Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение100 % 1CZ
В случай че се наложи да "преструктурираш"
Коментар
-
Доверие
Спиди
Заложните
Storytel
Sinch
Evolution Gaming
Sedana medical
Ascelia pharma
Implantica
Embracer
Stillfront
Apple
Amazon
Tesla
плюс непублични и стартъпи - основно застрахователни, елетронни разплащания, дигитална медицина/от растояние, ДНК тестове вкл PCR и тн
Bitcoin без да искам стана основно тегло, защото се бумнах преди доста години като Forex Master отвори тематаLast edited by coolio; 04.01.2021, 12:33.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И аз да си кажа
НЕОХИМ 30%
АЛКОМЕТ 18%
QUADIENT 30%
BIGBEN INTERACTIVE 7%
PANDORA 3%
CASH 12%
Доста врътки с АЛКОМЕТ НЕОХИМ с които успях да сваля на 6.50 и 23лв както и големият ми гаф с ПАНДОРА продадох много на 320 и сега е 650 ....За сметка на това френските се отблагодариха доволно...+ един голям удар с ORAPI които разкарах на скоро ....навън супер яко тук мижаво и така гледаме напред ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Честита да ни е 2021-ва съфорумци! Искрено вярвам че ще е по-добра и благодатна от изминалата кошмарна 2020-та!
Ще спазя и аз традицията да публикувам портфейла с който започвам Новата година
ДОХ - 19%
Алтерко - 15%
Агрия - 14%
Хим - 12%
ПИБ - 10%
ЦКБ - 7%
Билборд - 4%
КЗ - 4%
Гагарин - 3%
Сфтрд - 2%
Хика - 2%
БТХ - 2%
Др. и непублични - 6%
Като цяло експозицията ми в акции е доста над 100%. Малко прекалих с ливъриджа, но вярвам че тайминга е точен и риска ще се отплати.
Пожелавам успех на смелите и находчиви играчи на БФБ - София!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Моят портфейл към края на 2020 г.:
Алтерко - 49,2 %
Софарма - 17,6 %
Софарма Трейдинг - 13 %
Браво Пропърти фонд - 8 %
Монбат - 6,5 %
ФНИ България - 4,5 %
Адванс Терафонд и Агрия Груп холд -общо около 1 %
Доволен съм от годината благодарение на Алтерко, Браво и Трейдинга. Ако не бяха такива резултатите на Монбат и ФНИБ годината щеше да е отлична!
Пожелания за успешна 2021 г. на всички колеги!Last edited by GG-BG; 04.01.2021, 11:10.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Портфейл към 03.01.2021г.
Imperial Brands - 17,73%
Софарма имоти АДСИЦ - 14.63%
Equinor - 10,57%
Royal Dutch Shell Plc A - 9,00% (с включени и Royal Dutch Shell Plc B)
Daimler - 5,32%
Корадо България АД- 4,63%
Telenor - 4,22%
Софарма трейдинг АД - 3,73%
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 3,57%
British American Tobacco - 3,55%
Philip Morris International - 3,41%
Градус АД - 3,39%
Хидравлични елементи и системи АД - 2,97%
Befimmo (SICAFI) - 2,67%
Стара планина холд АД - 2,10%
Браво Пропърти Фонд АДСИЦ -1,97%
Total - 1,37%
Спиди АД - 1,05%
М+С хидравлик АД - 1,04%
Софарма АД - 0,92%
Елана агрокредит АД - 0,77%
Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,66%
Монбат АД - 0,35%
Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,24%
Арома АД - 0,12%
София комерс заложни къщи - 0,01%
Алкомет - 0,01%
Нямам особено голямо движение от май месец насам. Единствено продадох Репсол, и с кеш-а купих Филип Морис. Останалите размествания са най-вече от движението на цената на самите компании. Много съм доволен от Даймлер, който за въпросния период си удвои цената. Много е вероятно ако цената продължи да расте да изляза, и да търся вход в някоя по-подценена компания. Корадо България също има добър ръст за периода, а най-голям спад има при Бритиш Американ Табако. Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ също не се представи добре, като положителното и при двете компании, е че изплащат доста добър дивидент. Иначе като цяло портфейла е леко нагоре от май, и доста надолу за цялата 2020-та. Като дивидентна доходност съм много доволен, но когато е за сметка на капиталовата доходност, това не е толкова добра новина. Хубавото е че енергийните се стабилизираха, като там очаквам ръстове, ако нещата около корона-кризата започнат да отшумяват. Желая на всички много успешна 2021-ва година.
- 6 Харесвания
Коментар
-
ЧНГ и от мен с пожелания за здраве и печалби през 2021При моите акции имаше раздвижване последните месеци но въпреки това завършвам 2020 някъде - 22.8% като за 2021 съм си оставил относително поравно deutsche bank, wereldhave и societe generale(тук си допълвах последните месеци и може би към момента е най-интересна от 3-те като оценка).
Deutsche bank са изненадващо вече по-скъпи откъм P/tangible book спрямо societe generale, но пък интересното при тях е че държат 79.5% от DWS което са 5.5 млрд. евро при капитализация на самата deutsche bank от 18.5 млрд. та реално не са чак толкова по-скъпиПоследния Investor deep dive беше доста интересен дано повече компании започнат да правят такива
wereldhave въпреки вируса се представиха доста добре и мисля ще завършат 2020 с EPRA EPS някъде поне 1.75-1.80(без преоценките които пак ще са надолу) , което в голяма степен се дължи на това че в Холандия цяла година не затвориха магазините но пък за жалост точно сега са затворени
вече за 2021 прогнозите са доста широки, ако с ваксината стане фиаско печалбата може да падне до 80 цента, ако пък тръгне много добре може да стигне и 2 евро, реално си представям около 1.40-1.50 евро пък ако случайно продадат Франция по някое време може да е една идея по зле заради диливърижда.
Societe generale имат доста излишен капитал като въпреки че ще направят малко преструктуриране мисля ще възобновят дивидента през 2021 като дано има и малко байбекПри банките изненадващо нямаше големи поражения от коронакризата, поне засега, един вид нормална рецесия си се получи, ако не беше това щеше да стане заради нещо друго така или иначе
Иначе 2020 ми припомни важността на управлението на риска, мисля че максималния drawdown ми е бил някъде минус 59.5% което ми припомни времето когато имах облигации на София комерс и имаше доста месеци без бидове по тях
Другото интересно е че след месец правя 10 г. на финансовите пазари, като цяло съм доволен, мисля се получи нещо от сорта 6 години на плюс, 1 около нулата и 3 години на минусНо съм и малко разочарован, видях от първа ръка че има доста мошеници по финансовите пазари, говорят едно зад кулисите правят друго, но пък какво да се прави има и такива хора, така го разбират така го правят
за сметка на това има много други свестни хора
Лошото е че всички индекси са старшно скъпи и риска да се загубят пари занапред си е съвсем реален пък печалбите изглеждат доста имагинерни, пък тръгне ли цунамито надолу видяхме няма спасениеНо все пак трябва да сме оптимисти
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар