IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Бах ма'у, кой е тоя посредник, който те дере с месечна такса бе? Сменяй го бързо, препоръка е
    Е Карол ! Две такси имат от миналата година. Едната е такса върху кеша в сметката и другата такса за финансовите инструменти. По точно такси за фонд за компенсиране на инвеститорите в пари и във финансови инструменти. Мисля, че на всички се удържа това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Кеш отдавна няма, всичко е акции до козирката ! Даже в момента платформата показва при кеша минус заради месечните такси на посредника .
      Бах ма'у, кой е тоя посредник, който те дере с месечна такса бе? Сменяй го бързо, препоръка е

Коментар

Моите изводи от събраните отговори е, че има два типа индивидуални участници на БФБ. Първите ясно осъзнават, че звучи музика, танцуваме десетима около три стола и седмина ще паднат на земята като тая музика свърши (като се чуе "пук", както казва tedi79). Вторите обръщат повече внимание на стойност, перспективи и на гъдела да се наричат собственици на няколко гласа на ОСА.

Аз съм си от първите. Гледам си архивите, доколкото ги пазя. От 2006 до 2008 съм бил на взаимни фондове само (и слава Богу, на 21-годишен мърльо като мен към онзи момент му е било рано за "игра"). После 0% инвестиции, 100% кеш до Февруари 2011. Оттам 100% акции, 0% кеш до Октомври 2011. Още година и половина почивка, после от Май 2013 г. до Юли 2014 г. пак 100% акции. Пак почивка до 1 ноември 2016 г., когато се завърнах, разпродавайки си всички ETF-и, в които си държах "капитала". Бих казал, че в момента за първи път има осезаем ефект от тая борсица нашата

Но че ще се пръсне тоя мехур рано или късно е вън от всякакво съмнение. В момента, а и в обозримото бъдеще, коефициентите не играят въобще. Ще почнем и на Р/Е 30 да купуваме. Та затова ми беше интересно защо (и дали) някой държи кеш в платформата си. Не виждам за кога. Колкото по-късно влезеш в Понци схемата...
        Кеш отдавна няма, всичко е акции до козирката ! Даже в момента платформата показва при кеша минус заради месечните такси на посредника .

Коментар

• Моите изводи от събраните отговори е, че има два типа индивидуални участници на БФБ. Първите ясно осъзнават, че звучи музика, танцуваме десетима около три стола и седмина ще паднат на земята като тая музика свърши (като се чуе "пук", както казва tedi79). Вторите обръщат повече внимание на стойност, перспективи и на гъдела да се наричат собственици на няколко гласа на ОСА.

Аз съм си от първите. Гледам си архивите, доколкото ги пазя. От 2006 до 2008 съм бил на взаимни фондове само (и слава Богу, на 21-годишен мърльо като мен към онзи момент му е било рано за "игра"). После 0% инвестиции, 100% кеш до Февруари 2011. Оттам 100% акции, 0% кеш до Октомври 2011. Още година и половина почивка, после от Май 2013 г. до Юли 2014 г. пак 100% акции. Пак почивка до 1 ноември 2016 г., когато се завърнах, разпродавайки си всички ETF-и, в които си държах "капитала". Бих казал, че в момента за първи път има осезаем ефект от тая борсица нашата

Но че ще се пръсне тоя мехур рано или късно е вън от всякакво съмнение. В момента, а и в обозримото бъдеще, коефициентите не играят въобще. Ще почнем и на Р/Е 30 да купуваме. Та затова ми беше интересно защо (и дали) някой държи кеш в платформата си. Не виждам за кога. Колкото по-късно влезеш в Понци схемата...
          Last edited by unsworth; 18.03.2017, 13:44.

Коментар

• Тая тема - странна работа - окежавява и пада надолулу, после и назад по страниците, но щом нарисувам и пусна колелце, веднага се оживява. Що така, бе?
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

абе излезе някакъв ъпдейт и след това не можах да вляза повече и аз като Софикс си забравих пасс-а
              Е как и на Фейса имаме връзка.

Както и да е.... как резултати цъ? Щом продаваш значи стигаш таргет, което ми говори че реализираш добра доходност-поне 15%
              Така - така! Прав си
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Идеи имам много, ама резултати - цъ .
                Еми имах един достъп до теб и ти го криптира, как да осъществи човек комуникация с теб ?
                абе излезе някакъв ъпдейт и след това не можах да вляза повече и аз като Софикс си забравих пасс-а
                Е как и на Фейса имаме връзка.

Както и да е.... как резултати цъ? Щом продаваш значи стигаш таргет, което ми говори че реализираш добра доходност-поне 15%

Коментар

фифти, забравихме се с теб!
                  Какво пазариш?
                  С тоя кеш те следях с интерес - имаш чудесни идеи!
                  Поздрави!
                  Идеи имам много, ама резултати - цъ .
                  Еми имах един достъп до теб и ти го криптира, как да осъществи човек комуникация с теб ?

П.П. Пазарих Медика, ама много ме налазиха там. Също така пазаря по малко Хим и ССВ.
                  Last edited by 15%; 17.03.2017, 22:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Точно това би трябвало да се използва под термина "кеш" във форума. Аз лично така "се отчитам" чрез коментарите си.
                    фифти, забравихме се с теб!
                    Какво пазариш?
                    С тоя кеш те следях с интерес - имаш чудесни идеи!
                    Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Кое е КЕШ? Лично аз, винаги когато съм споделял портфейла си тук винаги съм давал информация за това, което се съдържа в него (акции + кеш), а не за общото си финансово състояние (имоти, коли, банкови сметки, депозити, злето, диаманти иииии... жени... без последното
                      Точно това би трябвало да се използва под термина "кеш" във форума. Аз лично така "се отчитам" чрез коментарите си.

Коментар

Взимам повод от това мнение на 15% в "Оптимизма". Искам да попитам - държите ли в момента изобщо някакъв кеш и ако, да защо?
                        .......
                        .......
                        .......

Та - каква е логиката точно в момента да държите кеш в платформата, на депозит или където там го държите? Дори да имаме консенсус, че сме във финалния етап на цикъла (безогледното бичене нагоре), защо кеш на БФБ точно сега?
                        Кое е КЕШ? Лично аз, винаги когато съм споделял портфейла си тук винаги съм давал информация за това, което се съдържа в него (акции + кеш), а не за общото си финансово състояние (имоти, коли, банкови сметки, депозити, кредити, кредитни карти, злато, диаманти иииии... жени... без последното ...). Според мен така е редно и така е по-коректно. Всеки от нас е отделил едни пари, в един портфейл. Предварително се е примирил, че може да ги вижда за последно (пу-пфу-пфу) в момента, в който ги трансферира към сметката си при съответния инвестиционен посредник. Така, че нека да говорим за тези пари - тези, заделени от нас с цел покупко-продажба на акции. Това за мен е КЕШ-а, другото е биене в гърдите, мерене на разни работи и... суета. Разумният човек никога няма да изсипе всичките си пари във високорисково начинание, като търговията с акции. Всеки трябва да има настрана по някой и друг лев "бели пари", за "зор-заман", както казват англичаните , или за "черни дни", както казваме ние българите. Всеки може да има и странични дейности, бизнеси и т.н. за които също е необходим съответния КЕШ, но за конкретната дейност, а не изобщо.

В момента и аз, както другаря Ицо Хазарта пееше в едно парче "притежавам десетки левове".... По принцип не обичам да държа много кеш в инв. си портфейл. Моята тактика е сходна с тази на Теди79. Харесал съм си няколко дивидентни акции и си допълвам тихо и кротко от тях. Търгувам рядко и то обикновено купувам, много рядко продавам. За целта, като си харесам нещо, или като имам "надежди-говежди", че нещо ще расте захранвам сметката си при посредника и до няколко дни вече съм го купил. Ако ли пък нещата са много спешни имам една-две акции (АТЕРА, БРЕФ и донякъде Спиди), които ми служат за резервен източник на кеш. Тъй като цените при тях за сравнително константни, ликвидни са и маржът при тях не е много голям, мога във всеки един момент да продам и в сравнително по-продължителен срок от време пак да купя без да загубя твърде много от тази операция. Та толкова за кеша.

В момента (почти) всеки се е ушил до козирката в акции, а оптимизмът хвърчи в облаците. Не съм много сигурен до кога обаче? Уважавам мнението изразено от Теди79, все пак той е ветеран и има много по-голям опит от мен. Минал е през борсовото "чистилище" от 2007-2008 г., но... не споделям неговия ведър оптимизъм. В смисъл споделям го (затова съм и без кеш), но не съвсем и не с хоризонт 2019 г. В края на миналата година бях по-голям оптимист, но постепенно с напредване на предизборното ШОУ, оптимизма ми започва да се поохлажда. Ще видим какво ще реши Н.В. Народът на 26-ти, но опасенията ми са, че България я чакат неспокойни и трудни времена. Времена на изпитания и турболенции. А като прибавим към това и обстановката в ЕС и конфронтациите с Турция и Русия, нещата придобиват още по-мрачни краски. Дано не съм прав.

Успех на всички имащи познанията и куража да инвестират на българската фондова борса!
                        Last edited by Чичо Манчо; 17.03.2017, 22:01.
                        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Тони, ти манипулатор ли си , тази Атера като си спомня на къде я пращаше лани и засилваше към 1,40 лиии- по малко ли беше, а сега на дивидента и ще разчиташ да си освежаваш кесията....Виж ти, - сгодна цена си гонил значи. Бравос
                          много силни думи!
                          "лани" трябва да е било поне преди 1-2год.?
                          Просто смятам че от читавите компоненти на Софикс - АТЕРА изостана значително, а и имам съветник, който ми казва че идват добри времена пред бизнеса.

Коментар

ми...след 3м с дивидента от атерата, а и всеки месец добавям малко кеш и пазарувам.

Тони, ти манипулатор ли си , тази Атера като си спомня на къде я пращаше лани и засилваше към 1,40 лиии- по малко ли беше, а сега на дивидента и ще разчиташ да си освежаваш кесията....Виж ти, - сгодна цена си гонил значи. Бравос

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                              Хубав портфейл Теди79... макар и с "Химимпорт" и ПИБ Все пак ти си споделил най-подробно какви принципи и каква стратегия следваш и това обяснява нещата. Благодаря и ти желая успех!
                              Благодаря, успех и на теб
                              Наистина мажоритарите и на двете компании са много далеч от представите на всички нас, но пустата му доходност - нали все за нея се борим :-), та затова...

Коментар

• Хубав портфейл Теди79... макар и с "Химимпорт" и ПИБ Все пак ти си споделил най-подробно какви принципи и каква стратегия следваш и това обяснява нещата. Благодаря и ти желая успех!
                                Vanitas vanitatum...

Коментар

Working...
                                X