IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    За много години Импе! Все те питам, но ти все не ми отговаряш. Знам, че купуваш по 10-20 артии навън. С какви комисиони работиш и кой е посредника? Специално за европейски и английски. Питам, защото синковецът става на 18 и смятам да му подаря акаунт с 3000 евро, но се триумя къде. Даже и в ИБ не могат да се избегнат минимумите от 6 паунда и 4 евро. А искам да го науча да диверсифицира. За дейта фийд пък изобщо не говоря.
    Някой друг ако има идея да казва!!!
    10-20 бр? кога това???
    от Алианца са му 4бр, от Форд май бяха 2бр
    надценил си го доста

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

За ного години, драги - който ме е питал, все съм му отговорил За ного години и на всички тоже.

Посредник: същият - Евро финанс. Комисион 0.35% минимум 2 кинта, без значение от националността на акциите, стига да се търгуват на Франкфуртската. А ако някоя акция не се търгува на Франкфуртската, значи най-вероятно е смотана.
      Хубаво намислил за синковец, ама на 18 не е ли късно? Или ти вече обучавал-обучавал теоретически, сега го пускаш да става практик?
      проблемът е понякога в ликвидността за чуждестранните през ксетра. ако са големи е ок, но ако са някакви по 200-300 милиона капитализация като моите компании е по-добре на основната им борса да ги купуваш което е често в сащ, канада или австралия
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Споко. Изцяло управлява акаунта ми в Ефбет от 2 години. Видял е вече, че не всичко което хвърчи се яде. Предпочетох да му дам урока с хазарта преди 2 години. В началото правеше по 10 залога седмично. Сега веднъж на 2 седмици. Интересното е, че е на +
        Ашколсун, добро го учиш.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
          Чудесна идея за синковеца, но... Само внимавай просто да не стане хазартаджия, че то границата е много тънка.
          Споко. Изцяло управлява акаунта ми в Ефбет от 2 години. Видял е вече, че не всичко което хвърчи се яде. Предпочетох да му дам урока с хазарта преди 2 години. В началото правеше по 10 залога седмично. Сега веднъж на 2 седмици. Интересното е, че е на +

Коментар

• Чудесна идея за синковеца, но... Само внимавай просто да не стане хазартаджия, че то границата е много тънка.

Коментар

Минимумът е добър. Процентът обаче гаден. То явно не може хем душата в рая, хем.....
              Е то от 18 по рано не мое никъде бре
              Иначе практика.... Има достъп до моите акаунти, ама.... Идеята ми е от как стане човек да си има акаунт, ама да инвестира дългосрочно, а не да прави по 500 сделки като баща си
              Е, той би могъл акаунт на твое име да си има Ти правиш по 500 сделки и спекулант, нали така? Аз по обичам дългосрочно - моите са такива, или поне вярвам, че такива, както и тия, дето съм си ги намислил. Прав си така да го подучваш - щом е на 18. Може да стане новият Чичо Уорън, знаеш го ли?

Коментар

За ного години, драги - който ме е питал, все съм му отговорил За ного години и на всички тоже.

Посредник: същият - Евро финанс. Комисион 0.35% минимум 2 кинта, без значение от националността на акциите, стига да се търгуват на Франкфуртската. А ако някоя акция не се търгува на Франкфуртската, значи най-вероятно е смотана.
                Хубаво намислил за синковец, ама на 18 не е ли късно? Или ти вече обучавал-обучавал теоретически, сега го пускаш да става практик?
                Минимумът е добър. Процентът обаче гаден. То явно не може хем душата в рая, хем.....
                Е то от 18 по рано не мое никъде бре
                Иначе практика.... Има достъп до моите акаунти, ама.... Идеята ми е от как стане човек да си има акаунт, ама да инвестира дългосрочно, а не да прави по 500 сделки като баща си

Коментар

За много години Импе! Все те питам, но ти все не ми отговаряш. Знам, че купуваш по 10-20 артии навън. С какви комисиони работиш и кой е посредника? Специално за европейски и английски. Питам, защото синковецът става на 18 и смятам да му подаря акаунт с 3000 евро, но се триумя къде. Даже и в ИБ не могат да се избегнат минимумите от 6 паунда и 4 евро. А искам да го науча да диверсифицира. За дейта фийд пък изобщо не говоря.

Last edited by Императорът; 01.01.2017, 12:53. Причина: Ърм

Коментар

• За много години Импе! Все те питам, но ти все не ми отговаряш. Знам, че купуваш по 10-20 артии навън. С какви комисиони работиш и кой е посредника? Специално за европейски и английски. Питам, защото синковецът става на 18 и смятам да му подаря акаунт с 3000 евро, но се триумя къде. Даже и в ИБ не могат да се избегнат минимумите от 6 паунда и 4 евро. А искам да го науча да диверсифицира. За дейта фийд пък изобщо не говоря.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

пак ще го напиша - ти като ходиш по срещи и ОС, тази глава за какво я мъкнеш там? поне слушай какво казват - без да мислиш, само слушай. Но не си слушал нищо май. Ще дойде време да ти го припомня и то скоро !!!!
                      Ти така ли правиш?

Коментар

• Нарисувах едни занимателни колчета - които показват защо се насочвам основно към британски компании. Уточнявам, че това е дивидентна доходност в проценти, но не към цените, на които съм пазарувал въпросните книжа, но към настоящите цени. Реалната ми доходност е по-висока по всяка една позиция (тоест напред съм и капиталово). Разликата се прави най-вече от данъкът дивидент, който чешат на различните места - това означават процентите отдолу. Не бях проучил в началото с точност данъчните закони, което впоследствие започнах да изучавам, затова пръвите ми инвестиции навън бяха неособено успешни откъм сгода, макар това - все твърде могъщи компании. Но акциите с най-стърчащите колчета пазарувах тая... впрочем вече миналата година: 16-а. Средната доходност на последващите ми инвестиции, ще бъде над доходността на Имотаджийското. Може отчасти да изляза от някои позиции - Мишокът и BMW напримерно. Разбира се - при външните акции обикновено има по-голямо воатилство, напримерно за последно купувах Allianz едва на 118 кинта. В графиката липсва Жабокът - неоспорим лидер - отчасти защото тая година нямах прости акции, а старите привилегии вече ги няма, отчасти защото ако туря колче за новите привилегии с фиксиран дивидент, то ще стърчи ного - 11.4% са туй.
                        Трябва да припомня, че казусът с ВР остана неразгадан - това високо колче е от един тримесечен дивидент, но аз смятам, че по някакъв необясним начин са объркали моите истински акции с американски АДР-и. Реално колчето трябваше да е по-ниско, някъде около например 6.38%
                        Attached Files
                        Last edited by Императорът; 01.01.2017, 12:47. Причина: Ърммм.

Коментар

Не мисля за хитър: просто гледам цифрите. И при мен, както и при теб: на първо място по тежест е Трейдингът, на второ - Имотаджийското. Само че осъзнавам, че поскъпването на акцията на Трейдингът няма как да бъде компенсирано от ръстът на продажбите, печалбите и дивидентът, а тоже и че има ного по-сгодни инвестиции по света. Колкото и да ценя основната ни акция, имам готовност да намаля делът си в нея, за да изловя ного по-могъщи световни компании на ного по-сгодни цени. Просто разбирам, че не е разумно човекът да се вкопчва в една акция или един мажоритар или един мениджмънт. Напримерно - навремето имах немалко акции в Честната игричка, но вече имам хич... това не означава, че имам нещо лично против г-н Моравенов или съм загубил уважението си към него.
                          пак ще го напиша - ти като ходиш по срещи и ОС, тази глава за какво я мъкнеш там? поне слушай какво казват - без да мислиш, само слушай. Но не си слушал нищо май. Ще дойде време да ти го припомня и то скоро !!!!

Коментар

• Уважаеми приятели- Успешна 2017г- нека да не е по- лоша от 2016г. и да видим ръст от поне 25-30%.Всъщност това е и скромната ми прогноза със много условности и неизвестни..В личен план завършвам с ръст от акциите ми от 22,74.
                            Още веднъж успех на всички и смело да гледаме към UUUP4000

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Полезно мнения - Благодаря!
                              А кои определяш в топ10 през 2017 в БГ и навън?
                              не ми се занимава, но мога да ти кажа кои компании заглеждам в момента
                              ciner resources, cooper tire, wizzair, wereldwave, компании за графит, кобалт, в бг ми се струват евтини свилоза, агрия, крз одесос
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

пак за много хитър се мислиш
                                подценяваш конкуренцията
                                май като ходиш по срещи и ОС само присъстваш, поне слушай какво казват, дори и без да мислиш
                                Не мисля за хитър: просто гледам цифрите. И при мен, както и при теб: на първо място по тежест е Трейдингът, на второ - Имотаджийското. Само че осъзнавам, че поскъпването на акцията на Трейдингът няма как да бъде компенсирано от ръстът на продажбите, печалбите и дивидентът, а тоже и че има ного по-сгодни инвестиции по света. Колкото и да ценя основната ни акция, имам готовност да намаля делът си в нея, за да изловя ного по-могъщи световни компании на ного по-сгодни цени. Просто разбирам, че не е разумно човекът да се вкопчва в една акция или един мажоритар или един мениджмънт. Напримерно - навремето имах немалко акции в Честната игричка, но вече имам хич... това не означава, че имам нещо лично против г-н Моравенов или съм загубил уважението си към него.

Коментар

Working...
                                X