IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хубу де - ето:

ИЗРАЗ .................................. ЗНАЧЕНИЕ

Златен Жабок (Жабок)...................София комерс
    Жабешки облизвации....................Облигационна емисия на София комерс
    Бръз мишок.................................Спи-ди
    Честна игричка............................Феър плей
    Имотаджийско.............................Софарма имоти
    Тимур и неговата команда...........ТИМ
    Бимберица..(Б)...........................хилядарка (да не се бърка с тимберица)
    Тимберица..................................глава (основно, но не само на бойкоборисов)
    Килобимберица..(КБ)...................милионче
    Мегабимберица..(МБ)..................милиард
    Гигабимберица..(ГБ).....................трилион
    Терабимберица..(ТБ).....................к`вото беше след трилион
    Плис-плис....................................моренце
    Ърм.............................................ър м
    Мишкуняци..................................сривлюв ци
    Планктони....................................тия дето не участват в сривът, а бягат на абсурдно ниско
    Напушеняци................................тия дето балонизират пазарите (напр. англичани след Брекзит)
    Хъхрек.........................................т.н ар. "ром"
    Талибанец....................................ислям ист

Не знам какви други кодове пиша....
    Last edited by Императорът; 25.07.2016, 13:27.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ами ти универсалните борсови кодове не искаш да помниш, а мислиш , че другите ще замомнят твоите Нещо не виждам голяма логика, но ти си знаеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Импов, а можеш ли да обясниш защо все пак им слагаш тези неразбираеми имена.Нали си имат борсови кодове.От всички , които вкарваш само плис, плис и чесната игричка са разбираеми за мен...Този бръз мишок какво беше...Не е ли по- добре щом държиш да ги пишеш да даваш и пояснение срещу тях или под тях
        Най ми харесва плис- плис- другите освен жабока все не запомням..
        Че къде ще им помня кодовете? А и хората длъжни са да ги помнят ли? Бръз мишок е Спиди - не си ли гледал анимацията за Спиди Гонзалес - най-бръзата мишка в Мексико?

Иначе туканка навремето циркулираше някакъв Имперски речник...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
          Благодаря Импе! Попитах, защото наистина леко се озадачих. Стори ми се, че си доста по-активен в DAX-темата и предположих, че си се пренесъл основно там, а от "колелцето" ти стана ясно, че не е така. Миналата година по това време и аз доста се бях позамислил дали да не бия шута на нашата "борса" и да си разкрия сметка "навън". Когато дойде китайското цунами обаче, се поуплаших и се отказах. Реших да продължа "мъките си" на БФБ-то, а и то в последно време взе леееко да се посъживява. Иначе ако бях излязъл "навън" вероятно и моят подход щеше да е също като твоя - доста предпазлив. Още веднъж успех ти желая!
          Да, по активен съм в - защото навън е по-интересно - нашата борса е доста умряла. Иначе засега мисля повече да инвестирам извън Европа - ного тегаво стана с тия талибанско-толерастки работи - но чакам спекулантите да ми свършат работата и да издънят щатските борси, за да си понакупя там. Смятам до 2 години около 28% от инвестициите ми да са навън. Аз съм - знаеш - дивидентаджия - затова трябва да дебна ниското и то на могъщите компании. Нигърско търпение трябва да проявя. Препоръчвам и на тебе - леко и предпазливо да диверсифицираш по света.

И аз на теб - успех ти желая.

Коментар

• Импов, а можеш ли да обясниш защо все пак им слагаш тези неразбираеми имена.Нали си имат борсови кодове.От всички , които вкарваш само плис, плис и чесната игричка са разбираеми за мен...Този бръз мишок какво беше...Не е ли по- добре щом държиш да ги пишеш да даваш и пояснение срещу тях или под тях
            Най ми харесва плис- плис- другите освен жабока все не запомням..

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Ще инвестирам все повече навън, но просто чакам подходящи нива. Неслучайно пазя 8-9% сухо (да не говорим и за изтичащите Жабешки облизвации). Съвсем нормално е засега да имам повече тук, защото навън тепърва се уча.
              Все пак - ако забелязваш, повечето ми "малки" инвестиции са навън.
              Благодаря Импе! Попитах, защото наистина леко се озадачих. Стори ми се, че си доста по-активен в DAX-темата и предположих, че си се пренесъл основно там, а от "колелцето" ти стана ясно, че не е така. Миналата година по това време и аз доста се бях позамислил дали да не бия шута на нашата "борса" и да си разкрия сметка "навън". Когато дойде китайското цунами обаче, се поуплаших и се отказах. Реших да продължа "мъките си" на БФБ-то, а и то в последно време взе леееко да се посъживява. Иначе ако бях излязъл "навън" вероятно и моят подход щеше да е също като твоя - доста предпазлив. Още веднъж успех ти желая!
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• .... бе к`во ви се обяснявам, сулювци такива - аре плувайте

- тая тема е за колелца, ако щете да ме обсъждате - изнамерете темата от Седма година, дето беше измислена специално за мене.

Що ми създавате звездомания?

Поне обсъждайте портфейлите на хората, а не хората.

Пфу.

Коментар

Форти, прав си, но да не забравяме, че и инвестициите като всяка професия или занаят изисква подготовка и дарба, които не всички имат.Импето не е трол, а един упорит аматьор..Винаги ще му липсва фундаменталната финансова подготовка.Аз го приемам за приятел и весело със всичките му слабости и хвалби.В никакъв случай не е деструктивен и злобен към другите участници и доста е помагал през годините на новобранците, без да гледа само своя интерес
                  Всеки има ного да учи.

Аз от мене си съм относително доволен, каквото и да ми липсва (образованието ми е друго) - дългосрочно печелил съм доста, губил съм рядко.

Ного ясно, че не злобен: аз - благороден човек.

Коментар

Предпазвал ги е от рискови балони по време на еуфория, а иначе и аз съм се чудил как и защо ги мисли тези неща Не е много професионално нали.И аз не винаги му разбирам всички кодове, не че съм се мъчил да ги помня де
                    Точно си отговорил на Форти. Огромна част от постовете си бях принуден да напиша покрай Войната на клонираните - за да предпазя хората да се набутват в Развалината, Пушлякът и Череповите боклуци, които Седма се продаваха на абсурдни нива - даже по неколцина туканка се обединяваха да си купят една акция.

Трима или четирима хорица ако съм спасил да не им горнат паричките, значи е имало смисъл.

Кои неща как и защо мисля? Какви кодове? "Б, КБ, МБ" - ли? Ми тока ного други защо казват "К"? Това какво значи?

Иначе какво друго - мисля всеки знае на коя компания логото е Жабок и на коя - Мишок. А и като ги пиша тия "кодове" основно в съответната тема, не е ли ясно?

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                      Проблема при Импето и доста други е че нямат праг на загуба
                      Момента в който да продадеш дори и на загуба
                      Не е така - като видя, че някоя компания е куца и съм се подвел с инвестицията си в нея - разкарвам я. Правя го рядко, просто защото рядко греша. Такива случаи са били Саламаджийницата, Енемона и още 2 или 3. Слава богу не съм се набутвал с ного.

Това, което ти имаш вероятно предвид, е спекулантство - ама аз избягвам, защото нямам талант за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        Ей ама много ви бива да анализирате форумци
                        Ако се напъвате така и в анализите на компаниите направо шапка ви свалям
                        И аз това се учудвам, човек.

Хем се отнасят към мене с пренебрежителство, хем като нарисувам колелце - следват 2 страници коментари, хем не казват нищо по същество.

Ама ми е през самолетът - нека се забавляват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                          Пък аз Импе, си мислех, че ти си вече извън нашата БФБ-галактика (или "черна дупка"... май). А така като те гледам ти си къташ 2/3 в "жабешки" и свързани с Чичо Оги хартийки... плюс близо 10% в Атера и едва под 5% в Алианц. Явно нещо съм се объркал. Мислех, че вече си "германец". Бъди здрав!
                          Ще инвестирам все повече навън, но просто чакам подходящи нива. Неслучайно пазя 8-9% сухо (да не говорим и за изтичащите Жабешки облизвации). Съвсем нормално е засега да имам повече тук, защото навън тепърва се уча.
                          Все пак - ако забелязваш, повечето ми "малки" инвестиции са навън.

Форти - трудно ти е да проумееш, че това, че си влязъл с доста повече пари, в никой случай не те прави по-успешен и по-добър като инвеститор. Факт - дългосрочно съм правил доходности от някои компании, каквито ти не си и мечтаеш. Но ако аз съм влязъл с 2 Б, а ти с 200 Б, нормално е да има разлика накрая.

Ако искаш влизай в темата - то ти няма и какво да покажеш в нея - инвестиции в около две компании (голям зор бе ба те убедим да не инвестираш само в една). Гледай си лозенцето, че добре върви, тоже и царевичакът. Доматки имаш ли? - Ного ме кефи как смърдят.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            чувствам се като съдружник в моята компания
                            живея с нея
                            това ме прави щастлив
                            това е грешка или ти носи кинти или я разкарваш няма е първата или последнаа
                            Както те искат твоите пари тъка и ти вземи техните

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=IGNm...QUjmh&index=30

това е и няма връщане

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                                Форти голям си но не ли скучно само в фармата за мен поне е скука да си само в една компания то няма и тръпка
                                чувствам се като съдружник в моята компания
                                живея с нея
                                това ме прави щастлив

Коментар

Working...
                                X