върха. Че държа едни lumn още, дето уж бях сигурен, че под 6 няма да слезе.
Коментар
-
Търсих си къде да направя сефтето с къса пут опция -
И намерих... CMCSA.
Какво ли не му харесват колегите, че е толкова евтино на фона на всичко наоколо???Last edited by sunny; 21.05.2024, 00:00.
Коментар
-
Нкратко, да обобщим съветите на колегите -
безопасно къси опции играем по 2 начина -
* колове - само ако са покрити (Covered Call), т.е. имаме налични в портфейла съответните акции и сме готови да се разделим с тях на страйк цената, като отчетем че сме получили и съответната премия;
* путове - ако сме готови да купим съответните акции на страйк цената, пак като отчетем премията...
Опции купуваме с по-дълга дата на изтичане, продаваме с по-краткаLast edited by sunny; 20.05.2024, 23:54.
Коментар
Коментар