IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение

Aбе Импе, ти вярно не се отказваш от тия. Колко им е в момента payout ratio на тия хубавци? Смятал ли си плащания по облигации и акции, спрямо печалбите през последните години?
    Ами погледни им отчетите. Компанията си плаща без проблем и дори има немалко свободен кеш, дето дори и аз се чудя какво да правим с него. Ного ясно, че съм смятал. Не само, че плащаха дивидент по старите привилегии и лихви по сосните облизвации, ами и плащаха нерядко и по левче на простите акции. Имат и немалко МА. Според теб сега ще има проблем да продължи да плаща ли - когато облизвациите падежираха, а новите привилегии са двойно по-малко като брой, а и с по-нисък гарантиран дивидент? Чудно как всички оплюват Жабокът и все го чакат да фалира, а той плаща без проблем 11 години? И при облизвациите - нозина тук казваха, че нямало да ги изплатят - е, не ги ли? Колко уж по-големи и напърчени компании удължават срока на дълговите си емисии или ги заминят с нови, вместо да върнат парите на хората?

Така е, драги - хубавци са. Който ми снася по 12% годишна доходност, за мене е убав.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ного ясно - това е за да ме командироват на плис-плис.

Но: ъххх, защо няма още няколко поне такива бити карти, дето снасят по 12% дивидентна доходност?
      Aбе Импе, ти вярно не се отказваш от тия. Колко им е в момента payout ratio на тия хубавци? Смятал ли си плащания по облигации и акции, спрямо печалбите през последните години?
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение

Сега няма кинти, всичко свободно днес развъртях. Ще действам бавно и методично, мисля до края на 2018 г. на БФБ да 10К, след това година пестене и отварям платната към световните пазари.
        Да не би ти да ми купи Мишоците? Ного скъпо пазарувал средно - баси - на 39 кинта, аз на 17... то вярно по-добре отсега да пъкнеш на световните пазари, отколкото да купуваш тепърва мишкуняци.

Коментар

• Панда,хубавите акции могат и доживот да се държат Както казва Форти "хубавата акция и да пада ще си я допълваме"А при достатъчно добър портфейл ще си живеем от дивидентите .Това което аз бих добавил е продажба на част от капитализацията при Софикс 1000.Разбира се ако споделиш нещо и ти ще бъда благодарен,тъй като и моя портфейл е подобен макар и не на тези цени.Ценя опита и конструктивните ти мнения.Благодаря предварително.
          Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

доходността е супер, имаш ли обаче екзит план?

Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

ако си с ефокс, можеш веднага да купуваш на франкфурт - питай императора
            Сега няма кинти, всичко свободно днес развъртях. Ще действам бавно и методично, мисля до края на 2018 г. на БФБ да 10К, след това година пестене и отварям платната към световните пазари.

Коментар

Веднъж съм ликвидирал портфейл от 2.5К, отне седмица. За това сега съм избрал дивидентни компании, заради слабата ликвидност. Хоризонта ми е над 5 г., гледам да вкарвам пари които няма да ги търся спешно. Имам си фонд от пари за спешни случаи, а тези тук дано да не се налага да ги вадя. За сега мисълта ми е да вкарвам докато направя 10К, след това ще капитализирам дивидентите и ще почна да спестявам пари за излизане на голяма международна борса напр. във Франкфуртската.
              ако си с ефокс, можеш веднага да купуваш на франкфурт - питай императора
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Веднъж съм ликвидирал портфейл от 2.5К, отне седмица. За това сега съм избрал дивидентни компании, заради слабата ликвидност. Хоризонта ми е над 5 г., гледам да вкарвам пари които няма да ги търся спешно. Имам си фонд от пари за спешни случаи, а тези тук дано да не се налага да ги вадя. За сега мисълта ми е да вкарвам докато направя 10К, след това ще капитализирам дивидентите и ще почна да спестявам пари за излизане на голяма международна борса напр. във Франкфуртската.

Коментар

Да, 7К ми е и топ 3 е около 53%. Не че е лошо това, предвид че съм направил добра доходност при тях, но за бъдеще искам да намаля риска.
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• според мен при сфтрд и сфи нема риск :Д всеки път кат влизам и излизам на +, проценти не смятам, мисля си че можеш да ги държиш дълго време, без да е никаква препоръка разбира се

добри средни цени имаш при сф трупата и при алко и аз поиграх днес малко - доволен съм като цяло от БФБ много - успехи на всички

Коментар

т.е. портфейла е 7к и топ три ти минава 40%
                      Да, 7К ми е и топ 3 е около 53%. Не че е лошо това, предвид че съм направил добра доходност при тях, но за бъдеще искам да намаля риска.

Коментар

Днес взех активно участие, максимума от 15 сделки реализирани, даже успях да си върна комисионните след обаждане до ИП и пак ги развъртях.
                        Ето моя портфел:
                        Компания ср. цена на придобиване/лв/ дял от порфейла % %Δ на цената
                        Софарма Имоти 4.804 19.72 36.82
                        Софарма Трейдинг 5.61 18.23 47,87
                        Алкомет 14.159 14.46 43.16
                        Елана Агрокредит 1.362 10.05 4.3
                        ХЕС 4.292 6.56 17.67
                        ФНИБ 2.044 6.38 9.32
                        М+С Хидравлик 6.152 6.27 21.09
                        Спиди 39.045 5.99 7.54
                        Монбат 11.00 4.40 0
                        Стара планина холд 7.133 4.34 -0.74
                        Корадо-България 5.80 3.59 0.86
                        кеш 0.21 0
                        За ориентир стойността на акциите на Корадо са 251 лв, това е най-малката ми инвестиция, от началото на отварянето на портфейла нетната доходност (ако ги продам на днешните цени - комисионните) е 22%, това е от септември 2016 г. Плановете ми са есента да инвестирам още в компаниите, които имам по-малко акции, така че да балансирам- най-голямата инвестиция да не минава 15%, а топ 3 да не е повече от 40% целия портфейл.
                        т.е. портфейла е 7к и топ три ти минава 40%

Коментар

• Днес взех активно участие, максимума от 15 сделки реализирани, даже успях да си върна комисионните след обаждане до ИП и пак ги развъртях.
                          Ето моя портфел:
                          Компания ср. цена на придобиване/лв/ дял от порфейла % %Δ на цената
                          Софарма Имоти 4.804 19.72 36.82
                          Софарма Трейдинг 5.61 18.23 47,87
                          Алкомет 14.159 14.46 43.16
                          Елана Агрокредит 1.362 10.05 4.3
                          ХЕС 4.292 6.56 17.67
                          ФНИБ 2.044 6.38 9.32
                          М+С Хидравлик 6.152 6.27 21.09
                          Спиди 39.045 5.99 7.54
                          Монбат 11.00 4.40 0
                          Стара планина холд 7.133 4.34 -0.74
                          Корадо-България 5.80 3.59 0.86
                          кеш 0.21 0
                          За ориентир стойността на акциите на Корадо са 251 лв, това е най-малката ми инвестиция, от началото на отварянето на портфейла нетната доходност (ако ги продам на днешните цени - комисионните) е 22%, това е от септември 2016 г. Плановете ми са есента да инвестирам още в компаниите, които имам по-малко акции, така че да балансирам- най-голямата инвестиция да не минава 15%, а топ 3 да не е повече от 40% целия портфейл.
                          Last edited by sylver88; 16.03.2017, 14:24.

Коментар

• Понаместих пак кеша и сега имам:
                            ATERA - 51,6% - 2.05
                            SFARM - 24,8% - 3.61
                            GAGBT - 10,4% - 45.40
                            CHIM - 8% - 1.55
                            AGROF - 2% - 2.60
                            EUBG - 2% - 0.69
                            ДЕМО

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Жабата обикновено снасяше в началото на плис-плис сезона))) Непосредствено след оса. По (много стари) спомени беше около 22.06))) Но Кире, сега жабата според мен е бита карта. Според мен там е загуба на време ))))
                              Ного ясно - това е за да ме командироват на плис-плис.

Но: ъххх, защо няма още няколко поне такива бити карти, дето снасят по 12% дивидентна доходност?

Коментар

• Първоначално изпратено от Киро
                                Е ти го караш да лъже.То се знае, че такива дидиденти няма как да са , защото са сравнително малко акции..Аз за това му казвам поне за едно чуждоземско плис- плис да изкара.Импов а какво стана със златния жабок - те в кой месец очакваш да снесат..
                                Жабата обикновено снасяше в началото на плис-плис сезона))) Непосредствено след оса. По (много стари) спомени беше около 22.06))) Но Кире, сега жабата според мен е бита карта. Според мен там е загуба на време ))))
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X