IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
    Според мен Газпром все още са добри,там се надявам на ного голям ръст 20....че даже и 30 ако е рекъл господ.Януари месец бях купил още няколко петролни-роял дъч шел,стотойл и роснефт ама ги продадох щото бяха малко стойност по няколко стотин евро....и ги махнах да не се дразня само.А трябваше да купувам яко тогава....карай.
    А, може и аз да подопълня, ама все ми се ще поне малко да поспаднат, кожата им. Иначе Мидички също ще си взема, не е бивало да си продаваш своите. Това е най-доходоносната британска акция, според сайтът на Франкфуртската. Ако може на 23 кинта поне да си ги изловя при едно спадченце в близките 1-2 месеца...
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Колко комисионна вземат за подобни сделки?
      https://www.interactivebrokers.com/e...3706&p=stocks1

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Няма еднозначен отговор на този въпрос. Зависи дали си директно при тях или с посредник. Зависи и от сумите. Имат винаги твърда горна и долна граница. В случая да си купя АДР-а дето се търгува в Лондон ми искат 15 жълтици, а аз по принцип там плащам 6 или 8. Не помня вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Не почва с: "US", но почва с: "GB", ISIN GB0007980591. Пък и нали зная за колко съм си ги купил? Американските такивата с ISIN US0556221044 струват по около над 34 кинта... аз моите си ги купих по 5.18, сега струват по 5.85.
          В Сащовско - ами около толкова ме чешат - нали виждам на Coca cola например колко дивидент пише тук-там (и в техния сайт и по други места), а аз колко получавам на тримесечие.
          Газпром си ги купувам тоже на Франкфуртската, ама според мене вече са скъпички. Те вече са ми с: "US". US3682872078 е кодът. Тия май не отговарят на една истинска акция, но по-скоро на две акции... някой знае ли това? Сега като правя разни сметки, май и от тия ме чешат около 30%
          Ми не знам, Импе. Няма логика. Гледам кво може да се купи. Акция с ISIN GB0007980591 можеш да си купиш в Швейцария, Германия и Англия. Ти явно имаш от германските, дето се търгуват в евро, ама ISIN-а си е същия. Дотук всичко е логично.

Депозитарна разписка с ISIN US0556221044 можеш да си купиш в САЩ, Мексико и Германия. Тази в Германия и тя си се търгува в евро. Ама както виждаш, кода е съвсем друг. Значи и депозитарят би трябвало да е друг. Не виждам как може да стане грешка. Просто няма как да те объркат

П.П. Тез БП имали една префенция, явно на 8%

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение

Да, за тва става дума. Луда работа. С лондонските OGZD, става. Там май ми ще ми приемат поръчката, ама много комисионна бре. Побъркаха ли се? Както и да е. Може и да се прежаля, ама за сега ще си кротувам. Може би ще си взема Шел или ще си добавя към Тотала. Накъдето духне вятъра.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Ако е GAZ ibis и при мен дава само да се затварят
              Да, за тва става дума. Луда работа. С лондонските OGZD, става. Там май ми ще ми приемат поръчката, ама много комисионна бре. Побъркаха ли се? Както и да е. Може и да се прежаля, ама за сега ще си кротувам. Може би ще си взема Шел или ще си добавя към Тотала. Накъдето духне вятъра.

Коментар

Импе, туй дето си го мислиш няма как да стане. Тва са различни емисии в различни депозитари. Дай ISIN кода на емисията. Според мен почва с US...ако виждаш накъде бия.
                И сигурен ли си за тез 25 или 30% дето викаш, че ти взимали в Сашовско по дивидентите? Зачудих се, че е толкова много при тях и ме накара да проверя. На мен лично ми взимат точно 10%, което си е оферта откъдето и да го погледнеш. ИБ ми е брокера.

Харесва ми Газпром на тези цени. От коя борса ги имаш? Във Германия ли, щото аз като се пробвам да пусна поръчка, ми казва от тази емисия може само да се продава. Някои друг в ИБ може ли да симулира една поръчка с борсов код GAZ?
                Ако е GAZ ibis и при мен дава само да се затварят

Коментар

• Според мен Газпром все още са добри,там се надявам на ного голям ръст 20....че даже и 30 ако е рекъл господ.Януари месец бях купил още няколко петролни-роял дъч шел,стотойл и роснефт ама ги продадох щото бяха малко стойност по няколко стотин евро....и ги махнах да не се дразня само.А трябваше да купувам яко тогава....карай.

Коментар

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
                    По моя портфейл нямам много за писане,двете петролни лукойл и газпром вървят добре.Трите автомобилни германски кампании и те вървят добре.Двете американски ъндър армър и топ шипс съм на загуба.На загуба съм и от златото то ми е най големия дял от портфейла над 70%,дрд и иамголд при тях нямам избор ще ги държа докато излезнат на печалба.Загубата не е чак толкова голяма все пак.
                    П.П. Онзи ден си купих кубински пури........смуча и си задавам въпроса защо се родих толкоз на североизток??
                    Свободен кеш почти нямам,всичко е в акции.
                    И аз исках да се понагувича с Лукойл, ама ги чаках на 38 - ти: гледай де отидоха. Исках и повечко Газпром, ама и там същото: исках ги на 3.50, те отидоха на 4.80. Не е честно, но няма начин.

Ха - ето - в сайтът на Газпром си е написано:

ADR — американская депозитарная расписка (American Depositary Receipt) на обыкновенные акции «Газпрома», свободно обращающаяся на иностранном фондовом рынке, выпущенная американским банком-депозитарием The Bank Of New York Mellon. ADR подтверждает право собственности на акции ПАО «Газпром» депонированные в The Bank Of New York Mellon. Одна АДР соответствует двум акциям ПАО «Газпром». Возможна конвертация обыкновенных акций ПАО «Газпром» в АДР и обратно.

Значи затуй някак не ми се връзваха сметките - дивидент по-сосен, ама и по-голямо дранье откъм удръжки. Благодаря: Снаки и Алчний - заради комуникацията с такива сериозни хора като вас ровичкам тук-там и намирам нова и нова информация
                    Last edited by Императорът; 27.12.2016, 14:58. Причина: Ърм-м-м-м.

Коментар

Импе, туй дето си го мислиш няма как да стане. Тва са различни емисии в различни депозитари. Дай ISIN кода на емисията. Според мен почва с US...ако виждаш накъде бия.
                      И сигурен ли си за тез 25 или 30% дето викаш, че ти взимали в Сашовско по дивидентите? Зачудих се, че е толкова много при тях и ме накара да проверя. На мен лично ми взимат точно 10%, което си е оферта откъдето и да го погледнеш. ИБ ми е брокера.

Харесва ми Газпром на тези цени. От коя борса ги имаш? Във Германия ли, щото аз като се пробвам да пусна поръчка, ми казва от тази емисия може само да се продава. Някои друг в ИБ може ли да симулира една поръчка с борсов код GAZ?
                      Не почва с: "US", но почва с: "GB", ISIN GB0007980591. Пък и нали зная за колко съм си ги купил? Американските такивата с ISIN US0556221044 струват по около над 34 кинта... аз моите си ги купих по 5.18, сега струват по 5.85.
                      В Сащовско - ами около толкова ме чешат - нали виждам на Coca cola например колко дивидент пише тук-там (и в техния сайт и по други места), а аз колко получавам на тримесечие.
                      Газпром си ги купувам тоже на Франкфуртската, ама според мене вече са скъпички. Те вече са ми с: "US". US3682872078 е кодът. Тия май не отговарят на една истинска акция, но по-скоро на две акции... някой знае ли това? Сега като правя разни сметки, май и от тия ме чешат около 30%

Коментар

• По моя портфейл нямам много за писане,двете петролни лукойл и газпром вървят добре.Трите автомобилни германски кампании и те вървят добре.Двете американски ъндър армър и топ шипс съм на загуба.На загуба съм и от златото то ми е най големия дял от портфейла над 70%,дрд и иамголд при тях нямам избор ще ги държа докато излезнат на печалба.Загубата не е чак толкова голяма все пак.
                        П.П. Онзи ден си купих кубински пури........смуча и си задавам въпроса защо се родих толкоз на североизток??
                        Свободен кеш почти нямам,всичко е в акции.
                        Last edited by alchen; 27.12.2016, 14:23.

Коментар

Аз съм с ИБ но кой от всичките GAZ e?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Аха: разбра ли сега защо бях шокиран? Купих си истински акции по 5.18 еврака, а ми тръснаха дивидент като за американски... такива, дето ги казваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
                              Ето състоянието на моя портфейл към днешна дата, следващите 2-3 месеца не мисля да вкарвам пари. Евентуално, ако има пак ден за акции ще вкарам 1-2К. Стойността на портфейла ми е малко над 5 нетни заплати.
                              Емитент: % от портфейла %Δ цената
                              6S6 Софарма Имоти 29.37 10.99
                              SO5 Софарма Трейдинг 24.63 14.63
                              6АМ Алкомет 15.07 11.34
                              0ЕА Елана Агрокредит 8.41 12.93
                              5BU ФНИБ 6.51 18.96
                              4НЕ ХЕС 5.86 21.45
                              5МН М+С Хидравлик 5.30 27.51
                              0SP Спиди 4.84 -0.28
                              Кеш 0.01

П.С. начинаещ инвеститор съм, въпреки че открих сметка за първи път 2015г. с 200 лв, не бях активен. Юли ликвидирах стария портфейл, който беше достиганл 2К. И открих този края на август тази година, реших да инвестирам само в дивидентни компании, заради слабата ликвидност на БФБ, за сега имам 11.93% доходност, коята много над очакванията ми. Само при Спиди съм на загуба.
                              Браво

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

може и малко миньори да добавиш
                                Ще добавя сигур. Следя Rio Tinto, DRD и Anglo American.

Коментар

Working...
                                X