IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    В общия случай децата трябва да разберат от Импето какво не трябва да правят, за да постигнат нещо в живота.
    Тук хем си го знаем и той пак не млъква да ръси бисери, ами там как ли се представя ???
    Всъщност ТЕБЕ съм давал пример какво НЕ трябва да се прави.

- Не трябва да се проявява арогантство.
    - Не трябва да се отказваш да учиш от всеки, от който можеш да си "откраднеш" знание.
    - Не трябва да отказваш да приемеш, че пазарната ситуация се променя, само защото това не ти харесва.
    - Не трябва да се вкопчваш в конкретна инвестиция, до степен да обмисляш отказване от инвеститорството, ако тя вече е неактуална... камо ли да се вкопчваш в конкретен предприемач.

За разлика от теб аз винаги търся нови неща, ново знание и съм достатъчно неарогантен, за да се уча от хора, които аз навремето съм учил... и дори да се гордея с това. Ако си на друго мнение, заповядай и ти - за да им обясниш твоята гледна точка - инвестирането само в г-н Донев - може пък да ги убедиш.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение

Това са глупости. Имам приятел, който през 2006 г. нямаше пукнат лев и едвам с огромен зор намери 400 лева да си купи първите акции. В момента портфейла му е пъти по-голям от твоя. Повярвай ми самооценката му е пъти под твоята.
      На мен също ми е интересно да преподавам, но не съм убеден, че имам кой знае какво да им кажа. Бих се опитал да ги науча да мислят. Трябва да съм много самовлюбен или глупав за да вярвам, че личният ми калъп е универсален и подходящ за всички. Пък и като си сравня резултатите с други приятели някак си осъзнавам че не съм перфектен. Разбирам, че искаш да си велик и могъщ в очите на другите, но човек трябва да внимава да не съсипе бъдещето на хлапетата. При преподаването не става въпрос за теб за тях.
      Успех в инвестициите.
      HYspread, ти спомена нещо за сложната лихва. Замисли се.
      Ами не, не са глупости. Има значение колко наливаш и колко вадиш и колко пренасочваш към други инвестиции. Или твоят приятел е станал по-голям от мене само с тия 400 лв пръвоначална инвестиция? 20 000% ли е направил? Защото това е най-малкото, за да е "в пъти" по-голям от мене... защото всъщност към половината ми активи НЕ са в акции... може би дори повече от половината, ако отчитам всичко. Ако мислиш, че нямаш какво да кажеш на млади хора, значи твоята самооценка също е ниска, което не е добре. Щом ти е интересно - искаш ли да дойдеш и да се пробваш?
      Никой не е перфектен, сам аз си отчитам грешките - както знаеш, често съм ги признавал.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение

Това са глупости. Имам приятел, който през 2006 г. нямаше пукнат лев и едвам с огромен зор намери 400 лева да си купи първите акции. В момента портфейла му е пъти по-голям от твоя. Повярвай ми самооценката му е пъти под твоята.
        На мен също ми е интересно да преподавам, но не съм убеден, че имам кой знае какво да им кажа. Бих се опитал да ги науча да мислят. Трябва да съм много самовлюбен или глупав за да вярвам, че личният ми калъп е универсален и подходящ за всички. Пък и като си сравня резултатите с други приятели някак си осъзнавам че не съм перфектен. Разбирам, че искаш да си велик и могъщ в очите на другите, но човек трябва да внимава да не съсипе бъдещето на хлапетата. При преподаването не става въпрос за теб за тях.
        Успех в инвестициите.
        +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Глупав извод.

Някой може да е стартирал от нула и да не е вкарвал ного пари, или пък да си е прибирал често дивидентите... друг пък може да е спечелил от тотото или от търканица - и да е набил 100 Б, щото е чул, че има някаква борса, дето много се печели... това автоматично ли прави вторият по-добър инвеститор от първият?
          Успех в инвестициите.

Коментар

• В общия случай децата трябва да разберат от Импето какво не трябва да правят, за да постигнат нещо в живота.
            Тук хем си го знаем и той пак не млъква да ръси бисери, ами там как ли се представя ???

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Тия младите вече са те прочели и дано не те оберът до дипломирането €€€€€€€ссссс

Да обереш ИМПЕРАТОРА ...- ВЪРХОВНО
              Не могат, защото аз съм могъщ, мъдър и коварен

Ама скоро вас може да ви зачешат.

Ама стига сте говорили за мен - аз: скромен човек, притеснявам се така.

Коментар

Не вярват, бе... не ми вярват, че трябва да ближат златце, мислят, че си правя майтап с тях

Разказал съм им за Жабоците и другите могъщи работи, сърбят ги рачичките да започнат да

Тия младите вече са те прочели и дано не те оберът до дипломирането €€€€€€€ссссс

Да обереш ИМПЕРАТОРА ...- ВЪРХОВНО

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  ИМПОВ , А НАУЧИ ЛИ ГИ ДА БЛИЖАТ ЗЛАТЦЕ ЗА ЗДРАВЕ.. Те ще купуват ли Златен жабок и други могъщи компании.. Току виж си пъкнал някой нов Бъфет..
                  Не вярват, бе... не ми вярват, че трябва да ближат златце, мислят, че си правя майтап с тях

Разказал съм им за Жабоците и другите могъщи работи, сърбят ги рачичките да започнат да

Коментар

• ИМПОВ , А НАУЧИ ЛИ ГИ ДА БЛИЖАТ ЗЛАТЦЕ ЗА ЗДРАВЕ.. Те ще купуват ли Златен жабок и други могъщи компании.. Току виж си пъкнал някой нов Бъфет..

Коментар

Благодаря Наистина ми харесва - чудесни деца - умни - ного

Те още в началото научиха че аз - прочут - мълвата тръгна - ного ме слушат - четат и туканка понякога - учат се
                      Научиха ли те сложна лихва

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                        Яко...в училището е истината....успех в начинанието(забавлението)
                        Благодаря Наистина ми харесва - чудесни деца - умни - ного

Те още в началото научиха че аз - прочут - мълвата тръгна - ного ме слушат - четат и туканка понякога - учат се

Коментар

Не в университет, но в училище. Макар с група от моите ученици ходихме и в университет да учим

Това е специално училище, с финансов профил.
                          Яко...в училището е истината....успех в начинанието(забавлението)

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение

”Нищо което си струва да се знае, не може да се научи”
                            О.Уайлд
                            :-)
                            ,,Това, което всеки знае на борсата, мен не ме блазни.,,

Анре Костолани

Коментар

• Първоначално изпратено от James Brown is dead Разгледай мнение

Дрън, дрън дрън, за 20 години имаш 30К - те учениците ти идват с по-скъпи коли бе даскале!
                              По малко фръц, че много пръц
                              Ма да идват. Някои напират - като завършат веднага да си купят кола, явно не са ги научили толкова добре.

Ти пък какво ми се правиш на разбирач, нигър-игнорант.

Коментар

Глупав извод.

Някой може да е стартирал от нула и да не е вкарвал ного пари, или пък да си е прибирал често дивидентите... друг пък може да е спечелил от тотото или от търканица - и да е набил 100 Б, щото е чул, че има някаква борса, дето много се печели... това автоматично ли прави вторият по-добър инвеститор от първият?
                                Дрън, дрън дрън, за 20 години имаш 30К - те учениците ти идват с по-скъпи коли бе даскале!
                                По малко фръц, че много пръц
                                Last edited by James Brown is dead; 12.05.2018, 21:44.

Коментар

Working...
                                X