TERZIEV, супер успешен си, ако си направил +85% от началото на кризата (или от началаото на годината). Трябва много хора да ти следваме стъпките, като на дедо Бъфет, половината да направим ще е голям успех. Вярно че е много волатилно време и това помага.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Сакън, за AM само хубаво да се чува! Да не ми я урочасате, че след продажбата на бабата ми е най-голяма част от портфейла. Засега чудесно се движи, нямам идея какво не и харесваш. На колко си я взела? Ти разполагаш с по-сериозни ресурси и можеш да помислиш направо за бондове. - https://seekingalpha.com/article/434...or-11-ytm-bond
altorn888, марджин търговия с депозит 500 не вярвам да има на този свят. Ако откриеш, моля, сподели тук. Мисля, че единственият вариант за OTC акции от България е IBKR, но ти трябва значително по-голяма сума. За SAXO през Елана забрави. Таксите са умопомрачителни. Търгувах няколко хиляди акции на едни сребърни мини по 0,62 цената. Продадох ги на 0,78 и ПАК излязох на загуба от няколко долара. Кои компании си набелязал? На късо да играеш толкова евтини позиции ми се вижда самоубийствено. В yahoo имаше историята на един, който така, без да иска, си докарал стотици хиляди дългове и ги плаща досега.
Ха, намерих го - https://www.marketwatch.com/story/he...556-2015-11-19
arbeitmachtfrei - https://www.youtube.com/watch?v=9KwwjlS1Of0 ; Ти си бил търпелив, но аз му зададох лимит 204,99. Иначе голям кеф, че преди няколко дни разтоварих бабата на 220. Замислям се за търговия в Хонконг, ама ме е шубе и ме мързи да чета. Таксите са съпоставими, а и няма да плащам такса ADR, която супер ме дразни.
====
Имам обаче една чуденка. Гледам, че сме доста новобранците (нямам предвид само форума), които покрай ковида започнаха да търгуват супер активно. Гледах едни графики на Robinhood с колко са се увеличили сделките по време на пандемията. Този път именно по-дребните риби направиха пачка, а големи инвеститори си седяха на кеша и почнаха да зеленясват от яд, че изтърваха скока на цените.
Та чуденката ми е, какво ще стане когато мерките напълно отпаднат и дребните риби не можем да седим по цял ден да търгуваме и да правим оборотите. Много хора ще си изтеглят парите, за да ги вкарат в каквото по принцип си се занимават. Дали Бъфет и подобните му ще се активизират или активите ще се сурнат надолу. В момента, включая дивидентите, съм на 85% печалба. Злато нямам къде да държа, а не ми се вярва да продължи още дълго такъв щур късмет.Last edited by terziеv; 24.05.2020, 17:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеHSBC - дайте мнение ...
от много хора съм чувал само добри неща ... консервативна и добре управлявана ... Явно ще страда покрай риториката Тръмп- Си ...
Коментар
-
Здравейте,
Бих искал да започна Swing и Intra Day Trading с Penny Stocks и не смятам да рискувам с твърде голяма сума (500-1000$), но би било добре да мога да използвам ливъридж или поне да имам право на къси позиции. За дългосрочните ми инвестиции ползвам Interactive. Разгледах всякакви варианти от Saxo и eToro до Interactive и Tradestation, но за съжаление започвам да си мисля, че няма как да получа това, което искам. Който и брокер да разгледам или има минимум от поне 2000$ за търгувия с маржин, или има Pattern Day Trading Rule. Наясно съм, че при търгувията с истински акции важат почти навсякъде тези изисквания, ноо може би някъде има CFD брокер, който предлага Penny Stocks и е достъпен в България?? Някой друг търгува ли с Penny Stocks активно, но с по-малко от 25 000$ и ако да, чрез кой ИП?
Знам, че може би въпросът ми не е за тук, но тази тема е доста по-активна от темата за Day Trading-a, и като цяло изглежда, че тук също търгувате редовно. Благодаря предварително!!
Коментар
-
Купих Lockheed Martin преди около два месеца на 300 долара.
Сега пак може да се вземе, но е на 369 долара и малко по-малко интересно, особено за краткосрочно. За дългосрочно смятам, че е една от най-добрите компании в тази сфера.
PS Ама Пип вече ти го е казал.
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеМъжът ми вика да купя акции в оръжейна компания. Да знаете такива компании и дали изобщо може да се купят акции в тях? Аз се прецаках с евтините АМ вчера и май както всичко евтино накрая ще ми излязът скъпо. Никакви новини не намирам за тия. Да не са тръгнали да фалират и затова да са се затишили?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеМъжът ми вика да купя акции в оръжейна компания. Да знаете такива компании и дали изобщо може да се купят акции в тях? Аз се прецаках с евтините АМ вчера и май както всичко евтино накрая ще ми излязът скъпо. Никакви новини не намирам за тия. Да не са тръгнали да фалират и затова да са се затишили?
https://en.wikipedia.org/wiki/Rheinmetall
Успех
- 1 like
Коментар
-
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=RTX&ty=c&ta=1&p=d
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеПък аз НЕ си купих ВАВА за 199 щото нямам пукнат долар. Ей така си го гледах и цедих лиги. Скъсах си нервите с тия акции. Не спирам да се псувам заради пропуснати ползи и лузърски транзакции - за 2 месеца сигурно 1500 лв съм пръснала по транзакции. Иначе мъжът ми е много доволен от печалбите ми. Да ми е жив и здрав да ме успокоява щото съм на ръба да се застрелям.
- 1 like
Коментар
-
Мъжът ми вика да купя акции в оръжейна компания. Да знаете такива компании и дали изобщо може да се купят акции в тях? Аз се прецаках с евтините АМ вчера и май както всичко евтино накрая ще ми излязът скъпо. Никакви новини не намирам за тия. Да не са тръгнали да фалират и затова да са се затишили?
Коментар
-
Пък аз НЕ си купих ВАВА за 199 щото нямам пукнат долар. Ей така си го гледах и цедих лиги. Скъсах си нервите с тия акции. Не спирам да се псувам заради пропуснати ползи и лузърски транзакции - за 2 месеца сигурно 1500 лв съм пръснала по транзакции. Иначе мъжът ми е много доволен от печалбите ми. Да ми е жив и здрав да ме успокоява щото съм на ръба да се застрелям.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
BABA на 203 (adaptive алгоритъмът на IBKR за първи път ми изкарва толкова по-добра цена. Явно има смисъл от него.)
SO на 52,67 (тъпо малко, защото съм го купувал за дейтрейдинг на 50 и съм го продавал на 53)
вмомента всъщност сменям брокера и разигравам едни дребни 600$, тъй че то си е един вид игра
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеТрябва да излезе пазара нагоре, обикновено до към 18:00 h излизат мечо настроените(това почти всеки ден се наблюдава) и след това почват да бичат.ще отваряме икономики и пазари...?
Коментар
Коментар